ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/22°
    ADANA
  • ANKARA
    10/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/21°
    IZMIR
  • KONYA
    10/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
PKK firarisi atlara tecavüz ederken yakalandı!
İliç'te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Ekmeğe zam geliyor!
Ekmeğe zam geliyor!
Yıldırım isabet eden asker şehit oldu
Yıldırım isabet eden asker şehit oldu
12 Şubat 2022 Cumartesi - 15:06

İzmirli depremzedeler isyanda: "AK PARTİ'NİN ÖNÜNE ÇADIR KURACAĞIZ"

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim Depremi sonrası hasar alan binalarının yapım sürecinde mağdur edildiklerini öne süren depremzedeler eylem yaptı. Bayraklı'da toplanan depremzedeler adına konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, sıfır faizli kredi taleplerinin 15 aydır görmezden gelindiğini söyleyerek, "AK Parti İl Başkanlığı önünde çadırlarımızı, çay ocaklarımızı kurup oradan atılıncaya kadar sorunlarımıza çözüm bulunmasını isteyeceğiz" dedi.

İzmirli depremzedeler isyanda:  AK PARTİ NİN ÖNÜNE ÇADIR KURACAĞIZ

SONKALEİZMİR-Bayraklı Manavkuyu Mahallesi'nde toplanan depremzedeler, "Tek derdimiz evimiz", "Kentsel dönüşümcü değil, depremzedeyiz", "İzmir depremzedelerini unutma" yazılı dövizler açıp, AK Parti hükümetine tepki gösterdi. 

Depremzedeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emsal artışı kararının Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonucu uygulanamadığını, yüksek maliyetler nedeniyle de istedikleri sıfır faizli kredi için de hükümetten ses çıkmadığını açıkladı.



"DEVLETİN EL ATMASI LAZIM"

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, depremzedeler olarak çaresiz kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İzmir milletvekillerine kırgınız. İzmir milletvekillerinin çoğunun depremden bihaber ve bize karşı ilgisiz oldukları aşikardır. İzmirli 28 milletvekilimiz Meclis'te bir araya gelip çay içmesini bilirken, depremzedelerle yan yana görüntü vermekten kaçınmakta. Bu sıkıntılarla uğraşırken bizim yanımızda oluyormuş gibi yapan ama olmayan tüm siyasi partilere, liderlerine, milletvekillerine buradan çağrımızdır. "Bizler İzmir depremzedeleri olarak son nefesimizi alıyoruz, çaresiziz. Devletin el atması gereken insanlarız. Vergilerini bu güne kadar kayıtsız şartsız ödemiş, devletine bağlı, hükümetine saygılı, akıllı zeki ama mağdur insanlarız. Önümüzdeki süreçte bize bu konu ile ilgili geri dönüş sağlanmazsa AK Parti İzmir İl Binası'nın önünde çadır kurup, oradan kovuluncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye karar verdik. Orada beslenip,  çocuklarımıza da orada bakacağız. İzmir depremzedeleri ve derneği hiçbir partiye hiçbir zaman ne uzak ne de yakın olmuştur. Bütün siyasilerin başımızın üzerinde yeri vardır ama bizim sorunlarımızı çözmek zorunda olduklarını bilmeliler."



"NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Haydar Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

"Sorunlarımızı kendi kendimize çözecek olsaydık kabile şeklinde yaşardık. Türkiye Cumhuriyeti'nin birer bireyi olarak barınma hakkımızın 15 aydır geciktirildiği, bu konuya kimsenin eğilmediği ve eğilmemek için de çaba sarf ettiğini üzülerek haykırmak istiyorum. Çoluğumuzun çocuğumuzun olduğu, bizim de birer fert olduğumuz, depremden hasarlı çıktığımız, ölülerimizden sonra psikolojik hasarlarımızın bile tedavi edilmediği gerçeği neden göz önünde bulundurulmuyor. Biz depremzedeyiz, kentsel dönüşümcü değiliz. Lütfen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak görün. Sorunlarımıza çözüm bulmak için elinizi taşın altına koyun.  AK Parti İl Başkanlığı önünde sorunlarımıza çözüm bulunmasını isteyeceğiz. Bu konuyla ilgili ciddiyetimiz ve hassasiyetimiz görülmeli. Bıçağın kemiğe dayandığı görülmelidir artık. İzmir depremzedeleri 80 bin bağımsız bölümden oluşmakta. 5 bin ağır hasarlı bölümden değil. 'Biz yaptık, bitirdik' gözüyle bakılmamalı. 75 bin orta ve az hasarlı bağımsız bölüm sakinleri hala evlerinden yurtlarından uzakta. Memleketlerine göç etti bazıları. Bizleri buradan göçe mi zorluyorsunuz? Bizi Bayraklı'ya, Bornova'ya Karşıyaka'ya yakıştıramıyor musunuz? Evlerimizi satıp gidelim mi istiyorsunuz? Eğer böyle bir isteğiniz varsa biz kanımızın ve kuruşumuzun son damlasına kadar evlerimizin önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz. "

 
Kemalpaşa'da hüzünlü tören!
 
Temel gıda ürünlerinde KDV kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da hüzünlü tören!
İzmir’de yaşanan deprem felaketinde Rıza Bey Apartmanı'nın enkazında, ...
İzmir'deki müzisyen cinayetinin nedeni belli oldu!
İzmir'in Buca ilçesinde, eğlence mekanlarında müzisyenlik yapan Şener ...
Sokak lezzetlerinin merkezi: Kemeraltı...
Tarihi hanları, dar sokakları, camileri ve sinagoglarıyla kültür turizminin ...
 
Emniyet kemerli cinayette yeni gelişme!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ayakkabı ustası Hakkı Öz'ü (43) hafif ticari ...
Gemi söküm işçileri isyanda!
İzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Söküm Tesisleri'nde çalışan yüzlerce ...
Başkan Günel'den Yeni Asır ve A Haber hakkında suç duyurusu!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, başkan yardımcısı Oğuzhan Turan'ın ...
 
Buca otobüs hatlarına geçici düzenleme!
Başlangıç durağı Şirinyer Aktarma Merkezi olan yedi otobüs hattının güzergahları, ...
Aliağa Belediyesi'nden milyonluk satış!
MHP'li Serkan Acar yönetimindeki Aliağa Belediyesi'ne ait bin 557 metrekarelik ...
AK Parti'den Tire'ye "Karınca Modeli" ziyareti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve teşkilat üyeleri, Tire ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri