ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
9 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:22

İzmir ve Balıkesir arasında kooperatifleşme köprüsü

CHP Balıkesir il örgütü, 8 CHP’li belediye başkanının da destğiyle Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Köykoop Birliği başkanları ile görüşüp,  kooperatifleşme konusunda eylem planı oluşturdu.  Balıkesir’deki üreticilerin kalkınmasını ve sağlıklı ürünler yetiştirerek kazanmalarını amaçladıklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Kuracağımız güç birliğini İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlere yayarak tarımsal kalkınma kooperatiflerimizi geliştireceğiz ve güçlendireceğiz” dedi.

İzmir ve Balıkesir arasında kooperatifleşme köprüsü

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, kooperatifleşme konusundayapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Balıkesir’de ki üreticilerimizin kalkınmasına destek olmak için çalışmalarımıza başladık. Balıkesir’de üreticilerimizin ekonomik anlamda kalkınması için kooperatifçilik modelleri üzerinde incelemelerde bulunuyoruz. Bu konuda kurmuş olduğumuz komisyonumuz ve akademisyen arkadaşlarımızın desteği ile kooperatifçilik konusunda başarılı örnekleri inceleyerek, konunun uzmanlarından bilgi alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile bir araya gelerek onun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldık.  Bu çalışmalar kapsamında komisyon üyelerimizle, Edremit Belediye Başkanımız Selman Hasan Aslan, Gönen Belediye Başkanımız İbrahim Palaz, Balya Belediye Başkanımız Orhan Gaga, Bandırma Belediye Başkanımız Tolga Tosun, Manyas Belediye Başkanımız Tarcan Barçın, Erdek Belediye Başkanımız Hüseyin Sarı, Burhaniye Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler, Gömeç Belediye Başkanımız Mehmet İrem Himam, CHP İzmir il başkanımız Deniz Yücel ‘in katkısı ve katılımı ile İzmir Köykoop Birliği Başkanı Neptün Soyer ile çok verimli dolu dolu bir telekonferans toplantısı gerçekleştirdik. Neptün hanım İzmir’de yapıkları çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirdi, kooperatifleşme konusunda bir eylem planı oluşturmamız için bize destek oldu. Balıkesir ve İzmir güç birliği ile önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı konuşarak, ilçelerimize ve bölgemize katkı sağlayacak çalışmalar konusunda birlikte çalışma kararı aldık. Kooperatiflerimiz ile Balıkesir’li üreticilerimizin kapılarını Türkiye’ye açmak üzere ilk adımımızı attık”

“ÜRETEREK KALKINMAK MÜMKÜN”

“Ülkemizde son yıllarda iktidarın hatalı politikalarından dolayı yaşanılan ekonomik daralma çiftçimizi her geçen gün daha çok mağdur etmiş ve içinden çıkılması güç bir duruma düşürmüştür. Fakirliği yöneterek iktidarda kalmaya çalışan bu anlayışa karşı bizler üreterek, ürettiğimize değer katarak çiftçimizin kalkınmasına destek olacağız. İktidarın tekelci anlayışına karşı bizlerin bir araya gelerek dayanışma bilinci ile hareket etmeli ve kurtuluşun birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmekte olduğunu görmemiz gerekmekte. Birlikte yapılacak başarılı dayanışma örneklerine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bunun en güzel örneği de kooperatifleşme modelleridir. Bizlerde uzunca süredir Balıkesir’de eli nasır tutan çiftçimize, üreticimize emeğinin karşılığını alacak çözümler üretmek için çalışıyoruz.”

“KURTULUŞUMUZ KOOPERATİFÇİLİKTE”

“Kentimizin gelişimi ve kalkınmasından sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz,  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ve bizlere destek olan değerli dostlarımız ile bu süreçte neler yapabiliriz diye kafa yoruyor ve bunun ile ilgili projeler hazırlıyoruz. Biliyoruz ki kırsalın sorunlarını çözmeden, kentin sorunlarını çözme şansımız yok. Üreticiden tüketiciye en kısa yolu kurmak zorundayız. Şehirlerde yaşayan halkımız sağlıklı, doğa dostu, ilaçsız, iyi ve temiz gıdaya ulaşmak istiyor. Eli nasır tutan üreticimizde emeğinin karşılığını almak, ürünlerini daha sağlıklı üreterek daha çok para kazanmak istiyor. Bu dayanışma modeli ile üreticimiz kar amaçlı değil, kalite amaçlı ürünler üreterek de daha çok gelir elde edebileceğini görecek, halkımızda daha sağlıklı gıdaya ulaşmış olacak. Bu salgın ile gördük ki, insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey sağlıklı doğal gıda. Bu sebep ile tarım alanlarımızı en verimli şekilde kullanmak ve doğa dostu üretim planları yapmak zorundayız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. En kısa zamanda temiz, doğal, sağlıklı ürünlerini kooperatiflerimiz vesilesi ile Balıkesir’de ve büyük şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kuracağımız güç birliğini İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlere yayarak tarımsal kalkınma kooperatiflerimizi geliştireceğiz ve güçlendireceğiz” (balikesir24saat.com)

 
Efes Selçuk'ta annelere sürpriz
 
Karabağlar'da dezenfeksiyon mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine zam
Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere ...
Reuters: Üç kamu bankasına 20 milyar TL sermaye enjekte edilmesi planlanıyor
Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’na önümüzdeki günlerde 20 milyar ...
Dolarda swap hamlesi... Düşüş başladı
Dolar/TL gün içinde 7,24'ü aşarken Ağustos 2018'deki tarihi zirvesini ...
 
Marketlere flaş soruşturma...
Rekabet Kurulu Türkiye'nin önde gelen marketleri için soruşturma başlattı. ...
BDDK harekete geçti: 3 bankaya döviz yasağı!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yurtdışında kurulu 3 ...
Dolar yeni rekor kırdı
Dolar/TL 7,24'ü aşarken Ağustos 2018'deki tarihi zirvesini de geçerek ...
 
Tarımda kriz kapıda!
KESK'e bağlı Tarım, Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri ...
Turşu ihracatı arttı
İzmir'de İç Hastalıkları ve Gastroentoroloji Uzmanı Dr. Mustafa Yalçın, ...
Benzin, motorine ve otogaza zam
Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olmak üzere 7 kuruş, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri