ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4948
    Dolar
  • Euro
    34,7019
    Euro
  • Altın
    2.403,410
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
1 Mayıs müdahalelerle başladı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
Kripto piyasası yine sarsıldı!
29 Mart 2022 Salı - 09:36

Karabağlar'da 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri!

Karabağlar Belediyesi'nin Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle düzenlediği “Hakikat ve Kütüphaneler” temalı 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri törenle başladı.

Karabağlar da 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri!

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndaki Muzafffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şamil Sinan An, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve siyasi parti temsilcileri, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Erken ve dernek üyeleri , meclis üyeleri, muhtarlar ve kitaba, okumaya gönül verenler katıldı.


Törende konuşan Başkan Selvitopu, insanlık ortaya çıktığından bu yana bilginin gelecek kuşaklara aktarılmasının yollarının arandığını söyledi. Yazının bulunmasıyla bilginin tabletlere işlendiğini ve  bunların mağaralarda saklandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Anadolu'nun birçok kentinde de benzer arşivlemenin yapıldığını görüyoruz. Bu yönüyle bakıldığında kütüphanelerin ne kadar değerli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. O nedenle tarihte işgalci güçler ilk hedef olarak kütüphaneleri yakmış ve düşmanlarının bilgilenerek güçlenmelerini engellemeye çalışmıştır” dedi.

Teknolojiye rağmen...
Bugün içinde bulunduğumuz teknolojik olanaklara rağmen kütüphanelerin önemini koruduğunu ve oradaki kitapların insan yaşamlarına dokunmaya devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Gelecek kuşaklar açısından kütüphanelerimizi desteklemek, geliştirmek önemini koruyor. Karabağlar'da da yaşama geçirdiğimiz her kültür merkezinde kütüphane, olmazsa kitaplık kurmaya özen gösteriyoruz. Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı, çocuklarımızın yoğun ilgisini görüyor. Hizmete açtığımız Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'nde, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda kütüphaneler mevcut. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz. Yine önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde de bir kütüphane olacak. Belediye olarak görevimiz bu konuda elimizden gelen desteği  ve Karabağlar'daki insanlarımızın buralardan yararlanmasını sağlamak. Ortak hedefimiz bilgili ve güçlü bir toplum yaratmak. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şamil Sinan An konuşmasında kitap okumanın önemine vurgu yaparken, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta'yla Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Erken de Türkiye'deki kütüphane sayıları ve çalışanlarıyla  ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Erken, kütüphaneciliğin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Karaçanta da Şakran Cezaevi'nde kütüphane kurulacağı ve yıkılan İzmir İl Halk Kütüphanesi'nin yapım ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacağı bilgisini verdi.

Karakuş ve Puğ söyleşisi...
Konuşmaların ardından Şair, Yazar ve Öğretmen Hidayet Karakuş'la, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ'un söyleşisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Daha sonra Karakuş ve Puğ'a teşekkür plaketi verildi. 58. Kütüphane Haftası'na katkısı nedeniyle Başkan Selvitopu'na da plaketini İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta takdim etti.

Tören kapsamında ayrıca 60 yaşından sonra okumayı öğrenen Karşıyaka Hoca Mithat İlçe Halk Kütüphanesi'nin “sıra dışı okuru” Sebahat Curaoğlu'na sertifikası verildi. Açılış toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etkinlikler sürüyor
28 Mart - 03 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası kapsamında Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler devam edecek.  29 Mart Salı(Bugün)  saat 14.00'te Kilimtepe Parkı içindeki Reşat Nuri Güntekin Kitaplığı'nda Yazar Dilge Güney, “Hayalbazlar Geçidi” adlı etkinlikle okurlarıyla buluşacak.

39 Mart Çarşamba günü “Arşivler ve Hakikatlar” konulu panele, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin Yalçınkaya, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Kutlutürk'le Karabağlar Belediyesi Arşiv Müdürü Hatice Gümüş katılacak. Karabağlar belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu'ndaki panel saat 14.00'te başlayacak.

 
Buca’da miniklere çevre eğitimi!
 
Gaziemir'de Çocuk Meclisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da miniklere çevre eğitimi!
Buca Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarda eğitim vermeye ...
Karaburun'da depremzedelere müjde!
30 Ekim 2020’de yaşanan deprem felaketinde Karaburun’daki en fazla hasar ...
"Çehov'un İnsanları" Foça'da sahnelendi
Foça'da 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile ‘‘Çehov’un İnsanları’’ ...
 
Alaçatı Ot Festivali’nde muhteşem final!
Bu yıl 11’incisi ‘Otların Rüzgarlı Öyküsü’ Alaçatı Ot Festivali son gününde ...
Kuşadası'nda toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor!
Belediye İş Sendikası ile Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş arasında ...
Çiğli’de camilere ramazan temizliği!
Çiğli Belediyesi, Ramazan Ayı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik ...
 
Turuncu Çember genişliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin güvenilir bir turizm destinasyonu ...
İzmir’in en büyük anaokulunda eğitim başladı!
Bayraklı Belediyesi, belediye bünyesindeki ilk eğitim yuvası olan Ayda ...
BBŞT 30’uncu yılını kutladı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 30’uncu yılını 27 Mart Dünya Tiyatrolar ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri