ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
23 Eylül 2023 Cumartesi - 19:38

İzmir’de arama kurtarma ekiplerine 17 dernek daha güç verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile afetlerde gönüllü çalışacak Arama Kurtarma Dernekleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Başkan Soyer, afetlerde eğitimli, donanımlı, kararlı sivil yapıların önemine değinerek, “Bugün attığımız imzalar belki de gün gelecek bir hayat kurtaracak” dedi.

İzmir’de arama kurtarma ekiplerine 17 dernek daha güç verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kenti afetlere karşı dirençli hale getirecek çalışmaları sürüyor. İki yıl önce afet ve acil durumlarla ilgili operasyonları yürütmek için 12  sivil toplum kuruluşu ile imzalanan protokol büyüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün 17 sivil toplum kuruluşu ile iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle ayrıca eğitim, tatbikat ve sosyal etkinliklerin yürütülmesinde de iş birliği yapılacak.

“Gurur duyuyorum”
İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir ile İzmirlilerle gurur duyduğumu söylemek istiyorum. İyilikte dağınıklığı, dezorganizasyonu ortadan kaldıran ve sadece bir heves değil bu işin disiplinini, bu işin organizasyonunu, uzun soluklu bir mücadeleyi arzu ederek, göze alarak ve bunun gereklerini yapmaya kararlı olarak buradasınız. Bu nedenle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  

Hem İzmir'in hem ülkemizin dertlerine derman olduk
Göreve geldikleri günden bu yana orman yangınları, pandemi, depremler, seller, tsunami, hortum gibi birçok felaket yaşadıklarını ve felaketlerin tamamında itfaiye teşkilatının büyük yükü sırtladığını belirterek, “İtfaiye Daire Başkanlığımız olağanüstü fedakarlık örneği gösterdi. İzmirli hemşerilerimizle birlikte ortaya koyduğumuz güçlü duruş ve özveri sayesinde bu felaketlerin altından hızlıca kalkmayı başardık ya da en azından daha hafif atlatmayı başardık. Sadece İzmir’e değil tüm ülkemizin derdine derman olmaya gayret ettik ve en azından umut aşıladık. Bu umudu yaşatmak için omuz omuza yürümeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

İzmir güçlendi
Çağın zorlu ve çok katmanlı krizlerini yaşarken dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “ Bu duyguyla 29 Eylül 2021’de Afete Hazır İzmir diyerek yola çıkmış ve şehrimizdeki 12 arama kurtarma derneğiyle iş birliği protokolleri yapmıştık. Bugün ise arama kurtarma konusunda faaliyet gösteren birbirinden değerli 17 sivil toplum kuruluşuyla iş birliği protokollerini imzalıyoruz. Bu protokolün amacı arama kurtarma gönüllü ekiplerimizi daha da güçlendirmek. Protokolümüz arama kurtarma gönüllüleri için çok sayıda eğitim ve tatbikat imkanı da içeriyor. Biliyorum ki sizlerin güçlenmesi İzmir’in güçlenmesi demek. Bu şehrin sokaklarında yaşayan insanların güvenli yaşaması demek. Sonuna kadar her türlü desteği vermeye kararlıyız. Ülkece yaşadığımız tüm afetlerde şunu gördük; eğitimli, donanımlı, kararlı sivil yapıların var olduğu tüm afetlerde çok daha hızlı müdahale şansı oluyor. Yani bir can daha hayatta kalıyor. Bir çocuk bir yaşlı, genç bir insan daha yaşama tutunuyor. Bundan daha değerli ne olabilir? İşte bugün imzaladığımız protokol böylesine ulvi bir giriş. Bugün attığımız imzalar belki de gün gelecek bir hayat kurtaracak. Doğal afetlerin büyük bir felakete dönüşmesini engellemek mümkün. Yeter ki kamunun ilgili kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum arasında güçlü bir iş birliği ağı kurulsun. Yeter ki ortak akıl ve dayanışma iradesini daima diri tutalım. Bugüne kadar hep bu anlayışla hareket etmeye çalıştık. Bundan sonra da böyle olacak. Bugün imzaladığımız protokol bunun bir kanıtı” diye konuştu.

“Birlikten kuvvet doğar ilkemizden yola çıkıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse ise, “Bu çalışmayla olası afetlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek ve insan kaynağı gücünü de en doğru şekilde planlamayı istiyoruz. 2021 sonrasında atılan adımlar meyvesini vermeye başladı. Birlikten kuvvet doğar ilkemizden yola çıktık.  Şimdi 29 arama kurtarma derneğimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

STK sayısı 29 oldu

İlk protokol 29 Eylül 2021 günü üç ilçe belediye arama kurtarma ekibi ve arama kurtarma konusunda faaliyet gösteren 9 sivil toplum kuruluşu ile imzalandı. Şş birliği protokolüne Ödemiş Arama Kurtarma Derneği, Anda Arama Kurtarma Derneği, Kamp Ateşi Türkiye Arama Kurtarma Derneği, Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği, Bornova Arama Kurtarma Derneği, İzmir Afet Bilinci ve İklim Farkındalığı Derneği, Bursa Arama Kurtarma İzmir Şubesi, Toplum ve Afet Ekipleri Haberleşme Arama Kurtarma Derneği, Hayvan Arama Kurtarma Derneği, Menderes Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği, Rota Arama Kurtarma Derneği, Ege Acil Arama Kurtarma Derneği, Baran Tursun Vakfı, Bergama Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, M1G Arama Kurtarma Derneği, Hürdoğa Dağcılık Spor Kulübü ve AKUT Vakfı eklendi. İş birliği sağlanan kurum sayısı 29’a yükselmiş oldu.

Yarışmanın kazananları ödüllerini İtfaiye Haftası’nda alacak
Programda Başkan Soyer, “STK’lar Yarışıyor – Bu Yarış Gönüllere Yakışır Bir Yarış” Yarışması startını da verdi. Yarışmalarda dereceye giren arama kurtarma dernekleri ödüllerini  İtfaiye Haftası kapsamında 28 Eylül 2023 Perşembe günü .Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenen törenle alacak. Gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Koro Şefi İnanç Menekşe yönetiminde İtfaiye Korosu içinde “Yangın” geçen şarkılardan oluşan repertuvarla sahne alacak. 

 
İktidara yakın gazetecilerin Arap dünyasına yaptığı çağrı tepki çekti
 
Göztepe Manisa FK'yı tek golle yıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri hizmete açıldı!
Konak Belediyesi, 5 yıldızlı Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri'ni ...
"İzmir’i vatandaşlarımızın güvenle nefes alıp vereceği bir yuva olarak tasarlıyoruz"
Birinci Yerel Yönetimler Türkiye Buluşması kapsamında düzenlenen Deprem ...
Kavacık'ta 11. festivale coşkulu başlangıç...
Karabağlar Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali ...
 
Çeşme Festivali’nde Dany Brillant coşkusu...
Çeşme Belediyesi’nin ‘Akdeniz’ temasıyla düzenlediği Çeşme Festivali büyük ...
Karşıyaka’da Avrupa Hareketlilik rüzgarı...
Karşıyaka Belediyesi, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ...
İzmir’de buz pateni sezonu açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki ...
 
Başkan Soyer'den gençlere: ''Siyasetten uzak durmayın''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaz boyunca büyük ilgi gören ...
İzmir Yörük Türkmen Toyu’na ev sahipliği yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk coğrafyasından ülkelerin ve Türkiye’nin ...
Ahilik kültürü Efes Selçuk'ta yaşıyor
Efes Selçuk’ta 36. Ahilik Haftası nedeniyle Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri