ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3295
    Dolar
  • Euro
    35,0712
    Euro
  • Altın
    2.300,300
    Altın
  • Bist-100
    8,99
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Okullar 1 Nisan'da tatil!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
Dilan Polat şikayetini geri çekti... Duruşma boyunca ağladılar!
O oyuncak için toplatma kararı!
O oyuncak için toplatma kararı!
21 Mart 2023 Salı - 15:11

KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik: Yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç var!

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin son gününde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Çok sesliliğe giden bu yolda demokrasi, eşitlik ve kardeşliğin olması için bizlere çok fazla görev düşüyor. Barış olmazsa ekmeğimiz azalıyor. Yaşam zorlaşıyor. Eşitlik ve adalet azalıyor. Görev ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik: Yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin son gününde KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik “Emeğin Açık Yaraları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir konuşma yaptı. Uluslararası statüde de değerIendirilebilecek bir kongre süreci yaşadıklarını belirten Bozgeyik, “İçerisinde bulunduğumuz kriz, yönetim sorununu depremde de gösterdi. Depremzedeler hala daha rüzgarla, suyla, yağmurla baş edemiyor. Ev, iş yerleri, mahalleler yerle bir oldu. Deprem bölgesinde yoksullaşma söz konusu. İhmal ve yönetememe krizi nedeniyle milyonlar komşularını, toplumsal hafızalarını, kentlerini terk etmek zorunda kaldı. İzmir başta olmak üzere pek çok şehre göç etmek zorunda kaldı. 20 yıldır bu hükümetin izlemiş olduğu politikalar depremde rejimin iflas ettiğini gösterdi. Yıllardır hükümet toplumu kutuplaştırmasına rağmen 6 Şubat depreminde toplum olarak birlik ve beraberlik içinde mücadele ettik. Toplum dayanışması ve birliği hep sürecek” dedi.

Kazanılmış haklar gasp ediliyor
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “50 yılı aşkın süredir dünya genelinde ve ülkemizde emek karşıtı neoliberal politikaların yaratmış olduğu politikalar emeğin yaralarını giderek derinleştirdi. Yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacımız var. Bu krize neden olan sistemi tartışmamız gerek. Önümüzdeki günlerde toplumsal dayanışmayla çözebileceğimiz kararlar aldık. Hem işçi sınıfı hem kamu sınıfının hakları gasp ediliyor. 20- 30 yıllık dönemde ise bu konu daha da derinleştirildi. Kazanılmış haklar gasp ediliyor. Sosyal devlet refah devletinde işçi sınıfı hedef alındı. Kapitalizmin içine düşürdüğü durum küresel işsizliği, kuralsız çalışmayı, servette gelir dağılımındaki eşitsizliğe sürükledi. Uluslararası çalışma örgütleri, uluslararası kurumların raporlarında bu durum açıkça ortaya koyuluyor. Özellikle özelleştirmeden kaynaklanan sorunlar bu durumu tetikledi. Kamu işletmelerinin ve kamu normlarının özelleştirmeleri bağımsız kurumlar nedeniyle yapısal uyum hedefi öngörüldü ama bir adım atılmadı. Ülkeyi sermaye için cazip hale getirmenin yolu işçilerin haklarını vermektir” şeklinde konuştu.

Görev ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz
Türkiye’de emekçilerin çalışma verimliliği konusuna da değinen Bozgeyik, “Türkiye son dönemde yatırımcılar açısından güvenli bir ülke olmadı. Var olan antidemokratik uygulamalar dolayısıyla güven endeksinde gerilemeye neden oldu. Tüm kurumlar ekonomik kaynaklar, hukuk düzeni ve üniversiteler sermaye ve iktidar lehine kullanılır oldu. Doğa bilgisiz bir şekilde sömürülüyor. Devlet şirketleşerek var olan sistemle bütünleşiyor. Yönetici modeli olarak adlandırılan bu sistem kapitalizmin daha hızlı bir şekilde ortaya konulmasını öngörüyor. Özelleştirilmeyen kamu kurumu neredeyse kalmadı. Eğitim, sağlık, ulaşım özelleştirildi ve buna halkın ulaşması zorlaştı. Önümüzdeki dönemde bu politikalar kalkacak. Kamu kurumları ticarethaneye çevrilmeyecek. Bu durum durdurulacak. 14 Mayıs seçimlerinden sonra da haklarımızın tekrar özüne dönmesi için yeni bir kurumsal alanın inşa edilmesi anlamında önümüzdeki dönem daha fazla adalet, daha fazla özgürlük, daha fazla eşitlik olmasını öngörüyoruz. Çok sesliliğe giden bu yolda demokrasi, eşitlik ve kardeşliğin olması için bizlere çok fazla görev düşüyor. Barış olmazsa ekmeğimiz azalıyor. Yaşam zorlaşıyor. Eşitlik ve adalet azalıyor. Görev ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
IMATECH Fuarı’nda uzmanlar, gelişmiş üretim ve teknolojileri hakkında konuştu!
 
Mehmet Balık: Eğitim, sağlık ve güvenlik kamulaştırılmalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IMATECH Fuarı’nda uzmanlar, gelişmiş üretim ve teknolojileri hakkında konuştu!
Makine ve üretim sektörlerini bir araya getiren IMATECH - Endüstriyel ...
Kemalpaşa'da park ve yeşil alanlar genişliyor!
Kemalpaşa Belediyesi park ve yeşil alanlara yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. ...
Çiğli Belediyesi’nden yeni inşaatlara sıkı denetim!
Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş depremi sonrası yeni ruhsat başvurusunda ...
 
Başkan Selvitopu, STK temsilcileriyle buluştu!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’daki sivil ...
Narlıdere'de camiler ramazana hazır!
Ramazan ayında cami ve ibadethanelerin daha yoğun olacağını göz önünde ...
Başkan Günel: Eski çöplük alanının imara açıldığı doğru değil!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, eski çöplük alanının imara açıldığı ...
 
Biz’im Fotoğraf Sergisi +1 mutluluk yaşattı
Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşen ...
KalDer İzmir Şubesi ile Karşıyaka Belediyesi işbirliği yapacak
Karşıyaka Belediyesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ...
Ata Evi’nde fidanlar ile çınarlar buluştu
Yaşlılara Saygı Haftası’nda Gaziemir Belediyesi’nin Ata Evi Sağlıklı Yaş ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri