ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3813
    Dolar
  • Euro
    34,6740
    Euro
  • Altın
    2.410,190
    Altın
  • Bist-100
    10.110,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
6 organize suç örgütü çökertildi!
6 organize suç örgütü çökertildi!
15 Nisan 2023 Cumartesi - 11:05

Kanser hastası depremzede ameliyat olmak istiyor...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depreme Malatya'da yakalanan kolon kanseri hastası Sinan Akkaya (50), evlerinin ağır hasar alması üzerine 5 kişilik ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşti. Hayırseverlerin desteğiyle Buca ilçesindeki bir evde yaşamını sürdüren Akkaya, tedavisinin yarım kaldığını söyleyerek "Nüksetmiş olabileceği şüphesiyle birtakım tetkikler yapılıyordu. Deprem oldu, son MR sonucunu alamadım. Bir daha ameliyat olmam gerekiyor" diye konuştu.

Kanser hastası depremzede ameliyat olmak istiyor...

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir otelde çalışan evli, 1 çocuk babası Sinan Akkaya, 6 ay önce rahatsızlandı. Akkaya'ya Mersin'de gittiği bir hastanede kolon kanseri teşhisi konuldu. Bunun üzerine işi bırakmak zorunda kalan Akkaya, eşi tarafından da terk edildiğini söyledi. Tedavisini sürdürmek için Malatya'daki annesi ve kardeşlerinin yanına yerleşti. 6 Şubat'taki depremde Malatya'da kaldıkları ev ağır hasar aldı. Akkaya, bunun üzerine depremden 6 gün sonra annesinin de aralarında bulunduğu 4 yakınıyla İzmir'e geldi. Buca ilçesinde hayırseverlerin temin ettiği bir evde yeni hayatına başlayan Sinan Akkaya'nın tek isteğinin deprem nedeniyle yarım kalan tedavisine devam etmek olduğunu söyledi.

'DEPREMİN OLDUĞU SABAH RAPOR ALACAKTIM, ALAMADIM'

Kolon kanseri nedeniyle tedaviye başladığı Mersin'de daha önce bir ameliyat geçirdiğini ifade eden Sinan Akkaya, "Annemlerin ısrarıyla memleketim Malatya'ya geldim. İlk ameliyattan sonra bağırsağımda daralma oldu. Depremin olduğu sabah raporumu alacaktım, bir yol çizilecekti. Nüksetmiş olabileceği şüphesiyle birtakım tetkikler yapılıyordu. Deprem oldu, son MR sonucunu alamadım. Bir kez daha ameliyat olmam gerekiyor" dedi.

'TEK İSTEDİĞİM BİR DAHA AMELİYAT OLABİLMEK İÇİN DESTEK'

İzmir'i bilmediğini ve hastanelere ulaşım engeli çektiğini belirten Akkaya, "İlk ameliyattan sonra bağırsakta daralma olduğu için tuvalet ihtiyacımı karşılamakta güçlük çekiyorum. Stent takıldı, kalem ucu kadar açıldı ama bu da yetersiz kaldı. Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Başka hastaneye yönlendirdiler. Ramazan ayından sonra tedavime ağırlık vermek istiyorum. Bunun için de deneyimli bir doktor bulmam lazım. Bağırsağım alınabilir, vücudun vereceği tepkiye göre belki torba takılması gerekebilir. Tek isteğim, bir kez daha ameliyat olabilmek için destek" diye konuştu.

'YER RESMEN DALGALANIYORDU'

Deprem anında yaşadıklarını da anlatan Sinan Akkaya, "Deprem sırasında uykudaydım. Sarsıntıyla ayağa kalktım ama yürüyemiyordum. Perde sallanıyordu. Sarsıntı o kadar şiddetliydi ki şimşek gibi mavi ışıklar çakıyordu. Çok şükür dışarı çıkabildik ama bir daha o eve giremedik. Ertesi gün yine kuvvetli bir depremle sarsıldık. Yer resmen dalgalanıyordu. Deprem değildi bu bence, kıyamet gibi bir şeydi" dedi.

Depremin üzerinden iki aydan fazla zaman geçmesine karşın konuyla ilgili televizyonda herhangi bir şey izlediğinde ürperdiğini dile getiren Akkaya, "Gözümün önüne mavi ışıklar geliyor, korkuyorum. Gemiye binmiş de fırtınaya kapılmışım gibiydi" diye konuştu.

'BAYRAMA GURBETTE GİRECEĞİZ'

Akkaya'nın ablası Perihan Akkaya (51) ise bir an önce memleketlerine dönmek ve yeniden kendi evlerinde oturmak istediklerini söyledi. Eşinden ayrılan, iki çocuk annesi Akkaya, "İki oğlum var. Küçüğü 23 yaşındaki Hamza, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıfta okuyor. Depremden bir gün önce ara tatil için Malatya'ya yanımıza gelmişti. Gece de deprem oldu. Evimiz 48 senelik 3 katlı bir binaydı. Bu ev bize babamızdan kalmıştı. Kendimiz oturuyorduk. Üzerimizde kiracımız vardı. Kirayla geçiniyorduk. Annemin yaşlılık aylığı vardı. İzmir'de geçinemeyiz" dedi. Akkaya deprem anında yaşadıklarını ise şu sözlerle anlattı:

"O gece saat 4.17 de depreme yakalandık. Uyuyorduk. Evimiz ağır hasarlı, yıkılacak. Evden bir çöpümüzü bile alamadık. Deprem geçtikten sonra kendimizi dışarı attık. Oğlum burada öğrenci olduğu için İzmir'e gelmeyi tercih ettik. İnşallah evlerimizi tekrar yapıp bize verirler. Buraya geçici geldik. Yardımseverlerin desteğiyle geçiniyoruz. Malatya'da normal bir hayatımız vardı. Yine memlekete dönmek istiyoruz. Kendi evlerimizde kalmak istiyoruz. Bayrama gurbette gireceğiz. İlk kez gurbete geldim. Alışamadım."

'EVİMİ ÇOK ÖZLÜYORUM'

İki bin lira kira geliri, bin 500 lira da yaşlılık aylığı aldıklarını belirten 72 yaşındaki anne Gülistan Akkaya da şunları söyledi:

"Evimizden, vatanımızdan çıktık. Buraya geldik. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Evimi çok özlüyorum. İyi kötü geçiniyorduk. Bu deprem bizi perişan etti. Eşyamızı çıkarırız inşallah, öyle bekliyoruz" dedi.

 
Çeşme'de satranç şampiyonası
 
AK Partili İnan: "İzmir'de yerel yönetimlere ait bir tane gençlik merkezi, kütüphane göremezsiniz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Av yasağı başladı!
Endüstriyel avcılık yapan balıkçılar için av yasağı başladı. Son kez ağ ...
Merdan Yanardağ’a hapis cezası
Gazeteci Merdan Yanardağ‘a "Düzenin Mafyalaşması" başlıklı yazısı nedeniyle ...
Kılıçdaroğlu'ndan seçim güvenliği için çağrı
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
HDP'ten Meral Danış Beştaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
DP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün Erzurum’da trafik kazası geçiren HDP ...
TİP'ten Çiğli'deki arazinin imara açılmasına tepki... Talana izin verenlerle hesaplaşacağız
TİP İzmir İl Örgütü, Çiğli'de 5081 metrekarelik sosyal alanın yapılaşmaya ...
Gökçe Gökçen hızlı başladı... MAHİR AKKOYUN MESAJI
CHP İzmir 2. Bölge 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen, İzmir'e ...
 
Erdoğan'dan hastane övgüsü: Vatandaş daha yatmadan şifayı buluyor!
Şehir hastanelerini öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşım girdiği zaman ...
Karşıyaka'da yeşil hamle... 4 yılda 89 bin fidan, 55 park
Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre ve daha sağlıklı bir kent bırakmayı ...
İzmir'de yeni evli çifte kuru soğan taktılar!
İzmir'de Birlik Sağlık Sen üyesi memurlar, maaşlarına ek zam talebiyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri