ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
24 Nisan 2019 Çarşamba - 09:51

Kadın girişimci sayısında sondan beşinciyiz

Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen Kadın Girişimciliği Paneli'nde konuşan İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, Türkiye'nin kadın girişimci sayısı bakımından dünyada sondan beşinci olduğunu söyledi

Kadın girişimci sayısında sondan beşinciyiz

Türkiye'de kadın girişimcilerin, kardan çok sosyal itibara önem verdiklerini belirten Pırnar, "Türkiye'de 2006- 2008 yıllarında her 100 kadından yaklaşık 3'ü girişimci olurken, bu sayı 2013- 2016 yıllarında yaklaşık 9'a yükseldi. Ancak dünyaya baktığımızda, kadın girişimci sayısında 65 ülke arasında sondan 5'inciyiz. Bu konuda almamız gereken daha çok yol var" dedi.

LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) Girişim Okulu, Yaşar Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Merkezi ile Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü'nün katkılarıyla 'Kadın girişimciliği' teması ile Selçuk Yaşar Kampüsü'nde panel gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü LİYAKAT Proje Komite Başkanı Doç. Dr. Engin Deniz Eriş'in üstlendiği panele LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Prof. Dr. İge Pırnar, Anaokulları Zinciri Kurucusu Eğitimci Dilek Soylu, Şef ve Yazar Selin Ekim, Tasarımcı ve Marka Sahibi Nur Karaata konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'deki kadın girişimci profili hakkında bilgiler veren konuşan Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, "Ülkemizde, girişimci iş kadınlarının yarısından fazlası ticaret sektöründe yer alıyor ve 30-39 yaş dilimi arasında bulunuyor. Yarısına yakını lise mezunu. Genellikle kentlerde yaşıyorlar. Kendine güvenli, cesaretli ve sabırlı yapıda olduklarını belirtiyorlar. İşlerini kurmadan önce erkeklere göre daha deneyimliler. İşlerini kurduktan sonra ise erkeklere göre o iş için haftada daha az zaman ayırıyorlar. Erkek girişimcilerle karşılaştırıldığında kardan çok sosyal itibara önem veriyorlar. Risk almada erkek girişimcilere göre daha temkinliler" dedi.

'HİZMET SEKTÖRÜNDE VARLIK GÖSTERİYORLAR'

Türkiye'de işveren ve kendi hesabına çalışan kadınların çoğunlukla 1- 4 kişinin çalıştığı mikro ölçekli iş yerlerine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Pırnar, kadınların daha çok hizmet sektöründe varlık gösterdiğine değindi. Pırnar, "Kadınlarımız daha küçük ve daha rutin iş alanlarında iş kuruyorlar. Bir çalışmada bunun nedeninin çevresel engeller olduğu belirtilmiş. Erkek girişimciler genellikle imalat, ithalat, ileri teknoloji ve inşaat alanlarında kadın girişimciler ise perakende ticaret ile sağlık, eğitim, turizm ve yiyecek- içecek gibi hizmet sektöründe yoğunlaşmış gözüküyor" diye konuştu. 

'BAŞARI ALTIN TEPSİDE SUNULMUYOR'

Erkek egemen iş yaşamında nasıl başarıya ulaştığını anlatan LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi de gençlere seslendi. İş yaşamının yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesinde liderlik yapan, özellikle de gençler, kadınlar, eğitim, çevre ve sağlık konularına yönelik projeler oluşturan Eskinazi, "Henüz üniversite öğrencisi iken girdiğim iş yerimde sekreterlik, ambar şefliği, fabrika müdürlüğü gibi çok farklı pozisyonlarda görev yaptım. Eczacılık fakültesi mezunu olmama rağmen sanayi sektörüne olan büyük tutkum her zaman ağır bastı ve bu yönde yol aldım. Elbette erkek egemen bir yaşamın içinde tökezlediğim de düştüğüm de oldu ama ben hep önüme bakarak ilerlemeyi tercih ettim. Buradan özellikle gençlere seslenmek isterim. Yaptığınız iş ne olursa olsun öncelikle severek yapmak ve o işi çok iyi öğrenmek lazım. Ben başarılı oldum çünkü işi en küçük detaylarına kadar öğrendim. Başarı insana hiçbir zaman altın tepside sunulmuyor. Hiçbir işi hor görmeden, aklınızla ilerlemek en doğru yol" dedi. 

 
Buca'da yemekler boşa gitmiyor
 
Takımı düşmesin diye intihara kalktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik sigortasında yeni dönem
Zorunlu trafik sigortası primi, sürücülere uygulanan ceza puanları ile ...
İzmir'e müjde.. 3 milyon turist
Kısa vadede İzmir ve çevresine yerli-yabancı 3 milyon turistin gelmesi hedefleniyor
Dolar haftaya nasıl başladı?
Geçen hafta 5.80 lira dolayında hareket eden dolar, yeni haftaya yükselişle başladı
 
Kadınların iş hayatına katılımına destek
DeFacto Academy ve Mutluluk Direktörü Yeşim Çokeker, Ege Bölgesi'nde 50'den ...
Büyük ikramiye İzmir'deki o bayiye
Süper Loto şans oyununda 15 milyon 356 bin TL tutarındaki ikramiye, İzmir'in Karşıyaka ...
Egeli turizmcilere tatil morali
Ege'nin gözde turistlik kentleri Çeşme, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Kuşadası'ndaki ...
 
Merkez Bankası’nın 9 milyarı nerede?
Merkez Bankası, Mart'ta başladığı swap işlemleriyle 13 milyar dolar borçlandı. ...
Türkiye'den 150 ülkeye meyve suyu
Türkiye’nin Meyve suyu ihracatı 2018 yılında yüzde 30’luk ihracat artış ...
Tüm paydaşların mutlu olacağı formül üreteceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kıdem tazminatında tüm paydaşların ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri