ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
7 Ocak 2024 Pazar - 11:54

KARGEM 5 yılda 3 bin gence eğitim yuvası oldu!

İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Merkezi (KARGEM) çatısı altında eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve çeşitli programlarla öğrencileri desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık beş yılda binlerce gencin yaşamına dokundu.

KARGEM 5 yılda 3 bin gence eğitim yuvası oldu!

2019 yılından günümüze kadar yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim yuvası olan ve öğrencileri arasından Türkiye birincileri de çıkaran KARGEM sayesinde, Karşıyaka’nın gençleri hayalindeki lise veya üniversiteye kavuştu. 

Karşıyaka’da ikamet eden ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz eğitim hizmetlerinin verildiği İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Merkezi (KARGEM), Bahçelievler Katlı Pazar Yeri’nin üstündeki alanda gençleri geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Tamamı Karşıyaka Belediyesi’nde kadrolu olarak çalışan 22 öğretmenin görev yaptığı KARGEM’de, nitelikli ve zengin eğitim programları ile öğrencilerin hem okulda öğrendikleri bilgilere takviye sağlanıyor hem de gençler lise ve üniversite sınavlarına hazırlanıyor. 

Yaklaşık 5 yılda 3 bin öğrenciye eğitim yuvası olan KARGEM’den 2019-2020 eğitim öğretim döneminde toplam bin 324 öğrenci yararlandı. 2020 yılında başlayan Covid-19 küresel salgınında bir yıl çalışmalarına ara veren merkezde; 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 8. sınıf 12. sınıf ve mezun grupları olmak üzere 377 öğrenci eğitim gördü. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 512 öğrenciye yuva olan merkezden hali hazırda 718 genç hizmet alıyor. 

UZMAN KADROSUYLA GELECEĞE HAZIRLIK 

Uzman eğitmen ve idari kadrosuyla çalışmalarını sürdüren 800 kişi kapasiteli KARGEM’de aynı anda hizmet verebilen 16 derslik, konferans salonu, kantin ile öğrencilerin ders aralarında sosyalleşerek zaman geçirebileceği sinema salonları, masa tenisi alanı ve teras bulunuyor. KARGEM’den her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen sınavda başarılı olan ve Karşıyaka’da ikamet eden öğrenciler yararlanabiliyor. KARGEM için yapılacak sınavlara ilişkin duyurular Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

SINAV KAYGISI İLE MÜCADELEYE DESTEK 

KARGEM’de dersler hafta içi ve cumartesi günleri gerçekleştiriliyor. Kendi okulunda tam gün eğitim alan 6-7-8-9-10-11 ve 12. Sınıf öğrencileri cumartesi günleri; okulundaki ders programı sabahçı, öğlenci şeklinde olan 6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri ise yine sabahçı ve öğlenci olacak şekilde hazırlanan ders programları ile KARGEM’den eğitim alabiliyor. Öte yandan; liseden mezun olan ama ilk denemesinde istediği başarıyı elde edemeyen bireyler için de üniversite sınavına hazırlık kapsamında eğitimlerin verildiği mezun grubu bulunuyor. Şu an 50 kişi bu mezun grubu için oluşturulan eğitim programından yararlanıyor. Ayrıca merkezde yıl boyu çeşitli sanatsal ve sportif aktiviteler düzenlenmekle birlikte öğrenciler arasında dayanışmayı ve sosyalleşmeyi artıracak yarışmalar da düzenleniyor. Öte yandan; her yıl Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen sınav kaygısı ile mücadele seminerleri düzenleniyor. Böylece öğrenciler sınava hazırlık döneminde yaşanabilecek kaygı ve stres gibi duygularla baş etmeyi, bu duyguların üstesinden gelmeyi öğreniyor. 

“GELECEĞİMİZ ONLARA EMANET” 

Gençlerin aklı ve bilimi merkez alarak geleceğe hazırlanmalarının aydınlık gelecek hedefine ulaşmak için çok önemli olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Önce nitelikli eğitim diyerek sürdürdüğümüz çalışmalar arasında KARGEM çok önemli bir noktada bulunuyor. KARGEM çatısı altında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik verdiğimiz eğitim desteği ile Karşıyakalı gençleri güvenle geleceğe hazırlıyoruz. Bilimi, aklı ön plana alan cumhuriyet değerlerini özümsemiş, Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirerek Türkiye’yi hak ettiği seviyeye ulaştırma hedefine biz de katkı koyuyoruz. Gençler bize, geleceğimiz onlara emanet” dedi.

 

 
Balıkçıdan Soyer'e teşekkür!
 
Salgından korunmak için elimizdeki en önemli silah 'maske'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkçıdan Soyer'e teşekkür!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen ay yaşanan deniz taşmasından ...
Soyer, Mahallede Dayanışma Var gençleriyle buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mahallede Dayanışma Var” ...
Başkan Erhan Kılıç iş insanlarıyla buluştu!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bucalı iş insanlarıyla buluştuğu toplantıda, ...
 
Karşıyaka’da ''Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm' konuşuldu!
Kuzey İzmir Tekmer’in hazırladığı “Yerel Yönetimlerde Etkili Geri Dönüşüm" ...
Kemeraltı’nda kaybolan çocuklar için örnek iş birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarihi ...
Kemalpaşa'ya dördüncü Gündüz Bakımevi!
Kemalpaşa Belediyesi, çalışan ve gelir düzeyi düşük olan annelere destek ...
 
Bayraklı'nın parkları hizmete girdi!
Bayraklı’da son 4,5 yılda ilçeye kazandırılan 21 yeni ve revize edilen ...
Konak İş Eğitim Merkezi genç istihdamda doping etkisi yaratacak!
Konak Belediyesi’nin bir Avrupa Birliği projesi olan ve Çalışma ve Sosyal ...
Yeşilyurt Pazaryeri temel atmaya hazırlanıyor!
Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilecek ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri