ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2020
    Dolar
  • Euro
    35,0069
    Euro
  • Altın
    2.498,740
    Altın
  • Bist-100
    10.644,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/32°
    IZMIR
  • KONYA
    16/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
izmir büyükşehir. 19 mayıs,
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Öğretmenlerden laik, çağdaş eğitim buluşması
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Bahçeli: Ben olsam geri içeri alırdım!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Aşiret düğününde geline 6 kilo altın takıldı!
Aşiret düğününde geline 6 kilo altın takıldı!
6 Ocak 2022 Perşembe - 13:03

İzmir'in en büyük yatırımında imzalar atıldı... BUCA METROSU'NA 14 ŞUBAT'TA KAZMA!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan, yaklaşık 4 milyar TL'ye mal olacak Buca Metrosu'nun imza töreni yapıldı. "İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Yolumuz açık olsun" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüklenici firma yetkilisinden de söz aldı. Soyer, "Şubatta temel atmak istiyoruz. 14 Şubatta sevgililer gününde İzmir'e olan aşkımızı göstermek için o gün Buca Metrosu'nun temelini atalım" dedi. Firma yetkilisi de Başkan Soyer'in talebini olumlu karşıladı.

İzmir in en büyük yatırımında imzalar atıldı... BUCA METROSU NA 14 ŞUBAT TA KAZMA!

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5'nci aşamasını oluşturan Üçyol İstasyonu- Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek Buca Metrosu için imzalar atıldı. 3 milyar 921 milyon 498 bin TL'lik teklifle işi üstlenen Gülermak A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı.

Buca Kasaplar Meydanı’ndaki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Gülermak A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tahir Güleryüz’ün yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çok sayıda belediye meclis üyesi, partili ile yurttaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de ekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde kentin en önemli yatırımlarından birine imza atmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtirken, şunları söyledi:

"Göreve geldiğim günden bu yana, İzmir’deki hayatımızın can damarı olan toplu ulaşımda verdiğimiz mücadele büyük. En büyük yatırımlarımızı ulaşım konusunda yaptık. Ve yapmaya da devam edeceğiz. İzmir’in toplu ulaşım politikası 4 ana ilkeden oluşuyor; vatandaş için hesaplı, belediyemiz için işletme maliyeti verimli, yolcu için konforlu ve doğa için sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak. Bunun da yöntemi, raylı sistem ağırlıklı bir ulaşım ağının yeni nesil otobüsler, deniz ulaşımı ve güvenli bisiklet yollarıyla desteklenmesi. Şüphesiz bu eylem planının en önemli ayağı işletme maliyeti düşük olan raylı sistemler. Metro hatlarımızın yolcu başı maliyeti 2.85 lirayken, bu rakam lastik tekerlekli ulaşımda 9 lira. Bu nedenle çalışma programımızın odağına İzmir’in metro ağını geliştirmeyi koyduk. Projelerimizi geliştirdik, merkezi hükümetten gerekli onayları aldık, finansman kaynakları temin ettik. İki yıl içinde Narlıdere metro tüneli kazısını tamamladık ve beş yeni güzergahta daha yeni metro yatırımları başlattık."

"AVRUPA’NIN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN BİRİ"

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı'nın da yapım aşamasında olduğunu anımsatan Soyer, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında her iki hattı da hizmete almış olacağız. 28 kilometrelik Karabağlar Gaziemir Metrosu, 27.5 kilometrelik Otogar Kemalpaşa Metrosu ve 5 kilometre uzunluğundaki Örnekköy Yeni Girne Tramvay Hattı İzmir’e kazandırdığımız yeni güzergahlar. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun imza töreni için bugün buradayız. Uluslararası ihale sürecini kazanan firma ile yapım sözleşmesini imzalıyoruz. Hazine garantisi olmaksızın 490 milyon Avro altyapı yatırım kredisi sağladığımız Buca Metrosu, 13.5 kilometre uzunluğu ve 11 adet istasyonu ile şehrimizin trafiğine büyük nefes aldıracak. Bu hattımız her gün 400 bin vatandaşımızı konforlu, karbon salınımı olmadan, gürültü oluşturmadan taşıyacak. Kentimize mali tasarruf sağlayacak. Uzun ve çok meşakkatli müzakereler sonunda, Buca Metrosu ile ilgili uluslararası bir konsorsiyum oluşturduk. Meseleyi İzmir’in ortak menfaati olarak gördüğümüz için, hiçbir siyasi kaygı taşımadan sürecin içindeki herkesle şeffaf ve açık ilişkiler geliştirdik. Sonucunda, Türkiye ve dünyadaki tüm paydaşlarımızı şu konuda ikna ettik: İzmir, Avrupa’nın en büyük yatırımlarından biri Buca Metrosu’nu tamamlamaya muktedirdir" diye konuştu.

İZMİR EKONOMİSİNİ BÜYÜTEN BİR KALDIRAÇ

Başkan Soyer, Buca Metrosu için Avrupa Kalkınma Bankası EBRD'den çok düşük faiz oranıyla kredi kullanılacağını belirtirken, şunları söyledi:

"Kredi anlaşmamızın faiz oranının düşüklüğü, geri ödemesiz dönemin ve vadesinin uzunluğu İzmir’e benzersiz avantajlar sağladı. Böylelikle İzmir için olabilecek en ucuz yatırım kredilerinden birini temin ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Buca Metrosu için 4 ayrı bankadan toplam 490 milyon Euro tutarında uluslararası yatırımı İzmir’e kazandırdık. İzmir’in fazlasıyla hak ettiği bu yatırımın, binlerce gencimiz için yeni iş imkânı ve aş olduğunu hatırlatmak isterim. Buca Metrosu, sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda bu zor dönemde İzmir ekonomisini büyüten bir kaldıraç. Nitekim, Çiğli Tramvayında olduğu gibi, Buca Metrosu yapımında da genç mühendis istihdamını zorunlu kılarak bu vizyonumuzu hayata geçiriyoruz. Dahası, Buca Metrosu ve diğer büyük yatırımlarımız sayesinde sadece projede çalışanların değil, bölgedeki esnafın, imalat ve hizmet sektörlerinin de refahı artacak. Milyarlarca liralık bir yatırımı İzmirle buluşturmamız sonucunda şehrimizin tüm sektörleri canlanacak."

12 DAKİKAYA DÜŞECEK

Üçyol- Buca arasındaki ulaşımın 12 dakikaya düşeceğini kaydeden Tunç Soyer, şöyle devam etti:

"Metromuz Üçyol, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü ve Çamlıkule arasında hizmet verecek. Buca Metrosu, İzmir sahilini iç kesimlere bağlayan ilk kesintisiz ulaşım koridorudur. Şehrimizin coğrafi konumundan kaynaklı körfeze paralel ana ulaşım akslarını dik kesen ilk büyük yatırımdır. Bu nedenle sadece bütçe büyüklüğü açısından değil, İzmir’in fiziksel gelişimi açısından da tarihi bir projedir. Bu yatırımımız sayesinde Buca’daki her bir vatandaşımız hiçbir trafik engeline takılmadan Körfez’e ulaşabilecek. Metro hattı, Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarını birbirine bağlayacak. İzmirli genç kardeşlerim şu müjdeyi şimdiden vermek isterim. Buca Metrosu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü’nden körfez kıyısına erişim süresi 12 dakikaya düşüyor. Bu şehir sizin! İzmir’i dilediğiniz gibi yaşayın. İbn-i Haldun, coğrafya kaderdir demişti… Buca Metrosu, bu kaderi değiştirecek. İzmir tarihinde yeni bir sayfa açacak. Bu sayfayı, biz hep birlikte açacağız."

SEVGİLİLER GÜNÜNDE TEMELİNİ ATALIM

Soyer, Buca Metrosu’nun yapımı için büyük bir özveriyle çalışan herkese teşekkür ederken, yüklenici firma Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş.'nin yetkilisinden de söz istedi. "İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Yolumuz açık olsun" diyen Soyer, "Kemal Bey buradayken sözü alalım, Şubat’ ta temel atmak istiyoruz… Şubat’ta temel atma törenini sizlerle birlikte burada buluşalım. 14 Şubat’ta sevgililer gününde İzmir'e olan aşkımızı göstermek için o gün Buca Metrosu'nun temelini atalım" diye konuştu.

“METRO DEĞER KATACAK”

Metronun Buca’daki ulaşım sorununu büyük ölçüde azaltacağını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise şunları söyledi:

"Türkiye’nin pek çok ilinden daha fazla nüfusa sahip olan Buca trafik yükü olukça ağır bir ilçe. Tarihi dokusu nedeniyle önemli bir yere sahip olmasına rağmen ulaşım sorunları nedeniyle Buca hak ettiği yere sahip değil. Bu açıdan Buca Metrosu bizim için büyük bir önem taşıyor. Çünkü metroyla birlikte Buca’da ulaşım sorun olmaktan çıkacak. Demiryolu taşımacılığı kültürünün kentimizde hayatta geçecek olmasının ayrı bir değeri bulunmaktadır. Bu metro kentimizin kıymetine de değer katacaktır. Büyükşehir belediyemizin metronun yanı sıra ulaşımı rahatlatacak bir diğer yatırımı da Buca Otogar projesi. Demirağlarla örülen kentimizde İzmir’in trafik yükünde de önemli bir azalma yaşayacaktır. Kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmalıyız. Bu kapsamda büyükşehir ile attığımız adımlar oldukça önemlidir."

 
Güzelçamlı'da projeler anlatıldı!
 
Başkan Soyer milli cimnastikçi Burçak Şenman’ı ağırladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlker Aycı Kazakistan'da mahsur kaldı!
Kaosun hakim olduğu Kazakistan'da THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ...
İzmir beşinci piki yaşıyor!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim ...
CHP'li Bayır'dan ''liman'' tepkisi!
Mecliste dün görüşülerek kabul edilen, limanların işletme sürelerinin ...
 
Narlıdere Huzurevi hakkında vahim iddialar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Narlıdere Huzurevi sakinlerinin, merkezde ...
İzmir'in ilk fırını kepenk indirdi!
Gün geçtikçe zorlaşan ekonomik koşullar İzmir'in ilk fırını olan Haktanır ...
AKTİF DESTEK HAREKETİNE İKİ ÖDÜL
Pharmactive İlaç’ın öncülüğünde hayata geçirilen ve çeşitli sektörlerden ...
 
Artık gıda sokak hayvanlarına mama olacak
Gaziemir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, sokak ...
Sabancı Holding hisseleri sattı!
Sabancı Holding, Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük (PHILSA) ...
Türk vatandaşlığına kabul şartlarında TL ayarı!
Türk vatandaşlığına kabul için konut alımı veya yatırımlar için öngörülen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri