ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5318
    Dolar
  • Euro
    34,8631
    Euro
  • Altın
    2.444,900
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
16 Ocak 2024 Salı - 08:58

Karaburun Nergis Festivali için geri sayım...

Yarımada’ya özgü nergisin kokusu tüm Türkiye’yi saracak. 6.Karaburun Nergis Festivali, Karaburunluların hikayesiyle dillere destan nergis çiçeğini tanıtma fırsatı vereceği gibi kent ekonomisine kattığı hareketlilikle ve üreticilerin bütçelerine katkısıyla iz bırakacak. Otel ve pansiyonlar doldu, stantlar kapışıldı.

Karaburun Nergis Festivali için geri sayım...

Fedakar üreticilerle birlikte eğlenceden lezzete, kültür sanattan yarışmalara her anı dolu bir festivalin hazırlığını sürdürdüklerini belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Yarımadamız Karaburun Nergis Festivalimiz ile çiçek açmaya hazır. İlk günü akşamı Karaburun Merkez’de Haluk Levent Konseri’nin de yer alacağı bu festival, Çocuklarımıza yarıyıl tatilinde en güzel karne hediyesi ya da kendinizi ödüllendirme gerekçesi. Halkımızı 20-21 Ocak’ta Karaburun’a festivalimize bekliyoruz” dedi.

‘Nergisi Başkenti’ Karaburun, altıncı defa Nergis Festivali ile Türkiye’nin ve dünyanın pek çok noktasından misafirlerini ağırlayacak. Büyüleyici etkisiyle nergisin mis kokusu, Karaburun Belediyesi’nin dopdolu bir programla yaşama geçirdiği organizasyonuyla, tüm yurdu saracak. Karaburun Belediyesi’nin düzenlediği 6. Karaburun Nergis Festivali, üretken toprağı, denizi ve doğasıyla bir yeryüzü cenneti olarak anılan kentte, 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KARABURUN SEVDALILARI ARTIYOR…

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, doğa ve deniziyle, endemik zenginliğiyle, tabiatın en zengin coğrafyalarından Karaburun’daki festivale tüm halkı katılmaya çağırdı. Başkan Erdoğan, “Her yıl yenileniyoruz, her festivalde programımızı zenginleştiriyoruz. 6. Karaburun Nergis Festivalimizde deyim yerindeyse çiçek gibi bir program hazırladık. Kentimizi ziyaret eden konuklarımızın sayılarının artmasıyla mutlu oluyoruz. Bu festivalin müdavimi olan binlerce yurttaşımıza her sene çok sayıda Karaburun sevdalısı ekleniyor. Karaburun bu sevdayı karşılıksız bırakmaz. Toprağımızın, doğamızın değeri nergisimizi; sadece bu festivalde değil, yer aldığımız her platformda, en etkili şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

NERGİS, KIŞ ORTASINDA BU KENTİN CAN SUYU!”

Konserler, dinletiler, performanslar, gösteriler, söyleşiler, yarışmalar ve nergis satış stantlarının yanı sıra yöresel ürünlerin ve yemeklerin sunulacağı stantların yer alacağı festivalin, yaz sezonu ardından kısmen durağanlaşan kent ekonomisine getirdiği hareketliliğe vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Nergis, kış ortasında bu kentin can suyu” dedi. 2023’teki festivalde yoğun ilgiden araçların Karaburun’a girişten Mordoğan’a kadar uzanan konvoylar oluşturduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, özellikle nergis tarlalarında toprağa gömülü nergislerin ve soğanlarının koparılmaması gerektiği konusunda Karaburun’a gelecek misafirlere mesaj verdi, “Emekle dikilen, alın teri dökülen ve eve götürülen ekmek olan nergis ekili tarlalarımızın bir sahibi olduğunu unutmayalım. Nergis almak isteyenler için, festival stantlarımız sizi bekliyor” diye konuştu.

YEREL YEMEK KEŞFİ İÇİN DE EŞSİZ BİR ROTA”

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “Üreticimiz, esnafımız, var olmalarını desteklerimizle teşvik ettiğimiz kadın kooperatiflerimiz, evindeki mutfağında hünerlerini festivale hazırlayan Yarımada insanımız; her festivale büyük bir özenle hazırlanıyor. Daha önce de söylemiştim. Aslında bu bizim için düğün hazırlığı gibi. Mitolojideki hikaye üzerinden, Echo ve Narcissus’un düğün sahibiyiz, heyecanımız büyük. İmkansız bir aşkın kavuşamayanlarını kavuşturuyoruz. Narcissus’un kendine olan aşkı, Karaburun’a ilk kez gelen bir yurttaşımızda kente sevdaya dönüşüyor. Bir kez bu toprakların ve yerel mutfağımızın ürünleriyle tanışanlar için damak tadı ve bereket, bir ekoya, yankıya dönüşüyor. Yeni konuklarımız bu sese kayıtsız kalamıyorlar. İşte festivalimiz nergisin karşı konulmaz kokusuna, keçi peynirinden kopanistiye, zıngatadan sarımsak dığana, çalkamadan masır ve öküz köftüsüne hem mutfak keşfine hem de doğanın görsel ziyafetine bir davettir” diye konuştu.

NERGİS KRALİÇESİ”

En güzel mavinin derya kuzusu topan kefalin, barbun ve ahtapotun ‘evi bildiği’ Karaburun’un içten insanlarıyla buluşmada, Nergis Kraliçesinin belirleneceği yarışma da yapılacağını kaydeden Başkan Erdoğan, şu çağrıda bulundu: “Sizi, Dünya’nın en güzel nergislerinin merkezi Yeniliman’dan; Karaburun veya Mordoğan’ın eşsiz koylarına eş zamanlı keşfe davet ediyoruz. Tarihte izleri olan Börklüce Mustafa, Torlak Kemal ve Şeyh Bedrettin’e kısa bir yolculuk; bir köyümüzde güzel bir kahvaltı, bir kafeteryamızda sıcacık bir kahve ya da çay, bir restoranda lezzet eşliğinde samimi sohbet gibi çok gerekçeniz var. Yarımada bize armağan, nergis zenginliğimiz. Bu festival hepimizin.”

PROGRAMDA NELER VAR?

20 Ocak Cumartesi günü Saat 11.00’de Karaburun Meydan’da Nergis Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de Halk Dansları Gösterileri görsel ziyafet sunacak. Saat 12.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri kulakların pasını silecek. 13.30’da ise Nergisli Ürünler ve Objeler Yarışması heyecanın odak noktası olacak. Saat 14.30’da da sahneyi Grup Beyler alacak. Saat 17.00’ye gelindiğinde Ateş Gösterisi ve 19.30’da ise Haluk Levent Karaburun Meydan’da unutulmaz bir konsere imza atacak.

21 Ocak Pazar günü ise, festival saat 11.00’de Aykut Pala sunumuyla Nergis Korteji Bandosu gösterisi sunulacak. Saat 11.30’da Halk Dansları Gösterisi ve 12.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri, festival ziyaretçilerini coşturacak. Coşkunun yerini heyecanla paylaşması ise 13.30’da Geleneksel Nergis Güzellik Yarışması ile mümkün olacak. 14.30’da da Ateş Gösterisi yine başrolü kapacak. Saat 15.30’dan itibaren DJ Performans, festivalin son günü bitime kadar, festival ziyaretçilerini müziğin yolculuğunda hareketlendirecek.

KARNE VE SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ, FESTİVALDEN!

İki festival günü boyunca Nergis ve Yerel Üretici Stantları açık olacak ve isteklilere karne hediyesi ve şimdiden 14 Şubat armağanı için alışveriş fırsatı sunacak. Kortej ve bando renkli yürüyüşleriyle, ateş gösterileriyle festival müdavimlerine ilginç anlar yaşatırken, Karaburun Belediyesi Seramik Atölyesi ve Yöresel Yüz Boyama Atölyesi yine yoğun ilginin değişmez adresi olmayı sürdürecek. Ayrıca çocuklar için iki gün boyunca pek çok kez tekrarlanacak Narcissus Tiyatro Gösterisi de Karaburun Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde. Çocuklara yüz boyama ve balonlu oyunlar etkinliklerinin adresi de her iki gün boyunca bu merkez olacak.

 
İzmir merkezli DEAŞ operasyonu!
 
İzmir'de dev yolsuzluk operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
STK'lardan Başkan Oran'a tam destek!
Çeşme’nin önde gelen yirmi sekiz sivil toplum kuruluşu yapmış oldukları ...
Kuşadası'nda yol mesaisi!
Kuşadası Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen yol yapım çalışmaları ...
Menemen'de sağlık altyapısına büyük yatırım...
Menemen Belediyesi, ilçeye kazandıracağı Ulukent Semt Polikliniği ve Asarlık ...
 
Narlıdere'ye elektrikli araç şarj istasyonları kurulacak!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına kuracağı elektrikli ...
İzmir'de sivrisinek ile mücadele... 300 bin noktada ilaçlama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sivrisineklere yönelik mücadelesini ...
Karşıyaka’da komşu dayanışması yeniden canlandı...
Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da kullanıma açılan ve mahalle sakinleri ...
 
İZSU'dan Küçük Menderes’e büyük yatırım!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün kesintisiz içme suyu hedefi doğrultusunda, Menderes, ...
Efes Selçuk'ta Deve Güreşleri Festivali!
42. Uluslararası Deve Güreşleri Festivali, 21 Ocak’ta Efes Selçuk’ta başlıyor. ...
Bayraklı Matematik ve Zeka Oyunları Parkı'na büyük ilgi...
Bayraklı Belediyesinin kente kazandırdığı, Avrupa'nın en büyük İzmir'in ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri