ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
20 Eylül 2019 Cuma - 13:03

İzmir'in Süt Kuzusu İstanbul yolunda! İmamoğlu, Tire Süt ile görüştü...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üretici kooperatiflerinden aldığı sütü binlerce çocuğa ücretsiz dağıttığı Süt Kuzusu Projesi, İstanbul'da da hayata geçiriliyor. Hem çocukların gelişimine hem de hayvancılığın güçlenmesine katkı sağlayan devrim gibi projeyi radarına alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tire Süt Kooperatifi ile masaya oturdu. 7 yıldır İzmir Büyükşehir'e başarılı bir şekilde süt tedariki yapan Tire Süt, İmamoğlu'na projenin detaylarını aktardı.

İzmir in Süt Kuzusu İstanbul yolunda! İmamoğlu, Tire Süt ile görüştü...

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- Aziz Kocaoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2012 yılında başlanan ve İzmir'le özdeşleşen Süt Kuzusu Projesi, İstanbullu oluyor. Üretici kooperatiflerinden alınan sütün, ayda 8'er litre olarak, 1-5 yaş grubundaki binlerce çocuğa ücretsiz dağıtıldığı devrim gibi proje İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da dikkatini çekti. Hem çocukların gelişimine hem de tarım ve hayvancılığın güçlenmesine büyük katkı sağlayan Süt Kuzusu'nun 17 milyon nüfusa sahip İstanbul'da da uygulamaya konulması için düğmeye basıldı.

İSTANBUL İÇİN İZMİR MODELİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de telkinleriyle projeyi radarına alan İmamoğlu, 7 yıldır başarılı bir şekilde süt tedarikini sağlayan Tire Süt Kooperatifi ile masaya oturdu. Aynı zamanda İzmir Tarım Grubu'nun da başkanı olan, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İstanbul'da Başkan İmamoğlu ve kurmaylarıyla bir araya geldi. Projeyle ilgili kapsamlı bir sunum yapan Eskiyörük, işin sosyal ve yaşamsal yönünün yanı sıra tarımsal kalkınma boyutunu ve uygulamadaki önemli detayları anlattı.

TİRE SÜT'TEN BÜYÜK JEST

İstanbullu çocuklara ücretsiz süt dağıtmak konusunda kararlı olan Ekrem İmamoğlu'nun ise ürünü Tire Süt'ten değil de İstanbul'dan almakta ısrarcı davrandığı ancak kentteki kooperatiflerin yetersizliğinin buna imkan vermediği dile getirildi. İmamoğlu'nun Tire Süt tarafından ortaya atılan "O zaman biz, kooperatiflerin organize edilmesi, süt tanklarının hazırlanması ve tüm sistemin oturtulması aşamasına kadar mühendislerimizle, teknik ekibimizle size destek verelim" şeklindeki öneriye ise sıcak baktığı ifade edildi.

ÖNCE GELİR DÜZEYİ DÜŞÜK YERLERE

Yüksek miktarda süt tedariki gerektirecek projenin ilk etapta, İstanbul'un gelir düzeyi düşük kesimlerinin yaşadığı ilçelerinden başlayacağı, bu sayede Çatalca, Silivri, Sarıyer, Kilyos, Şile gibi yerlerde kooperatif örgütlenmeleri için zaman kazanılacağı öne sürüldü.

'HALK SÜT' SÖZÜ VERMİŞTİ

Başkan İmamoğlu, önceki günlerde, 1 yıllık araç tasarrufundan kazanılan parayla, aralarında Küçükçekmece, Esenyurt, Bağcılar ve Sultanbeyli gibi yoğun nüfuslu yerlerin de bulunduğu 8-9 ilçede 'Halk Süt' dağıtacaklarını açıklamıştı. Ücretsiz dağıtılacak sütler için 16 Ekim tarihi belirlenmişti.

İZMİR ÜRETİCİSİNE 207 MİLYON LİRALIK DESTEK

2007 yılında başlattığı "Okul Sütü" projesini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından model alınıp uygulanması üzerine, 2012 yılından itibaren "Süt Kuzusu"na çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 yılda 65 milyon 500 litre ücretsiz süt dağıttı. 46 bin hane ile başlattığı Süt Kuzusu projesini bu yıldan itibaren 3 kat büyüterek 134 bin 500 haneye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, süt üreticilerine de ciddi destek sağladı. 7 yıl içinde Tire Süt Kooperatifi’nden 207 milyon liralık alım gerçekleştirildi.

PROJE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÖDÜLÜ ALDI

İzmir'de sütler 62 ekiple 373 mahallede kapı kapı dolaşılarak 135 bin çocuğa dağıtılıyor. Süt Kuzusu, 2018 yılı sonunda kentte yaşayan 10 bin göçmen çocuğa da ulaşmaya başladı. Son olarak 10 ekip önümüzdeki günlerde Torbalı, Menderes, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinin 96 merkez mahallesinde 20 bin çocuğa daha süt dağıtacak. Böylelikle Süt Kuzusu'ndan yararlanan çocuk sayısı 155 bine çıkacak. Proje nedeniyle, Tireli süt üreticileri, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından “Dünyanın En İyi Kırsal Kalkınma Modeli" ödülüne layık görülmüştü. 

 
Nar çiçekleri eğitime başladı
 
Bakan Pakdemirli'den süt fiyatı açıklaması.. CHP'li Tuncay Özkan'a sert yanıt
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur can 20 Eylül 2019 Cuma 18:36

Helel olsun başkanı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici güven endeksi yüzde 55.8'e geriledi
Tüketici güven endeksi eylül ayında yüzde 4.3 azalarak yüzde 55.8 olarak gerçekleşti.
İzmir'de 3657 kişi iş sahibi oldu
Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Toplum Yararına Programları (TYP)  kapsamında ...
İzmir'de en çok konut nerede satıldı!
İzmir'de 2019 yılı Ağustos ayında 6 bin 25 konut satışı yapıldı. Geçen ...
 
Yenilenen İstanbul seçiminin maliyeti açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçiminin ...
Benzin ve motorine büyük zam!
Benzin ve motorin fiyatlarında zam geldi. Gece yarısından itibaren benzinde ...
Motorine yine zam geldi!
EPGİS, motorine litre başına 7 kuruş zam yapıldığını duyurdu. Son zam 20 gün önce gelmişti.
 
Kadın arıcı engelleri aştı
Hafize Ağartır (35), bir hastanede 7 yıl yardımcı personel olarak çalıştıktan ...
Sanayide kan kaybı sürüyor
Sanayi üretimi temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 azaldı. ...
EBSO: Faiz indirimi can suyu olacak
Merkez Bankası'nın faiz oranlarını 325 baz puan indirerek yüzde 16,50 ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri