ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3778
    Dolar
  • Euro
    34,7353
    Euro
  • Altın
    2.434,720
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
17 Haziran 2022 Cuma - 10:27

İzmir, tekstil fuarlarını büyütüyor!

Konfeksiyon aksesuarları ve üretim teknolojilerinde Avrupa’nın en büyük fuarı İzmir’de. Hazır giyim sektörünün beklenen buluşması, 12-15 Ekim 2022 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşecek. Kumaş, konfeksiyon yan sanayi, hazır giyim, konfeksiyon makineleri ve baskı teknolojilerinin aynı anda sergilendiği Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları, sektöre güçlü bir ticaret kapısı açacak. 

İzmir, tekstil fuarlarını büyütüyor!

İZFAŞ, tekstil sektöründe Türkiye’nin başkenti İzmir’in gücüne güç katıyor. Tekstil sektörünün tüm ihtiyaçlarının aynı anda sergilendiği ilk fuar olan Fashion Prime, geçtiğimiz yıl içindeki ürün grubundan yeni bir fuar çıkartarak tarihe geçmişti. Bu yıl ikinci kez sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayacak fuarlar, sektörün birlik ve beraberliği için umut olacak. 

İZGİ Fuarcılık ile güçlerini birleştiren İZFAŞ, tekstil makineleri ve teknolojileri alanında sınırlarını genişletti. Tekstil üretimini İzmir ve Ege Bölgesi’nde daha önemli hale getirmek amacıyla fuarizmir’de ilk kez düzenlenen FashionTech – Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı, Fashion Prime ile anlam kazandı. İki fuarın birlikteliği, katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisini toplarken; fuarlardaki ticari birlikteliklerde artış yaşandı. Fuarlarda sergilenen ürünlerin tamamı satılırken; bir kısmı Türkiye’de ilk kez fuarizmir’de sergilendi. Hazır giyim üreticileri, dünya markalarının temsilcileri, makine ve tedarikçilerden oluşan katılımcı portföyünü uluslararası ziyaretçilerle buluşturan fuarlar; sektörün ihracat rakamlarına artan bir ivme kazandırıyor.

Avrupa’nın en büyüğü oldu

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir’de geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen FashionTech, Avrupa’nın en büyük hazır giyim, konfeksiyon makineleri ve yan sanayi fuarı olma başarısını yakaladı. Yerli üreticilerin yanı sıra lider makine tedarikçilerinin yoğun ilgisini gören fuar, bu yıl da Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek. Böylece, makine sanayinde yer alan firmalara yeni müşteri gruplarıyla bir araya gelme fırsatı doğacak.   

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve İZGİ Fuarcılık tarafından İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) destekleriyle düzenlenecek 2. Fashion Tech Fuarı, 2022 yılında sektörün birlik ve beraberliğini sağlayacak en önemli etkinlik olmaya hazırlanıyor.

12-15 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi(İAOSB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF),Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği, MTK Sanayici ve İşadamları Derneği (MTK) ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri (KYSD) destekleri ile gerçekleşecek.

Alıcı: “Fuarlarımız ihracata açılan önemli birer kapıdır”

Fuarların oldukça verimli geçtiğini belirten İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı,  “Pandemi döneminde fuar düzenlemek oldukça zordu. Biz bu cesareti İZGİ Fuarcılık ve sektörümüzün desteğiyle beraber gösterdik. Dördüncü kez düzenlediğimiz Fashion Prime ve ilk kez düzenlediğimiz Fashion Tech fuarlarımız hem katılımcılarını, hem ziyaretçilerini, hem de sektörümüzü oldukça memnun etmişti. Önemli bir alım heyeti çalışması yürüterek yabancı ziyaretçilerimizin yıl boyu süren önemli ticari anlaşmalara imza atmasına vesile olduk. Fuarlarımız ihracata açılan önemli birer kapıdır.  Şimdi yine aynı heyecanla, katılımcı ve ziyaretçilerimizi tekstil sektörünün başkenti İzmir’de buluşmaya davet ediyoruz” dedi. 

Farklı ürün gruplarından başarıya giden yol

Yıllardır özlemi duyulan bir konseptte fuarı tekstilin başkenti İzmir’de İZFAŞ ortaklığı ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İZGİ Fuarcılık Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu ise şunları kaydetti: 

''Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü dünyanın en çok istihdam sağlayan sektörlerinden.  Makine ve aksesuar birbirini tamamlayan iki ayrı ürün gurubuydu. İki ürün gurubunu bir araya getirmek zor gibi gözüküyordu.  Ama biz bunu başardık. Hazır giyim ve konfeksiyonda dünyanın özlemiş olduğu fuar konsepti ortaya çıkmış oldu. Hedefimiz hazır giyim ve konfeksiyon üreticileriydi. Bu iki üretici aksesuarı da kullanıyor makinayı da. Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin tamamı iki tarafa da hitap etmekteydi. Büyük alımlar gerçekleştirildi. Hem ziyaretçiler hem de katılımcılar memnun ayrıldı. Böylece fuarımızın başarısını 2022 yılına taşıdık. Bu yıl ikinci kez sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayacak fuarımız, sektörün birlik ve beraberliği için umut olacak”. 

 
Kapanan şirket sayısında ciddi oranda artış!
 
Kendi okul bahçelerini tasarlıyorlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta Balkan rüzgarı!
Konak Belediyesi’nin bu yıl on beşincisini düzenlediği Gültepe Rumeli ...
Kuşadası'nda dip köşe temizlik!
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, farklı mahallelerde eş ...
Çilek karşılığı hediye çeki!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Şemikler İlkokulu’nda eğitim ...
 
Başkan Gümrükçü'den mahalle ziyaretleri!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sorunların yerinde tespiti ve bir ...
İzmir’de yoga zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’daki Macera Parkı’nda “Matını ve çadırını ...
Çocuklar sordu, Başkan Sandal yanıtladı!
Bayraklı Belediyesinde Çocuk Meclisi 9’uncu kez toplandı. Meclis Salonunda ...
 
Üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Gençlik Festivali’nde ...
Çevre dostu kampanyada ödüller sahiplerini buldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 25. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ...
Konak’ta kadınlar için güçbirliği
Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında imzalan protokol ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri