ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5194
    Dolar
  • Euro
    34,7922
    Euro
  • Altın
    2.418,370
    Altın
  • Bist-100
    9.760,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
Güneşlenirken öldü!
Güneşlenirken öldü!
8 Eylül 2022 Perşembe - 16:28

İzmirliler'e 9 Eylül çağrısı: "Özel araçları kullanmayın"

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin kurtuluşunu ve Milli Mücadele’nin kesin zaferini müjdeleyen 9 Eylül 1922’nin 100’üncü yıldönümünü tarihi etkinliklerle kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül özel gösterisi için hazırladığı Gündoğdu Meydanı’ndaki dev sahne geceye özel hazırlanan prodüksiyonun ardından megastar Tarkan’ın konserine de ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 9 Eylül'de trafiğin aksamaması için "Özel araçları kullanmayın" çağrısı yapıldı

İzmirliler e 9 Eylül çağrısı:  Özel araçları kullanmayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin kutlamalara katılımını kolaylaştırmak için trafik ve toplu ulaşımda düzenleme yaptı. Yarın otobüs, metro, tramvay ve vapur seferleri sıklaştırılacak, Konak ve Alsancak’ta bazı noktalar trafiğe kapatılacak. Büyükşehir Belediyesi bu tarihi kutlamalara katılacak İzmirlilerin trafikte sorun yaşamamaları için de özel araç yerine toplu ulaşım kullanma çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül kutlamaları kapsamında trafik yoğunluğuna karşı ulaşım seferlerinde düzenlemeye gidildi. 9 Eylül Cuma günü Atatürk Caddesi (1.Kordon) Konak Pier’den limana kadar, Cumhuriyet Bulvarı Borsa Kavşağı’ndan limana kadar olan bölge ile Talatpaşa Bulvarı araç trafiğine kapalı olacak.  İzmirlilerin merkeze erişiminin sağlanması amacıyla Konak’a hizmet veren, İZBAN ve metro aktarma merkezleriyle bağlantılı 94 hattın son servis saatleri uzatıldı. Sefer saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye “www.eshot.gov.tr” adresinden ulaşılabilir. Ayrıca 00.00 ile 06.00 saatleri arasında çalışan Baykuş hatları da (910 Gaziemir-Konak, 920 Çiğli-Konak, 930 Bornova-Konak, 940 Buca-Konak, 950 Balçova-Konak) hizmet vermeye devam edecek. 

Motorize ekipler devrede olacak
Ulaşımda aksama yaşanmaması için Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi önemli noktalarda koordinasyon için motorize ekipler görev alacak. Yolcu yoğunluğu olan hatlara ilave seferler koyulması amacıyla 30 adet otobüs hazır tutulacak. Etkinlikler süresince 253 numaralı Halkapınar Metro-Konak ve 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı hatları Gazi Bulvarı (Dönüş Fevzipaşa Bulvarı) ve Şair Eşref Bulvarı üzerinden hizmet verecek. 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı hattının son durağı Montrö olacak. 

Metro ve tramvayda seferler arttırıldı
Metro, 06.00-02.00 saatleri arasında 5 dakikada, 02.00- 06.00 saatleri arasında ise 60 dakikada bir sefer yapacak. Karşıyaka ve Konak tramvaylarında da seferler sıklaştırıldı. Karşıyaka’da 06.00- 23.30 saatleri arasında 10 dakika, 23.30-02.00 saatleri arasında 6 dakika, 02.00-04.00 saatleri arasında ise 60 dakika aralıklarla sefer düzenlenecek. Konak Tramvayı da 06.00- 23.30 saatleri arasında 7 buçuk dakikada, 23.30-02.00 saatleri arasında 5 dakika, 02.00-06.00 saatleri arasında ise 60 dakikada bir hizmet verecek. 

Toplu ulaşım kullanma çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik ve toplu ulaşım düzenlemelerinin yanı sıra bu tarihi kutlamalara katılacak İzmirlilerin trafikte sorun yaşamamaları için de özel araç yerine toplu ulaşım kullanma çağrısı yaptı.

Alsancak İskelesi’nden son sefer 14.00’te
Kutlamalar nedeniyle İZDENİZ A.Ş. 14.00 seferinin ardından Alsancak İskelesi’ni kapatacak. Deniz ulaşımı Konak ve Pasaport iskelelerinden sağlanacak.

Tarkan konseri de Gündoğdu Meydanı’nda
Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük görsel şov ve ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki bu dev sahneden sevenlerine seslenecek megastar Tarkan konseri için arama ve alana giriş noktaları Alsancak Limanı, Ali Çetinkaya Bulvarı, Orduevi, Vasıf Çınar Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı olarak açıklandı. 

 
Kur korumalı mevduatta rekor miktar!
 
Yıllar sonra "Altın Güvercin" sahnesinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Kurtuluş Paneli!
Buca Belediyesi İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel düzenlediği ...
Anadolu'nun iyi, temiz, adil gıdaları Terra Madre Anadolu ile dünyaya tanıtıldı!
91. İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre Anadolu kapsamında kente ...
Çiğli'de e-ekspertiz dönemi!
Çiğli Belediyesi’nde devam eden dijitalleşme çalışmaları kapsamında son ...
 
Çeşme'de tenis heyecanı...
Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 27 Ağustos- 4 Eylül 2022 tarihleri arasında, ...
Zafer yolu kafilesi Kemalpaşa'da!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ...
Narlıdere 100. yılı festival ve yelken yarışlarıyla kutlayacak!
Narlıdere, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılını 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş ...
 
Torbalı'da kurtuluşun 100. yılına görkemli kutlama
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bu yıl da bir dizi ...
Bornova'da Zabıta Haftası kutlaması!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  Zabıta Haftası’nın 196'ncı ...
Balçova'da dolu dolu yaz...
Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri