ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Ünlü fenomen öldürüldü!
Ünlü fenomen öldürüldü!
9 Temmuz 2023 Pazar - 11:48

İzmirli Ezgi, öldükten 10 ay sonra boşanabildi!

İzmir'de geçen yıl temmuz ayında eşi Deniz Özarslan (36) tarafından tabancayla vurulup, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve bir süre makineye bağlı kaldıktan sonra 11 Ağustos'ta hayatını kaybeden Ezgi Özarslan'ın (31), eşine açtığı boşanma davası geçen ay sonuçlandı. Ölümünden 10 ay sonra Deniz Özarslan'dan boşanan Ezgi Özaraslan’ın annesi Ziynet Zerkin, "Kızım artık o katilin soyadıyla yatmayacak" dedi.

İzmirli Ezgi, öldükten 10 ay sonra boşanabildi!

Olay, geçen yıl 28 Temmuz'da, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'ndeki iş yerinde meydana geldi. Deniz Özarslan, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan'ın çalıştığı iş yerine geldi. Çıkan tartışmada Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına ateş edip, kaçtı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ezgi Özarslan, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen ve bir süre makineye bağlı yaşayan Ezgi Özarslan, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Deniz Özarslan, olayın üzerinden 1 yıla yakın süre geçmesine rağmen, hala yakalanamadı. Bu süreçte Özge Özarslan'ın ailesi ve ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri’ üyelerinin birçok şehre 'Ezgi Zerkin'in katili Deniz Özarslan aranıyor' yazılı afişler asmasına rağmen sonuç alınamadı. Ezgi Özarslan'ın eşi Deniz Özarslan'a açtığı boşanma davası 15 Haziran'da sonuçlandı. Ezgi, ölümünden 10 ay sonra Deniz Özarslan'dan boşandı.

'HİÇBİR İZ YOK'

Olayın yıl dönümü yaklaşırken, Ezgi'nin annesi Ziynet Zerkin duruma tepki gösterdi. Zerkin, “Çok öfkeliyim, çok üzgünüm, çok kırgınım. Bir yıla yakın oldu. 31 yaşında, hayatının baharında, yolun çok başında olan kızım takıntılı biri uğruna canından oldu. Dönüp bakarsanız hep aynı savunmalar. Kıskançlık, aldatma, iftira. Bu katillerin kafasının hepsinin aynı çalıştığını düşünüyorum. Kadınlara yaşam hakkı vermiyorlar. Kadın olmak ülkemizde büyük bir suç. Kadınsan seni korumuyorlar, koruyamıyorlar. Kızım için defalarca suç duyurusunda bulundum. Ezgi'yi 7 yıllık evliliğinde sürekli üzdü. Sonunda canını da aldı ancak hiçbir gelişme, hiçbir emare yok. Dosyada gizlilik kararı aldılar. Dosyaya avukatımız bile ulaşamıyor. Bize, delillerin karartılmaması için bu kararın alındığı bildirildi. Bu delilleri kim karartacak? İlk fırsatta bizlere de zarar verebilir. Kızım geri gelmeyecek ama o katil yakalanacak. Bugün değilse yarın yakalanacak. Ne ona ne ailesine hakkımı helal etmiyorum. Sistemimizde çok büyük boşluklar var. Emniyet arıyor olabilir ama bir sonuca varabilirler. Neden varamıyorlar? Emniyetin görevi katilleri yakalamak. Özel ekip kurulamaz mı? Bu adam zaten suç makinesi. Çok sayıda kaydı var. Hala nasıl yakalanamıyor aklım almıyor. 1 yıl geçti mahkeme başlamıyor" dedi.

‘MAHKEME TAM KUSURLU BULARAK, BOŞANMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ’

Ezgi ile Deniz Özarslan arasındaki boşanma davasının da bittiğini belirten Zerkin, "Kızım 2021 yılı haziran ayında İzmir 14'üncü Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açmıştı. Kızım vefat ettiği için biz davanın düşeceğini sanıyorduk ancak düşmediğini öğrendik ve takipçisi olduk. Geçen 15 Haziran'da da dava sonuçlandı. Mahkeme, Deniz Özarslan'ın tam kusurlu olduğuna karar verip, boşanmayı gerçekleştirdi. Kızım artık o katilin soyadıyla yatmayacak" ifadelerini kullandı.

'ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR'

Olayın üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen kızının yasını tutamadığını belirten Zerkin, “Bu süreç çok sancılıydı. Hala da katil yakalanamadı. Olayın ardından bizlere de zarar vereceğini söylediği kulağımıza geliyordu. Tabii ki bunlar hep duyum. Kızımızın yasını evimizde tutamadık. Çünkü oturduğumuz yerler çok yakın. Sevdiklerim var ve onları korumak zorundayım. Geçen yıl 29 Temmuz'da evimizden çıktık ve 4 ay sonra geri döndük. Kendi evimde, kendi yasımı tutamadım. Hala uğraşıyorum. Yaşayan bir ölü haline geldim. Sevdiklerim için yaşıyorum. Kızımın katilinin son nefesime kadar peşinde olacağım ve yakalanması için yaşıyorum. Çoğu kadın gibi kızım da unutulmasın diye mücadele veriyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

'KADIN DAYANIŞMASI ÇOK GÜZEL'

Kızı Ezgi'nin vefatının ardından kadın cinayeti davalarına katıldığını söyleyen Zerkin, “Kadın davalarına, eylemlere katılıyorum. Son nefesime kadar da kadın davalarına katılacağım. Davadan geldikten sonra 2 gün hasta yatıyorum çünkü sanıkların kendilerini savunmaları hep aynı. Karısını öldüren sanık, 'Ben kötü biri değilim' diyor. Madem kötü biri değilsin neden karını öldürdün? Madem kötü biri değilsin neden bu salondayız? Kadın dayanışması çok güzel. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Karabağlar Kent Konseyi bizim hep yanımızda oldu ve olmaya da devam ediyor. Sadece bizim değil, tüm kadınlar için verdikleri mücadeleyi ayakta alkışlıyorum. Sistemin yapamadığını destekleriyle onlar yapıyorlar" diye konuştu. 

 
Yukarıköy'de yaz konseri...
 
Okulların açılacağı tarih belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uyuşturucu operasyonu...
İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
İzmir'de tren kazası: 4 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kontrolsüz hemzemin geçitten geçmeye çalışan ...
İzmir'de 6 kişinin öldüğü vinç kazasında flaş gelişme...
İzmir’in Bornova ilçesinde, otel inşaatı sırasında kule vincin devrilmesiyle ...
 
16 yaşındaki Nur'un acı ölümü!
Nevşehir’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden ...
Tartıştığı yeğenini pompalı tüfekle öldürdü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde amca, evinin avlusunda tartıştığı yeğenini pompalı tüfekle öldürdü.
İzmir'de anne oğul evde ölü bulundu!
İzmir'in Konak ilçesinde anne ve 52 yaşındaki oğlu, evde ölü bulundu.
 
Motosiklet sürücüsünün acı ölümü...
İzmir'in Ödemiş ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü, yaşamını yitirdi.
Yolun karşısına geçmek isterken canından oldu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin ...
İzmir açıklarında geri itilen 13 göçmen kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri