ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2129
    Dolar
  • Euro
    34,7538
    Euro
  • Altın
    2.452,820
    Altın
  • Bist-100
    10.322,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
Suriye ve Irak'ta 17 terörist öldürüldü!
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP'li Yücel'den Bakanlığın ÇEDES etkinliği yanıtına tepki...
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
CHP’li Murat Bakan: Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bir dava
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı!
19 Şubat 2024 Pazartesi - 10:37

İzmir’in elektrikli ulaşımına Avrupa modeli!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) bünyesinde geliştirilen ve şehrin elektrikli araç şarj altyapısını güçlendirecek “PowerManagement” projesini kentte uygulamaya başladı. Avrupa şehirleriyle eş zamanlı olarak yürütülen pilot uygulama, kentin enerjisinin doğru ve verimli kullanılmasına ve istasyon sayısının artmasına katkı sağlayacak.

İzmir’in elektrikli ulaşımına Avrupa modeli!

Sürdürülebilir ulaşım için çevreci projeleri teker teker hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (European Institute of Innovation and Technology, EIT) ile iş birliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, EIT Kentsel Hareketlilik (EIT Urban Mobility) ağı tarafından desteklenen ve şarj istasyonlarının şehir elektriğini en verimli şekilde kullanarak yayılmasını sağlayan “PowerManagement” proje konsorsiyumuna dahil oldu. Elektrikli araç sahiplerinin araçlarını verimli bir şekilde şarj etmelerini sağlamak için tasarlanmış dijital platformun pilot test çalışmaları tamamlandı. EIT tarafından kabul edilen proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 100 bin Euro hibe alarak aralarında Brüksel ve Çekya’dan kentler ile eş zamanlı olarak pilot test çalışmalarına başladı.

Havagazı’na 6 istasyon kuruldu

Proje kapsamında geliştirilen yazılımın İzmir kentinde pilot test çalışmalarında kullanılması için Tarihi Havagazı Fabrikası'nın otopark alanı içinde 6 hızlı şarj istasyonunun (AC tip) kurulumu tamamlandı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda kurulan istasyonlar, ilk etapta belediyenin elektrikli hizmet aracı filosunun kullanımına açıldı. Test aşamasında olan proje geliştirilip yaygınlaştığında şarj istasyonlarına olan talebin en sağlıklı şekilde karşılanması hedefleniyor.

Elektrik şebekesi daha verimli kullanılacak

İzmir’de hayata geçirdikleri çevreci ulaşım politikaları doğrultusunda PowerManagement projesine dahil olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Demet Burçin Gezgin, “Elektrikli mobilite gelişen teknoloji ve fosil yakıtlardan uzaklaşma stratejilerinin de etkisiyle kentlerde mobilitenin en önemli odak noktasından biri olmuş durumda. Bizim de altyapımızı buna uyumlandırmamız gerekiyor. Bu altyapıyı sağlayabilmek amacıyla elektrikli şarj istasyonlarının önümüzdeki yıllarda daha yaygın olarak kentte yer alması gerektiğini düşündük. Bu süreci geliştirmek bize bir yön göstermesini sağlamak için EIT Urban Mobility’in 2022 - 2024 çağrıları kapsamında PowerManagement projesine dahil olduk. Yaklaşık 100 bin Euro’luk bir hibe aldık. Mevcut elektrik şebekesini, daha verimli nasıl kullanabiliriz, nasıl altyapı sağlayabiliriz sorularıyla bir proje başlattık. Bu kapsamda Çekya, Macaristan, İspanya, Belçika gibi ülkelerle beraber çalışıyoruz. Havagazı’nda başlatmış olduğumuz sistem, aynı zamanda Prag’da ve Brüksel’de de test edilen bir sistem. Bu çalışma bizim kent genelinde elektrikli şarj istasyonlarına dair yapacağımız sistemin başlangıcı. Bu süreçte biz neye ihtiyacımız olduğunu, nasıl düzenleme yapma zorunluluğumuz olduğunu gördük. Bir eylem planı oluşturarak kentimize hizmet edecek bir altyapının oluşması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Elektrikli araçlar için şehir altyapısı güçlendiriliyor

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda Şehir Plancısı olarak görev yapan Uğur Yankaya ise, “Projenin amacı; kamu ve konut alanlarında elektrikli araç şarj istasyonlarını kontrol etmek için özel olarak tasarlanmış bir güç yönetim sistemini planlamak, devreye almak, izlemek ve değerlendirmek.  Powermanagement, akıllı ve verimli bir elektrikli araç şarj platformu. Proje kapsamında akıllı bir güç yönetimi yazılımı geliştirildi. Yani aynı anda 4 veya daha fazla elektrikli araç parkı olan yerlerde şebekeye aşırı yüklenmenin önüne geçilerek şarj yönetiminin akıllı bir güç yönetimi yazılımı ile çözülmesi hedeflendi. Bu proje, mevcut gücü verimli bir şekilde yönetiyor. Bunu bir platform aracılığıyla elektrikli araç şarj cihazları bulunan park yerlerinin operatörlerine yönelik sürdürülebilir bir çözüm sağlamayı hedefliyor. Başka bir ifade ile trafoya binen yük yönetilmeye çalışılıyor. PowerManagement projesi, aracın gerçek güç ihtiyaçlarını dikkate alarak güç kısıtlamalarını yönetmeye yönelik bir çözümdür” ifadelerini kullandı.
 

 
Bornova Adayı Eşki: Hep aranızda olacağım!
 
Acil Çözüm Ekipleri İzmir’e iz bıraktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferiçınar’da atölyeler başladı!
Seferihisar Belediyesi, hizmete açtığı Yaş Alma Merkezi’nde üyelerine ...
CHP'li Turan: Ödemiş'te turizm ve spor konusunda yeni bir sayfa açacağız!
CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan, saha çalışmalarına aralıksız ...
Bornova’da AIDS farkındalığı!
Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, “HIV&AIDS Farkındalık” konulu ...
 
Başkan Günel: "Rekorumuzu kıracağız"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ...
Karşıyaka’da dijital arşiv ile güvenli ve tasarruflu hizmet
Karşıyaka Belediyesi, teknolojik gelişmelere uyum sağlayarak 2021 yılında ...
İzDoğa İzmir Dönüşüm Sertifikası vermeye başlıyor
Doğa ile uyumlu bir İzmir inşa etme hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir ...
 
İzmir'de tıbbı atıklar evsel atığa dönüştürülüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce Menemen’de hizmete alınan ...
Halkın Bakkalı-Halkın Kasabı, 14’üncü şubesini Şemikler’de açtı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kurduğu Halkın Bakkalı-Halkın ...
Başkan Soyer: İzmir’de kadın istihdamını büyüttük
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri