ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0624
    Dolar
  • Euro
    48,4760
    Euro
  • Altın
    5.419,260
    Altın
  • Bist-100
    11.115,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/30°
    ADANA
  • ANKARA
    4/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    4/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
Anne Minguzzi'yi isyan ettiren beraat kararının gerekçesi açıklandı! Dikkat çeken 'delil' ayrıntısı
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak: Tüm telefon sahiplerinden bu para kesilecek
Sosyal medya fenomenine silahlı saldırı: Ağır yaralandı
Sosyal medya fenomenine silahlı saldırı: Ağır yaralandı
Sokak ortasında dehşet! Kovaladığı kadını öldürüp, intihar etti
Sokak ortasında dehşet! Kovaladığı kadını öldürüp, intihar etti
12 Ekim 2020 Pazartesi - 20:40

İzmir için turuncu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yarın başlayıp Çarşamba günü de etkisini sürdürmesi beklenilen yağışlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. İzmir için turuncu alarm verilirken, yağışların yarın sağanak ve gök gürültülü şekilde görüleceği belirtildi

İzmir için turuncu alarm

?Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bütün bölgelerin az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, yarın Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’nin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Vatandaşlara yağış ve fırtınaya karşı dikkatli olmaları çağrısı yapan Meteoroloji’nin uyarılarında şöyle denildi:

* Yağışların yarın (13.10.2020 Salı) Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne’nin Güneyi, Balıkesir’in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde; kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

* Rüzgarın yarın (Salı) Marmara’nın batısı, Kuzey ve Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YAĞIŞLAR ÇARŞAMBA DA DEVAM EDECEK

Meteoroloji’nin 13-19 Ekim tarihleri arası hava tahminine göre yarın etkili olacak yağışlar Çarşamba günü de sürecek.

Meteoroloji’nin açıklamasında “Hava sıcaklıklarının yağışla birlikte Salı günü batı, Çarşamba günü kuzey ve iç bölgelerde, Perşembe günü kuzeydoğu kesimlerde azalacağı ve azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

İBB AKOM SAAT VEREREK UYARDI

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da hâlihazırda güneyli yönlerden hafif esen rüzgârın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, aralıklarla fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği ve beraberinde il genelinde gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden (12:00) itibaren kentin batı bölgelerinden başlaması, öğle saatlerinden sonra (15:00) boğaz çevresi ağırlıklı olmak üzere il genelinde 20 ila 45 dakika gibi kısa zaman diliminde yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.

12 İLDE ALARM VERİLDİ

Öte yandan Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre yarın için 12 ilde sarı ve turuncu alarm verildi. Uyarı yayınlanan illerin Aydın, Bursa, Edirne, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Muğla ve Yalova olduğu kaydedildi.

SARI VE TURUNCU ALARM NEDİR?

Meteoroloji, sarı alarm için “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır”, turuncu alarm için ise “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” açıklaması yapmıştı.

AFAD DA UYARDI

AFAD, fırtınaya karşı Marmara ve Ege bölgelerinde yaşayan vatandaşları uyardı. AFAD’ın açıklamasında “Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” denildi.

İKİ BÖLGEDE HAVA DURUMU

Meteoroloji, Marmara ve Ege bölgeleri için yaptığı hava durumu tahmininde şu ifadeleri kullandı:

* Marmara: Az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren batısının (İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne’nin güneyi, Çanakkale ve Balıkesir’in batı kıyılarında (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın yarın (Salı) güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

* Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Salı) Kıyı Ege’nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir ve Manisa ile zamanla Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzey ve kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman hamleli 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 
DİSK'ten şok rapor! İsveç nüfusundan fazla işsizimiz var...
 
DEVA Partisi'nden İzmir'e kadın il başkanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
58 can kaybı, bin 614 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki güncel korona verilerini açıkladı. Virüs ...
Yolcu valizlerinden uyuşturucu çıktı!
İzmir'de yolcu otobüsünde yapılan aramada valizlere gizlenmiş 12 kilogram ...
İzmir'de takside fenalaşan yolcu öldü
İzmir'in Bornova ilçesinde müşteri olarak bindiği takside fenalaşan kişi hayatını kaybetti.
 
Ege'deki depremler tsunaminin habercisi olabilir
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Ölüm şişelerini satanlar için flaş öneri
İzmir'de, sahte içkiden ölümlerle ilgili cezalara değinen Avukat Prof. ...
Türk Eczacıları Birliği'nden korkutan aşı açıklaması geldi: Yetmeyecek, kaygılıyız
Türk Eczacıları Birliği, grip aşısının henüz ülkeye gelmemesine rağmen ...
 
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun oy oranları yükselişte
"Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna yanıt veren yurttaşların ...
Çağla Kubat'ın çalınan tekne motoru bulundu
İzmir'in Çeşme ilçesinde milli sörfçü Çağla Kubat'a ait okuldaki bir tekneden motor ...
O KADAR GEREKLİLER O KADAR DA EKSİKLER
O KADAR GEREKLİLER O KADAR DA EKSİKLER
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
7 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri