ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,8549
    Dolar
  • Euro
    43,6389
    Euro
  • Altın
    4.020,840
    Altın
  • Bist-100
    9.668,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    7/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/28°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kız arkadaşını öldürüp 12. kattan atladı!
Kız arkadaşını öldürüp 12. kattan atladı!
Türkiye'nin Malta Büyükelçisi hayatını kaybetti
Türkiye'nin Malta Büyükelçisi hayatını kaybetti
'Hayalet' sınıflar patladı: Yüzlerce kişinin diploması iptal edildi
'Hayalet' sınıflar patladı: Yüzlerce kişinin diploması iptal edildi
IBAN’a para transferinde güvenlik artıyor
IBAN’a para transferinde güvenlik artıyor
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 20:08

İzmir mitinginde İmamoğlu'nun mektubu okundu... ''Milletin sesi İzmir'den yükseliyor''

CHP'nin İzmir'de düzenlediği tarihi mitingde tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mektubu okundu. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun okuduğu mektupta, İmamoğlu'nun İzmirliller'e yönelik, "Milletin sesi, bugün de İzmir’den yükseliyor. İzmir; bu ülkenin ilk kurşunu sıktığı, son kalenin hep ayakta kaldığı yerdir" ifadeleri dikkat çekti.

İzmir mitinginde İmamoğlu nun mektubu okundu...  Milletin sesi İzmir den yükseliyor

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR- “Merhaba İzmir, merhaba Ege’nin yiğit insanları!” diyerek kalabalığı selamlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den İzmirlilere gönderdiği mektubu okudu. Mektubu okumadan önce İzmirlilere seslenen Aslanoğlu, “İki ay oldu unuttuk mu? Vaz geçtik mi? Bu ülkenin dev yürekli insanları korkar mı sansın? Bak bakalım İzmir’e saydın mı kaç kişiymişiz? Adalete susamış kaç Türk genciyiz saydın mı? Baskılarından bıkmış, zulmünden usanmış bir adım geriye atmayan milyonların biz. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin’in memleketi burası. Gazi Mustafa Kemal’in annesin emanet ettiği şehir burası” ifadelerini kullandı. 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajını yüzbinlere okudu:

“Güzel İzmir’in güzel insanları, Gündoğdu Meydanı’nı Ege’nin tüm renkleriyle dolduran kıymetli yurttaşlarım, geleceğimizin umudu sevgili gençler; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Tam 106 yıl önce, 1919’un o karanlık günlerinde, bir milletin makûs talihini değiştiren bir adım atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak, bir ulusun kurtuluş ve haysiyet yürüyüşünü başlattı. O gün Samsun’da başlayan yürüyüş, Amasya’da kararlılıkla şekillendi, Sivas ve Erzurum’da halkın desteğiyle taçlandı, Ankara’da Meclis’le milletin iradesi oldu, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’de ise milletin zaferi olarak tarihe geçti. Bugün burada, onun başlattığı kurtuluş mücadelesinin izinden giden bizler, yeni bir uyanışın, yeni bir direnişin, yeni bir kurtuluşun adımını İzmir’den atıyoruz. O gün, emperyalizme karşı ayağa kalkan bir millet vardı. Bugün de adaletsizliğe, eşitsizliğe, ayrımcılığa, halkı yoksulluğa mahkûm eden düzene karşı ayağa kalkan bir millet var.

O gün Samsun’dan yola çıkan umut, 19 Mart’tan bu yana, her gün başka bir meydandan başka bir şehirden yükseliyor. Milletin sesi, bugün de İzmir’den yükseliyor. İzmir; bu ülkenin ilk kurşunu sıktığı, son kalenin hep ayakta kaldığı yerdir. Bugün bu şehirden yükselen ses, sadece bir bölgenin değil, bütün Türkiye’nin kaderini değiştirecek güce sahiptir. Türkiye’nin kaderini değiştirmek gözünüze zor mu görünüyor? Türkiye’nin istikbalini yeniden inşa etmek imkansız mı görünüyor? Umutsuzluğa düştüğünüz anlarda; yorgun, kırgın ve yoksul halde vatan savunmasına kendini adayan Türk milletini hatırlayın. Ahval ve şeraitin en karanlık zamanlarında, bu topraklarda yeni güneşler doğacağına inanıp, canını dişine takan milli mücadele kahramanlarını hatırlayın. Bu ülkenin kaderi ya değişecek ya da değişecek. Artık yeter! Bu millet, imkanlara, kaynaklara sadece bir avuç kişinin ulaştığı, diğer herkesin ekonomik, hukuki ve toplumsal eşitsizliklere maruz kaldığı bir düzende yaşamak zorunda değildir. Bu topraklar, ayrımcılığa, kayırmacılığa mahkûm değildir. O nedenle, her meydanda ‘Kurtuluş yok tek başına’ diye haykırıyoruz. Kurtuluş yok tek başına, yok.

Herkesin özgür, adil ve müreffeh bir hayat süreceği günlere hep birlikte mücadele ederek kavuşacağız. Güçlü, demokratik devlet anlayışıyla ekonomimizi ayağa kaldıracağız. İzmir’i ve Ege’yi yeniden üretimin, tasarımın, ihracatın, tarımın ve teknolojinin merkezi yapacağız. Herkese iş, her haneye huzur, her çocuğa gelecek sunacağız. Bu sadece bir seçim mücadelesi değil, bu yeni bir kurtuluş mücadelesidir. Biz, milletin iktidarını kurmaya geliyoruz. Biz, milletiyle barışık, halkına hesap veren bir yönetimi inşa etmeye geliyoruz. Biz, yeniden eşitlik, yeniden adalet, yeniden kardeşlik için geliyoruz. Gençliğin vicdanıyla, gençliğin enerjisiyle, gençliğin cesaretiyle geliyoruz. Gençler, düşledikleri hayatı burada, kendi vatanlarında, kendi elleriyle kursunlar diye geliyoruz. Biz kazanacağız. 86 milyon vicdanlı yurtsever kazanacak. Hak yemekten korkan, ama asla hakkını yedirmeyenler kazanacak. Adalet, haysiyet ve cesaret kazanacak. Haydi İzmir; kurtuluş yok tek başına, hep birlikte görev başına… Ekrem İmamoğlu. Silivri Cezaevi.”

 
Başkan Tugay: İzmir haksızlıklara boyun eğmez
 
AK Partili Saygılı: Toplanan kalabalık 70 bin civarıyla sınırlı kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu mitinginde 13. vekil sürprizi...
CHP'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde 13. milletvekili sürprizi ...
Özgür Özel'den Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarı'na ziyaret...
Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting için kente gelen CHP Genel Başkanı ...
AK Partili Saygılı'dan CHP'ye miting tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP'nin bugün Gündoğdu Meydanı'nda ...
 
Özgür Özel tarihi miting için İzmir'de...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek demokrasi ...
Ak Partili İnan'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, 19 Mayıs ...
İzmir'de tarihi miting heyecanı
Bugün Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek büyük İzmir Mitingi için hazırlıklar ...
 
Ak Partili İnan'dan 19 Mayıs mitingi açıklaması: İzmir Körfezi’ni nasıl kirlettilerse siyaseti de öyle kirletiyorlar
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP’nin ...
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı yeni binası açıldı
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı partinin yeni binasını CHP Malatya Milletvekili ...
CHP’li meclis üyesinden iddiaya yanıt: Ahlak dışı!
CHP Tire Belediyesi Meclis Üyesi Büşranur Tunca Erk, eşinin belediyede ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 28 5 1 87 31 56 89
2 Fenerbahçe 34 25 6 3 86 34 52 81
3 Reeder Samsunspor 34 18 6 10 51 38 13 60
4 Beşiktaş 34 16 11 7 54 34 20 59
5 Rams Başakşehir 34 16 6 12 58 51 7 54
6 ikas Eyüpspor 35 14 8 13 50 46 4 50
7 Trabzonspor 34 12 11 11 54 43 11 47
8 Göztepe 34 12 11 11 57 47 10 47
9 Kasımpaşa 34 11 13 10 59 59 0 46
10 Tümosan Konyaspor 34 13 7 14 43 46 -3 46
11 Bellona Kayserispor 34 11 11 12 43 54 -11 44
12 Onvo Antalyaspor 34 12 8 14 36 58 -22 44
13 Gaziantep FK 34 12 7 15 41 46 -5 43
14 Çaykur Rizespor 34 13 4 17 45 55 -10 43
15 Corendon Alanyaspor 34 10 9 15 39 49 -10 39
16 Sipay Bodrum FK 34 9 9 16 25 38 -13 36
17 Net Global Sivasspor 35 9 8 18 44 58 -14 35
18 Atakaş Hatayspor 34 5 8 21 41 67 -26 23
19 Adana Demirspor 34 2 4 28 29 88 -59 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri