ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5194
    Dolar
  • Euro
    34,7922
    Euro
  • Altın
    2.418,370
    Altın
  • Bist-100
    9.760,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/36°
    ADANA
  • ANKARA
    17/28°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/23°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
Güneşlenirken öldü!
Güneşlenirken öldü!
6 Şubat 2023 Pazartesi - 07:39

Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 2921'e yükseldi.

Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğünde deprem!

04.30: Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, “Can kaybı sayısı an itibarıyla 2 bin 921’e yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 15 bin 834” dedi.

23.23 AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar: Yaşamını yitiren vatandaşımızın sayısı 2316, yaralı sayısı 13 bin 293 yaralı, yıkılan bina sayısı 6 bin 217, enkazdan çıkarılan vatandaşımızın sayısı 006.445.

20.21: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 7.7'lik depremde can kaybı 1651'e yükselirken, 11 bin 119 kişi yaralandı, 3 bin 471 bina yıkıldı.

18.33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Her iki depremde toplam 145 artçı deprem yaşadık. Toplamda 1541 vatandaşımız hayatını kaybetti, 9733 de yaralımız var. Okullarımız 13 şubata kadarıyla tatil edildi. Okullarımız, yurtlarımız barınma amaçlı kullanılacak. Üniversitelerin yurtları, spor salonları barınma için değerlendirilecek. 

17.24: AFAD'dan yapılan son açıklamada deprem hayatını kaybeden sayısının 1498 olduğu bildirildi.

17.23: Kahramanmaraş'ta 7.7'lik depremde mucize bir kurtuluş gerçekleşti. Depremden 13 saat sonra enkazdan bir kadın sağ olarak çıkarıldı.

17.00: Bakan Mahmut Özer: "Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz"

16.30: AFAD, depremlerde 1121 can kaybı olduğunu, 7 bin 634 vatandaşın yaralandığını, 2 bin 834 binanın yıkıldığını bildirdi.

16.07: Diyarbakır'da deprem bölgesinde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, "Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için çalışılıyor. Birçok açıdan seferberlik var. Dileğimiz enkaz kaltında kalan vatandaşlarımıza sağ olarak ulaşmak. Bazı provokatif paylaşımlara karşı hepimizin hassas ve duyarlı olunmasında fayda var. Bununla ilgili adli süreçler işletilmektedir. Doğru bilgi yetkili ağızlardan ulaşmaktadır. Diyarbakır'da iki ilçemizde hasar var. Toplam 7 binada çökme var. " dedi.

16.06: AFAD'dan yapılan yeni açıklamada, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Deprem bölgesine sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçlarının ulaşımı ve çalışmaların aksamaması için yolları boş bırakın, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın." dedi.

15.50: Adana'da Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde merkez Çukurova ilçesinde bulunan 15 katlı Mete Apartmanı'nın ön cephesi yıkıldı. Binanın enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.

15.40: Malatya’da özellikle Yeşilyurt ve merkez Battalgazi ilçesinde yıkımların yoğun olduğu görüldü. Kar yağışı altında devam eden çalışmalarda ekipler enkaz altında kalan kişilere ulaşmaya çalıştı. Yeşilyurt ilçesinde 5 kattan oluşan 2 bloklu apartman enkazında yapılan çalışmalarda 2 kişi sağ çıkarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

15.05: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "TBMM Genel Kurulu yaşanan deprem felaketi nedeniyle yarın toplanarak calışmalarına ara verecek." dedi. Enkaz altında olduğu açıklanan AK Parti'li vekil Yakup Taş ile ilgili Şentop, 'Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık.' yorumunda bulundu.

CAN KAYBI 1014'E YÜKSELDİ
15.00: AFAD'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 191, Gaziantep’te 200, Şanlıurfa’da 27, Diyarbakır’da 41, Adana’da 43, Adıyaman’da 20, Osmaniye’de 131, Hatay’da 250 Kilis’te 13 ve Malatya’da 98 olmak üzere toplam 1014 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7003 vatandaşımız yaralanmıştır." denildi.

14.48: AFAD'dan yapılan bir diğer açıklamada, "Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır." denildi.

14.40: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, "Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ilimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250 milyon TL nakdi yardım aktarılmıştır" açıklaması yapıldı.

14.10: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adana Havalimanı’nın hava trafiğine açık olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Deprem nedeniyle Adana Havalimanı'nın trafiğe kapandığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Havalimanımız hava trafiğine açıktır. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya Havalimanı terminal binamızda da hasar meydana gelmiştir. Malatya Havalimanı sivil uçuşlara kapalı, acil uçuşlara açıktır” denildi.

13.52: Malatya Battalgazi'de Kırçuval Oteli çöktü. 11 voleybol, 4 ampute futbol oyuncusu olmak üzere 15 sporcu enkaz altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA
13.24: AFAD, 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6'lık depreme derinliği 7 km olarak açıklandı.

7.7 büyüklüğündeki depremden bağımsız bir deprem olduğunu söyleyen AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar yaptığı açıklamada, "Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi. İlk depreminin sonrasında 100’e yakın 3 tanesi 6’nın üzerinde artçı sarsıntılar meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler."" dedi.

13.04: Cumhurbaşkanı Erdoğan depreme ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.

Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır.

912 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 bin 385 vatandaşımız yaralımız var. Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur. Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir.

Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır. Gün 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür.

 
Çatı çöktü, altında kaldı!
 
Tunç Soyer'den deprem açıklaması... İZMİR EKİBİ YOLA ÇIKTI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çatı çöktü, altında kaldı!
İzmir'in Konak ilçesinde, fırtına nedeniyle çöken evin çatısının altında kalan kişi yaralandı.
Dev ağaç böyle devrildi!
İzmir'de gün boyu etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle Konak ilçesinde ...
İzmir'in 2 ilçesinde kar tatili!
İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde bazı mahallelerdeki okullarda kar ...
 
Duvar kadınların üzerine devrildi: 3 yaralı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde fırtınanın etkisiyle terasın çevresine örülen ...
Kar ve fırtına bastırdı, 5 kişi mahsur kaldı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kar ve fırtına nedeniyle mahsur kalan 5 ...
10 gün sonra ikinci saldırı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir kıraathanede çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.
 
Öğrenciye ücretsiz yemek uygulaması yarın başlıyor!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, yarından itibaren İzmir'deki ...
Ağaçlar araçların üzerine devrildi!
İzmir'de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaçlar ve çatılardan ...
Polis memuruna İzmir'de hüzünlü veda!
Şırnak'ın İdil ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu hayatını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri