ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0838
    Dolar
  • Euro
    48,3483
    Euro
  • Altın
    5.335,170
    Altın
  • Bist-100
    10.914,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/29°
    ADANA
  • ANKARA
    5/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/24°
    IZMIR
  • KONYA
    6/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımda yeni düzenleme: 1 Ocak 2026’da başlıyor
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımda yeni düzenleme: 1 Ocak 2026’da başlıyor
Özgür Özel'den Demirtaş'a 'dokunulmazlık' özrü: Bugünkü genel başkan olarak özür dilerim
Özgür Özel'den Demirtaş'a 'dokunulmazlık' özrü: Bugünkü genel başkan olarak özür dilerim
Kılıçdaroğlu çalışma ofisi taşınıyor
Kılıçdaroğlu çalışma ofisi taşınıyor
AYM Başkanı açıkladı: 12 yılda bir milyona yakın başvuru
AYM Başkanı açıkladı: 12 yılda bir milyona yakın başvuru
4 Kasım 2025 Salı - 21:44

Karabağlar Meclisi'nde Kınay-AK Parti iması.. Bu ilgi tek taraflı

Karabağlar Belediyesi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı'na Belediye Başkanı Helil Kınay'ın yurt dışı gezileri ile ilgili eleştiriler damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu, “Umarım Çinliler gelip bizden ayrılmak isteyen mahalleler konusunda da size destek olur ki bu mahalleleri koruyabilelim” dedi. AK Partili Derya Pala ise “Sizin AK Parti'ye olan özel ilginizin de farkındayız ama bunun tek taraflı olduğunu bilin istiyorum” diyerek Kınay'ın AK Parti'ye yakınlaşmak istediğini ima etti

Karabağlar Meclisi nde Kınay-AK Parti iması.. Bu ilgi tek taraflı

SONKALEİZMİR-Karabağlar Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısı Başkan Helil İnay Kınay yönetiminde belediye meclis salonunda yapıldı. Mecliste Başkan Kınay'ın 6 gün süren Çin ve 4 günlük Fransa gezileri ile ilgili eleştiriler damga vurdu. AK Partili Derya Pala da konuşmasında Kınay'ın AK Parti'ye yakınlaşmak istediğini ancak bunun tek taraflı bir ilgi olduğunu öne sürdü.

“AK PARTİ'YE İLGİNİZİN FARKINDAYIZ”

Derya Pala şöyle konuştu:

“Grubumuz adına kimin konuşacağını belirleme yönündeki girişiminiz ve bunu her seferinde ısrarla ve gülerek yapıyor olmanız rahatsız edici. Grubumuzun sözcüsünü belirlemek bizim kendimize ait. Sizin AK Parti'ye olan özel ilginizin de farkındayız ama bunun tek taraflı olduğunu bilin istiyorum.

O uçaktan inip öbür uçağa binerken biz basından takip edemedik. Tebrik ediyorum sizi. Sizi Karabağlar'dan sonra Avrupa sokaklarında görüyoruz. Gerçek belediyecilik görevlerinizin sınırları içerisindeki sokaklara dokunmakla olur. Siz yurt dışı fotoğraflarıyla gündemde kalırken Karabağlar sokakları gündem dışı kalıyor. Karabağlar Belediyesi sizin pasaportunuz değil sayın başkan halkın emenetidir. Ülke ülke gezmek istiyorsanız başka meslek seçebilirdiniz.”

“ÇİNLİLER AYRILMAK İSTEYEN MAHALLELERLE İLGİLİ DESTEK OLSUN”

AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu da yurt dışı seyahatleri ve Uzundere'deki vahşi depolama ile ilgili eleştiriler yöneltti. Eroğlu şöyle konuştu:

“Çin'le başlayan, 10 gün süren bir seyahat programınız oldu. Bunun yansımalarını Çinliler'in Karabağlar'da kuracağı fabrikalarla mutlulukla takip ederiz. Umarım Çinliler gelip bizden ayrılmak isteyen mahalleler konusunda da size destek olur ki bu mahalleleri koruyabilelim. Fahrettin Altay Mahallesi'nın adı geçiyor ama bu sadece biri. Benim bildiğim 6-7 ayrılmak isteyen mahalle var. Bu çok acı bir durum. Bunun sebeplerini konuşmamız gerekiyor. Bunları konuşmak ve özeleştiri yapmak gerekiyor.

"UZUNDERE HARMANDALI GİBİ OLDU"

Yüksek çevre mühendisisiniz. 2024 Seçimleri'nden beri mecliste, belediyede idari olarak işleyişte söylemler ve eylemlerin tutarsızlığını görüyoruz. Artık Avrupalılar da görmüş olacak. Onlara da mail atacağım bu dosyaları. Sizin yaptığınız çevre katliamlarını onlar da görsün. İnsanların elinden kentsel dönüşüm vaadiyle Uzundere'de 4. Etap'ta anlaşmalarla temlik usulü Büyükşehir'e geçen bir yer. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz buraya bir tesis kuruyor. Burası kentsel dönüşüm alanı. Barınma haklanını edinmek için Büyükşehir'e güvenerek kendi hisselerini dönüşüm için veriyorlar. Temlik yaptıktan sonra bu alana Karabağlar Belediyesi geçici tesis yapacağım diyor. Burası Çiğli Harmandalı neyse öyle oldu. Burası ne çöp atık sahası ne katı atık bertaraf tesisi. Vahşi depolama alanına döndü. Bunu Avrupa Birliği Belediyeler Meclisi'nde çevre ile ilgili hususlara değinirken ne kadar çelişki olduğunu gösterdiniz."

"FARKLI SİYASİ MALZEMEYE ÇEKİLMESİNE GEREK YOK"

Helil İnay Kınay ise eleştirilere şöyle yanıt verdi:

Sözlere müdahale etme gibi bir durum söz konusu değil. Tüm partilerimizle belediye başkanı olarak ilgileniyorum. Bir kadının da sözcü olmasından gurur duyuyorum. Bunun farklı bir siyasi malzemeye çekilmesine gerek yok. Tüm mahallelerimizde hizmetlerimiz eşit olarak devam ediyor. Karabağlar Belediyesi atık yönetimi süreçleri ile ilgili olarak tüm mahallelerindeki sorumluluklarının farkında olarak çalışıyor. Çevre, yüksek mühendisi olarak savunduğumuz önerileri hayata geçirmek için çaba harcıyorum. Karabağlar Belediyesi'nin temizlik işleri şantiyesi Uzundere sınırları içerisindedir. 2009 yılında kurulmuştur. Uzundere'deki alan belediye hizmet alanı olarak planlarda yer almaktadır. Bakanlığın, Büyükşehir Belediyemizin hem de kendi planlamalarımızda yaşamsal hizmetler için bütünsel olarak ortaya koyma noktasında görüşlerimizi dile getiriyoruz. 28 mahallemizde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Belediyemize tahsisli hizmet alanı olarak tahsisli alanda geçmişteki sıkıntıları da çözmek için geçici atık depolama izni aldığımız alanda mevzuata uygun olarak yürütüyoruz. Aynı zamanda denetleniyoruz.

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİK"

İzmir'de bir çöp sorunu yaşıyoruz. Harmandalı'nın kapatılması konusunda Büyükşehir Belediyemiz bakanlıkla görüşmelerini sürdürüyor. 31 Ekim itibariyle kapatıldı. Bizler mahallelerimizde topladığımız çöpün bertarafı noktasında sıkıntılar, aksaklıklar yaşanmaması adına Büşükşehir ile bakanlık arasındaki sorunun siyasi malzemeye alet edilmeden çözüleceğine inanıyoruz. Vatandaşların mağdur olmaması için ara çözümler gerçekleştiriyoruz. Orası vahşi depolama alanı değildir. Cımbızla çekilmiş gibi bu değerlendirmeler olmasaydı. Israrla hem temizlik işleri şantiyemizin, izinleri alınmış, denetimleri yapılmış depolama sahalarında yaptığımız işlemler sizi niye rahatsız ediyor. Bakanlıktan izin almamız mı rahatsız ediyor? Her iki ziyarette de görevlendirildiğimiz, Türkiye'yi temsil ettiğimiz, Çin'deki teknik gezi kapsamında 25 belediye başkanımızla beraber... Bunun içinde AKP'li ve MHP'li belediye başkanları da var. Pek çok konuda teknolojileri kendi kendimizde nasıl uygulayabiliriz diye konuştuğumuz bir süreci ortaya koyduk.

Fahrettin Altay Mahallesi de diğerleri gibi bizim gözbebeğimiz. Hizmetin yok sayılması olağan gerçekliğe aykırı bir durum"

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELE TIKLAYIN>>>


 

 

 

 
İzmir'de otomobile silahlı saldırı
 
Sayıştay'dan Konak Belediyesi raporu... 8 adet bulgu tespit edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova Meclisi'nden Arsa Mağdurları için tarihi adım
Balçova Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı 4 Kasım 2025 ...
Karşıyaka'da yeni Bostanlı Pazar Yeri kararı... Elektriksiz açılacak!
Karşıyaka Belediyesi, elektrik arızası nedeniyle açılmayacağını duyurduğu ...
Urlalı Rumların torunları, 103 yıl sonra atalarının yaşadığı kentte buluştu
İzmir’in Urla ilçesinden 1922 yılında Yunanistan’a göç eden Rumların torunları, ...
 
Başkan Tugay devreye girdi, Karabağlar krizi beklemede!
Karabağlar Belediyesi'nden hizmetsizlik gerekçesiyle ayrılmak için imza ...
"Organlarımı bağışlayın" sözü 3 hastayı yaşama bağladı
İzmir'de kalp krizinin ardından beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki kişinin ...
Görme engelli 50 yaşındaki üniversite öğrencisinin en büyük destekçisi sınıf arkadaşları
Bir gözünde tamamen, diğerinde yüzde 95 görme kaybı olan 50 yaşındaki ...
 
Kuşadası Belediyesi’nden Can dostların parklarına özel bakım
Kuşadası Belediyesi tarafından köpeklerin sahipleriyle beraber keyifli ...
Menemen Belediyesi'nden 6 ayda 6 açılış
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın her ay bir açılış sözüyle birlikte ...
Gaziemir'de "AVM'den ilan skandalı" iddiası... Oğul Işık'tan yanıt geldi!
Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık'ın oğlu CHP İzmir İl Saymanı Arda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 11 9 2 0 25 5 20 29
2 Fenerbahçe 11 7 4 0 21 8 13 25
3 Trabzonspor 11 7 3 1 17 7 10 24
4 Samsunspor 11 5 5 1 17 11 6 20
5 Göztepe 11 5 4 2 13 6 7 19
6 Gaziantep FK 11 5 3 3 15 18 -3 18
7 Beşiktaş 11 5 2 4 18 15 3 17
8 Tümosan Konyaspor 11 4 2 5 18 18 0 14
9 Corendon Alanyaspor 11 3 5 3 11 11 0 14
10 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
11 Çaykur Rizespor 11 3 4 4 12 14 -2 13
12 Hesap.com Antalyaspor 11 4 1 6 12 20 -8 13
13 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
14 Kasımpaşa 11 2 4 5 11 15 -4 10
15 Zecorner Kayserispor 11 1 6 4 11 24 -13 9
16 Gençlerbirliği 11 2 2 7 10 16 -6 8
17 ikas Eyüpspor 11 2 2 7 6 14 -8 8
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 11 1 1 9 10 23 -13 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri