ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5213
    Dolar
  • Euro
    34,7970
    Euro
  • Altın
    2.421,690
    Altın
  • Bist-100
    9.709,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/35°
    ADANA
  • ANKARA
    17/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    19/29°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    18/26°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
CHP'li Kılıç: Vaad kopya, sonuç fiyasko!
10 Haziran 2022 Cuma - 12:18

Kani Beko: Sağlık çalışanlarının hakları eksiksiz verilmeli!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sağlık çalışanların özlük ve emeklilik haklarına yönelik AK Parti'nin sunduğu kanun teklifinin yetersiz olduğunu savundu.

Kani Beko: Sağlık çalışanlarının hakları eksiksiz verilmeli!

Yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle geçinemeyen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının emekliliğe yansıyan ücret artışı ile sağlıklı çalışma şartları taleplerinin yine sonuçsuz bırakıldığına söyleyen Kani Beko, “Bugün yine bir tali komisyon olarak çok geciktirilmiş bir yasa teklifi üzerinde konuşuyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 Bütçe Kanunu görüşmelerinden sonra, teklifin ilgili Sağlık Komisyonunda ve geniş kapsamlı, tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir düzenlemeyle ele alınacağına dair Grup Başkanvekilimize söz vermişti ama maalesef sözünde duramadı. Aralık 2021'den bu yana 7 ay geçti ancak iktidar hâlâ sağlık çalışanlarının tümünün çalışma ve emeklilik, özlük haklarını iyileştirecek kapsamlı bir düzenleme maalesef getiremedi” dedi.

SAĞLIK ALANINDAKİ BAŞARISIZLIĞIN AÇIK İTİRAFI
Ekonomik krize değinen Beko, “Türkiye, siyasal tarihinin savaş dönemleri dışında, ekonomik olarak en kötü dönemlerinden birini, yaşamaktadır. İşçinin, emekçinin, çalışanın hakkının bu kadar sömürüldüğü başka bir dönem maalesef yaşanmamıştır. Ekonomi iflas etmiş durumda, enflasyon dikiş tutmuyor, kamu kurumları çalışamaz hâlde. Başta temel ihtiyaçlar olmak üzere -barınma hakkı da dâhil- her alanda yurttaşlarımız iktidarınız yüzünden çok zor bir süreçten geçiyor, belli ki geçmeye de devam edecek. Ekonomiye ilişkin rakamlar her geçen gün daha da kötüye gidiyor, attığınız her adımda ülkeyi daha da kötüye götürüyorsunuz. Maalesef sağlık da çöken alanların başında gelmektedir. AKP yöneticilerinin her platformda "Sağlıkta çağ atladık" diye övündüğü Sağlıkta Dönüşüm Programı tam anlamıyla bir yıkıma uğradı. Yurttaşların, parası kadar sağlık hizmeti alır hâle geldiği bu düzende ne yazık ki sağlık emekçileri de süreçten olumsuz bir şekilde etkilenmiştir. Bu konuda, en son, Cumhurbaşkanının da "Hastanelerde randevu gecikmeleriyle ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Çözüm için süratle adımlar atmaya başladık" şeklinde bir açıklaması olmuştur. Bu açıklama AKP iktidarının ve saray yönetiminin sağlık alanındaki başarısızlığının açıkça itirafıdır. Sağlık sistemi topyekûn çökmüştür” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIKTAN TASARRUF OLMAZ!
Sağlık çalışanların taleplerinin belli olduğunu ve her platformda da dile getirdiklerini hatırlatan Beko, konuşmasını şöyle tamamladı:  

“Güvenli çalışma ortamı ve insanca yaşam koşulları talebiyle grev yapan sağlık çalışanlarının talepleri kısaca şöyledir: Tüm sağlık emekçilerine insanca yaşayabilecekleri, emekliliğe de yansıyan, yoksulluk sınırının üzerinde bir temel ücretin verilmesidir. Ek göstergelerinin 3600'den 7200'e kadar kademeli olarak yükseltilmesi; sağlıktaki personel sayısının kadrolu, güvenceli istihdamla OECD ortalamasına çıkarılması; özel sağlık kuruluşları da dâhil hiçbir alanda taşerona yer verilmemesi, sağlığa merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılmasının sağlanması, emeklilere verilecek ilave ödemede herkese eşitlik ve adalet ölçüsünde insanca yaşamaya yetecek emekli maaş bağlanması, Covid-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı kapsayıcı bir meslek hastalığı yasasının kesinlikle çıkarılması. Aslında, 21. Hukuk Dairesinin meslek hastalığıyla ilgili bir kararı var, meslek hastalıklarıyla ilgili kararına rağmen hâlâ Covid-19'un meslek hastalığı sayılmaması bana göre çok büyük bir handikaptır. Gerçekten etkili olacak ve uygulamalarıyla caydırıcı yeni bir sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkarılması çok acildir. Veteriner hekimlerin ve aile hekimlerinin haklarında iyileştirmelere gidilmesi gerekmektedir. Uzun süreli ve angarya çalışmanın kaldırılması, "sağlık hizmetlerine katkı katılım payı" "reçete ücreti" vesaire adlarla alınan ücretlerin iptal edilmesi, liyakatsiz atamalar, soruşturmalar, mobbing, güvenlik soruşturmaları, kanun hükmünde kararnamelerle dayatılan antidemokratik uygulamaların sonlandırılması, sağlık hizmetlerinin planlanmasında ve sunulmasında sağlık emek ve meslek örgütlerinin hiçbirini dışlamaksızın karar alma mekanizmalarında yer alması... Sağlıktan tasarruf olmaz. Hekimlerin kutsal görev yaptıklarını hepimiz bilmeliyiz. Sağlık taşerona teslim edilmemeli, sağlıkta kesinlikle taşeron yasaklanmalı diyorum.”

 
Ümit Özdağ'dan ''AK Parti ile görüşme'' açıklaması!
 
CHP'li Sertel ''Son Padişah RTE'' yazılı araçla ilgili yeni görüntüler paylaştı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkşeker'in öz sermayesi eriyor!
Özelleştirilen 10 fabrikanın ardından 15 fabrika ile faaliyetlerine devam ...
Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Erdoğan'ın adaylığına CHP'den jet yanıt
Erdoğan, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ...
 
CHP'li Kılıç'tan Bakan Nebati'ye "İktisada Giriş" kitabı hediyesi!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik ...
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevine Yaşar Demir getirildi!
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevine Yaşar Demir atandı.
Ümit Özdağ: Oy oranımız yüzde 7,4'e çıktı!
Son dönemde mültecilerle ilgili keskin çıkışlarıyla gündemde yer bulan ...
 
Başkan Gürbüz'den Kılıçdaroğlu'na 1000 gün raporu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a 'Sürtük' yanıtı!
Gezi eylemlerine katılanlar için “Sürtük” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
CHP'li Kaya'dan Kızılçullu Köy Enstitüsü ziyareti... ''Şehrin göbeğinde NATO üssü olmaz''
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP’nin 21 köy enstitüsünü ziyaret ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri