ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/20°
    IZMIR
  • KONYA
    12/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Üniversiteli Elif, yaşam savaşını kaybetti
Üniversiteli Elif, yaşam savaşını kaybetti
Ayhan Bora Kaplan davasında flaş gelişme!
Ayhan Bora Kaplan davasında flaş gelişme!
20 Nisan 2021 Salı - 11:30

Kalp nakli olan Beyza Nur hayata yeniden merhaba dedi!

İzmir'de, kalp nakli olup sağlığına kavuşan 16 yaşındaki Beyza Nur Hona, aynı serviste yıllardır organ bağışı bekleyen yaşıtları için motivasyon kaynağı oldu.

Kalp nakli olan Beyza Nur hayata yeniden merhaba dedi!

Buca ilçesinde annesiyle yaşayan Hona, 2018 yılında aniden rahatsızlanınca Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesine götürüldü.Tetkiklerde ileri derecede kalp yetmezliği teşhisi konulan Beyza Nur, nakil listesine alındı. Yaşamına yapay kalp cihazıyla devam etmek zorunda kalan Hona, enfeksiyon değerlerinin yükselmesi nedeniyle 15 ay önce yeniden hastanede tedavi altına alındı.

Bu süreçte 3 ay arayla 2 kez beyin kanaması geçiren Beyza Nur, yaşama tutunmayı başardı. Beyza Nur'a bir ay önce beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki bir çocuğun kalbi nakledildi.

Yeni kalbiyle yeni bir hayata "merhaba" diyen Beyza Nur, aynı serviste kalp nakli bekleyen yaşıtlarına da umut oldu. Tedavisine hastanede devam edilen Hona, sık sık bir araya geldiği kalp nakli bekleyen arkadaşlarına moral veriyor.

''İNŞALLAH BAĞIŞLAR ARTAR''
Beyza Nur Hona, kalp nakli olduktan sonra her geçen gün kendini daha iyi hissettiğini söyledi.
Uygun kalbin bulunduğunu öğrendiğinde ağladığını belirten Hona, "Yapay kalple yaşamak kolay değil. Kovid-19 sürecinde kalp nakli olamam diye düşünüyordum. Nakiller azaldı. Ama uygun kalp bulunduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Hastanede kalp nakli olmayı bekleyen arkadaşlarım var. İnşallah bağışlar artar, onlar da en kısa sürede nakil olup sağlıklarına kavuşur. Bunu çok istiyorum. Onlara da hep moral veriyorum." diye konuştu.

Sağlık sorunları nedeniyle okuluna devam edemediğini hatırlatan Hona, yeni kalbiyle eğitim hayatını tamamlayıp öğretmen olmak istediğini aktardı.

Anne Aysel Şimşek ise kızının sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Kızını yaşama bağlayacak olan kalp bulunduğu zaman evlatlarını kaybeden aile için üzüldüğünü dile getiren Şimşek, "Aileler beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlasın ki organ nakli bekleyen hastalara umut olsunlar. Kızım organ nakil olmasına rağmen bana kendisinin organlarını bağışlamam konusunda vasiyette bulundu." diye konuştu.

İzmir Kan Ordusu Kanser Derneği'nin nakil sürecinde kendilerini yalnız bırakmadığını aktaran Şimşek, derneğin kızı için gerekli olan ilaçları karşıladığını vurguladı.

''HERKES ORGAN BAĞIŞINDA BULUNSUN''
Hona ile aynı serviste kalp bekleyen 16 yaşındaki Kader Gökbaş ise yaşamını 2 yıldır yapay kalp cihazıyla sürdürdüğünü anlattı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde azalan organ bağışlarının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Gökbaş, "Beyza Nur'un kalp nakli olması hepimizi umutlandırdı ve sevindirdi. Sağlık durumu da çok iyi. Herkes organ bağışında bulunsun. Bir hayat kayboluyor ama başka hayata umut oluyorlar." diye konuştu.

Münire Cemre Yılmaz da 3 yıldır kalp nakli beklediğini ifade ederek, "Beyza Nur ablaya uygun kalbin bulunduğunu öğrenince hepimiz çok mutlu olduk. Kovid-19 sürecinde organ bağışı az olduğu için onun nakil olması bizim için motivasyon kaynağı oldu. Ben de nakil olana kadar hastanede kalacağım. İnşallah bana da bir kalp bulunur ve sağlığıma kavuşurum." dedi.


''KALP NAKLİ SAYISI AZALDI''
EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar da Kovid-19 sürecinde hem yetişkinlerde hem de çocuklarda bağış azlığı nedeniyle kalp nakillerinin bir hayli düştüğünü söyledi.

Beyza Nur'un yaşadığı hastalıklara rağmen hiçbir zaman moralini bozmadığını anlatan Tutar, "O hep mücadele etti. Uygun kalbin bulunmasıyla birlikte servisteki diğer çocuklara umut oldu. Sağlık durumu çok iyi." ifadelerini kullandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da üniversite bünyesinde hizmet veren organ nakil uygulama ve araştırma merkezinin Türkiye'de bu konuda önemli bir referans merkezi olduğunu belirterek, organ bağışına yönelik farkındalığın artması konusunda da çalışma yaptıklarını kaydetti.

 
O bayrak DEÜ'de sergilenecek!
 
Seferihisar'da JES isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O bayrak DEÜ'de sergilenecek!
Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Anıtkabirde ...
İzmir'de FETÖ operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına ...
Devletten ot satışı!
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı İzmir Adnan Menderes ...
 
6 yaşındaki İpek'ten acı haber!
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde dün oynarken Murat Nehri'ne düşüp kaybolan ...
Eşini öldürdü, polis gelince intihara kalkıştı!
Bursa’da Mehmet Yıldız, boşanma aşamasındaki eşi Akgül Yıldız’ı (45), ...
Bucalılar'dan yüzlerce eve gıda yardımı!
İzmir'de çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürüten Bucalılar Grubu, ...
 
Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi İzmir’de yapıldı
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile  İzmir Bakırçay Üniversitesi işbirliğinde ...
Yol kenarında boğazından bıçaklanarak katledildi!
Esenler'de yol kenarında boğazından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti.
FETÖ operasyonu: 47 kişi hakkında gözaltı kararı!
Ankara'da, FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 'mahrem hizmetler' ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri