ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3262
    Dolar
  • Euro
    35,1129
    Euro
  • Altın
    2.305,870
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
29 Kasım 2022 Salı - 10:00

İzmir’de ilk kez Akdeniz Bienali düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez 21 Mart-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında “Aynı Suya Bakmak” temasıyla düzenleyeceği İzmir Akdeniz Bienali’nin tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu buluşma, Akdeniz kültüründen aldığı ilhamla dünyaya iki kısa cümle söyleyecek: Akdeniz uyumdur. Akdeniz umuttur” dedi.

İzmir’de ilk kez Akdeniz Bienali düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Akdeniz coğrafyasının ortak tarihi ve kültürünü işaret eden “Aynı Suya Bakmak” temasıyla düzenlenecek İzmir Akdeniz Bienali'nin tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Türkiye ve Akdeniz ülkelerinden 30 genç sanatçının katılımıyla 21 Mart-7 Mayıs 2023 arasında yapılacak İzmir Akdeniz Bienali'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğindeki tanıtım toplantısına İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Akdeniz Bienali Küratörü Caroline David, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Jose-Maria Queiros, sanatçı Ahmet Güneştekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sanatçılar katıldı.

Soyer: “Akdeniz en güçlü uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, “Bu buluşma, Akdeniz kültüründen aldığı ilhamla dünyaya iki kısa cümle söyleyecek: Akdeniz uyumdur. Akdeniz umuttur. İlk tarımın, ilk yerleşmelerin, ilk uygarlıkların doğduğu yerdir Akdeniz. Bu topraklar tüm dünyanın insanlarını kendine çekmiştir. Tarih boyunca bu bölgeye akan insanlar kendi kültürlerini de elbette birlikte taşımışlardır. Kültürler, belki de bütün dünya kültürleri Akdeniz’de düğümlenmiş, burada birbirlerini etkileyip geliştirmiştir. Böyle olduğu için Akdeniz en güçlü uygarlıklara ev sahipliği yaptı” dedi.

“Uyumun ürünü olacak”
Bienalde yer alacak genç sanatçılara Sarkis Zabunyan, Fabrizzio Plessi, Mona Hatoum gibi dünyaca ünlü isimlerin eşlik edeceğini belirten Başkan Tunç Soyer, “İzmir 8500 yıldır rengi, dili, inancı ve kimliği ne olursa olsun, farklı kültürlerin birbirine saygı gösterdiği, uyum içinde yaşadığı bir barış şehridir. Felsefe, sanat ve ticari değere sahip ürünler asırlar boyunca İzmir’de toplanıp tüm dünyaya buradan yayıldı. Bu sayede İzmir’in köylerinde, caddelerinde, sokaklarında, dağlarında ve kırlarında müthiş bir uyum kültürü gelişti. Bu kültür, bu özel şehrin binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen çokluk içinde birlik, birlik içinde çokluk halidir. Akdeniz’e münhasır bu uyum kültürüne biz döngüsel kültür adını veriyoruz. Döngüsel kültür, dünyanın içinden geçtiği zorlu süreçlere çözüm üretmeyi ve bunu yaparken Akdeniz’den dünyaya yayılan evrensel değerleri yaşatmayı esas alan bir vizyonun tarifidir. 21 Mart’ta, doğanın uyanışı ile başlayacak 1. İzmir Akdeniz Bienali işte bu uyumun bir ürünü olacak” ifadelerini kullandı.

“İzmir çok doğru bir yer”
İzmir Akdeniz Bienali Küratörü Caroline David ise bienalin genç sanatçılara uluslararası bir sanat vizyonu kazandırmak adına önemli olduğunu vurgulayarak “İzmir, köklü tarihi ve çok kültürlü yapısıyla böylesine güzel ve kapsamlı bir Akdeniz etkinliği düzenlemek için çok doğru bir yer” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, “Başkanımızın vizyonu doğrultusunda kültür sanat alanında İzmir'i yeniden Akdeniz'in kültür sanat üretim merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışıyoruz. Akdeniz Bienali de tam olarak bu amaca hizmet ediyor” dedi.

İzmir Akdeniz Bienali hakkında bilgi veren K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucu Direktörü Ayşegül Kurtel de bienalin düzenlenmesinde katkıda bulundukları için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

 
Ege beşik gibi... Art arda depremler!
 
İduğ: Doğru zamanda doğru kararlar verdik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ...
Başkan Günel: "30 yıldır yapılmayanları 3 buçuk yılda yaptık"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, esnafla bir araya gelerek turizm ...
Başkan Tugay'dan Cengiz İnşaat çıkışı... "Tapulu olmasa da belediyenin yetkisinde"
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cengiz İnşaat'ın Mavişehir'de ...
 
IF Wedding Fashion İzmir moda ve ticaretin merkezi oldu!
Moda dünyasına öncülük eden, Avrupa’nın en büyük gelinlik ve abiye giyim ...
Buca’da Tekstilde Döngüsellik Paneli!
Yaşanan iklim krizine karşı ulusal ve uluslararası arenada pek çok projeye ...
Seferihisar'da zeytin sıkımı başladı!
S.S. Seferihisar Doğanbey Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Seferihisar ...
 
Sosyal marketler yüzleri güldürüyor!
Bayraklı Belediyesinin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü ...
Soyer, Linz Belediye Başkanı Luger’i ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avusturya’nın Linz kenti ...
İZSU’dan Urla’da yağmur suyu harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü taşkın ve su baskınlarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri