ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3857
    Dolar
  • Euro
    34,7766
    Euro
  • Altın
    2.400,130
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
19 Ağustos 2021 Perşembe - 09:31

İzmir’e güç katacak birliktelik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve ülkemizin lider kuruluşlarından ‘Philip Morris/Sabancı’, sanayi gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek ve öğrencilerin çalışma alanlarını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

İzmir’e güç katacak birliktelik

Üniversite-sanayi bütünleşmesine örnek olan ve 3 yıl sürmesi hedeflenen güç birliği sayesinde, teknolojik araştırmalara yönelik İzmir merkezli ulusal ve uluslararası projeler hazırlanacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş tarafından imzalanan protokol, öğrencilere birçok avantaj sağlayacak.

TORBALI’DAKİ MODERN TESİSİ KULLANACAKLAR

İEÜ Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, Philip Morris/Sabancı’nın Torbalı’daki modern tesisinden yararlanarak deney ve araştırmalar yapacak, bitirme projelerini alanında uzman isimlerden yardım alarak tamamlayacak. İEÜ’lü gençlere, staj konusunda da öncelik sağlanacak, Philip Morris/Sabancı’nın tecrübeli yöneticileri üniversitedeki derslere konuk olarak öğrencilere bilgilerini aktaracak. Çeşitli eğitimler düzenlenmesi ve sertifika programlarının oluşması konusunda da güç birliği yapacak iki kurum, geniş katılımlı seminer ve konferanslar düzenleyecek.

ÖĞRENCİLERİMİZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN FIRSAT

Philip Morris/Sabancı’nın tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar, öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasını tanıyarak kendini geliştirmesi açısından iş birliğini çok önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Türkiye’de, üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan ‘Kampüsİzmir’ konseptini hayata geçirdik. İzmir’in tamamı bizim kampüsümüz ve şehrimizdeki tüm kuruluşlar da potansiyel olarak paydaşımız. Son dönemde yaptığımız nitelikli iş birliklerine bir yenisini daha ekledik. Üniversitemizin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sadece akademisyenlerimizin yürüttüğü projesi sayısı bile 36’ya ulaştı. Tüm bunlar, hem öğrencilerimiz hem de şehrimiz için fırsattır” dedi.

İŞ YAŞAMINA ÖNDE BAŞLIYORLAR

Prof. Dr. Aşkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teorik eğitim çok önemli, biz de zaten Türkiye’de bunu en iyi gerçekleştiren üniversitelerden birisiyiz. Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları tüm teknolojik altyapıyı, laboratuvar desteğini de sağlıyoruz. Ancak öğrencilerimizin edindikleri bilgileri uygulamaya dökeceği, kendilerini geliştirecekleri alanları da açmak zorundayız. Ülkemizin lider kuruluşlarından, uluslararası alanda da lider olan ‘Philip Morris/Sabancı’ ile yaptığımız iş birliği, bunların gerçeğe dönüşmesi açısından çok önemli. Mezun olmadan sektörü tanıyan öğrencilerimiz, iş yaşamında da şimdiden yaşıtlarının önüne geçecek.”

DESTEĞE HAZIRIZ

İmza protokolü töreninde üniversite-sanayi iş birliklerinin sürdürülebilirlik anlamında önemine değinen Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Bu iş birlikleri, hem öğrencilerimiz hem ülkemizde yüz binlerce kişinin geçim kaynağı olan tütün sektörünün sürdürülebilirliği, hem de bizim gibi gücünü çalışanlarından alan bir kuruluş için son derece önemli. İleri teknoloji kullanılan tesislerimiz ve uluslararası tecrübemizle bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için her zaman desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN KALKINMASI ÖNEMLİ BİR ÖNCELİK

İEÜ ile iş birliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco da açıklamalarında bölgenin kalkınmasının önemli bir öncelik olduğunu söyleyerek, “Bu kıymetli iş birliğinden faydalanacak olan öğrencilerimiz için önemli bir değer yaratıyoruz. Tüm bu tecrübelerin bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. İEÜ’nün alanında öncü imkanlarına ek olarak öğrenciler, Philip Morris International’ın en büyük ve en iyi üretim tesislerinden biri olan PHILSA’da pratik tecrübe edinip, uluslararası bir ağ içerisinde kendilerini yetiştirme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

 
Ege'nin en büyük camisinde inşaat durdu!
 
Karabağlar'da 17 Ağustos anması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş kadınları meşaleyi İzmir'den yaktı!
Türkiye'nin ilk girişimci iş kadınları federasyonu İzmir'de kuruldu. Kısa ...
Mastercard duyurdu: Kredi kartlarında büyük değişim kararı
Mastercard, kredi ve banka kartlarında manyetik şeritlerin kullanımını ...
Petkim'den göz kamaştıran performans
Petkim, Nisan-Haziran 2021 döneminde 1 milyar 325 milyon TL net kâra ulaşarak ...
 
İlk blok fuarizmir'de!
Çeyrek asırlık serüvenine kaldığı yerden devam eden Marble İzmir Fuarı'nın ...
İzmir'de konut satışlarında büyük düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere ...
Otomobillerde ÖTV matrahı artırıldı!
Sıfır otomobil satışlarında kullanılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahında ...
 
Merkez Bankası'ndan faiz kararı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Politika faizinin sabit tutulmasına karar verildi.
Hükümetin memura zam teklifi açıklandı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memur maaşına ilk zam teklifini açıkladı.
EİB, ihracatta 15 milyar doları aştı!
Türkiye’de ihracatın başladığı yer olan Ege Bölgesi’ndeki ihracatçıların ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri