ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2511
    Dolar
  • Euro
    34,7048
    Euro
  • Altın
    2.401,700
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    7/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
4 Nisan 2023 Salı - 18:38

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan Beyaz Saray eylemine sert tepki: BUNLAR HAİN!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, işçi eylemleri ve maaş ödemesi sıkıntılarının aşıldığını, mayıs ayı itibariyle hiçbir personelin alacağı kalmadan yola devam edeceklerini açıkladı. ABD'deki Beyaz Saray'ın önünde Karşıyaka Belediyesi'yle ilgili pankart açılmasına sert tepki gösteren Tugay, "Olanı abartan, olmayanı olmuş gibi anlatan. Ta gidip utanmadan Beyaz Saray'ların önünde şovlar yapmaya kalkan insanlar var mıdır, vardır. Bunlar haindir. Bunlardan bu halka hizmet gelmez" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay dan Beyaz Saray eylemine sert tepki: BUNLAR HAİN!

SONKALEİZMİR- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SONKALE TV canlı yayınında maaş ödemelerinde yaşanan aksaklıklar ve işçi eylemlerini değerlendirdi. "Geçen Ağustos ayında düğmeye basıldı. Ondan sonra aşama aşama sıkıntıya girdik" diyen Başkan Tugay, belediye gelirlerinin azaldığını ya da aynı kaldığını, elektrik, su, yakıt gibi her türlü sarf malzemesine ilişkin giderlerin ise çok ciddi şekilde arttığını vurguladı.

"ZAM VERMESEYDİNİZ" DENİLİNCE ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Başkan Tugay, "Personel ücretlerinin normalde bizim öngördüğümüzden daha fazla yükselmesi bizim bonkörlüğümüz ya da personelimizin gereksiz ihtiyacı değil. İçinde olduğumuz ülkenin enflasyonu ve burada oluşan pahalılık durumu. Yani alım gücü düştü. O yüzden burada yapılan ücret artışları yapılmak zorundaydı. Yapılan her türlü personel ücret artışı bütçeye yük getiriyor tabi. Diğer giderlerin sağladığı da bir yük var. Ama bizim giderlerimizin en ağırlıkta yükü personel gideri. Ama ülkede o kadar kötü bir enflasyon var ki bunu vermek zorundasınız insanlara. Bu konuda şöyle eleştiriler alıncı çok üzülüyorum; 'vermeseydiniz o zaman zam'... Ama bu insanlar evlerini geçindirecek, nasıl olacak o zaman bu iş. Olmaz" diye konuştu.

MÜDAHALEYE MARUZ KALDIK

Bu doğrultuda, enflasyon karşısında zorlanan çalışanların yan ödemelerini de yükselttiklerini vurgulayan Tugay, "İkramiye ödemeleri daha önce senede üç kez dört kez verilirken biz her ay ikramiye ödemesi ekledik. Dolayısıyla şu an aylık ödemelerde sadece maaş değil aynı zamanda her ay ödenen ikramiye, her ay ödenen yan ödemeler var. Bu da ister istemez hepsi bir yük oluşturdu. Bizim toplu iş sözleşmesi yaptığımız tarihlerde belediyenin bu kadar sıkıntıya sokulacağı belli değildi. Yani SGK'nın, vergi dairesinin müdahalesine maruz kalacağımız belli değildi" dedi

GAYRİMENKULLERE HACİZ KOYDULAR

Cemil Tugay, "Nasıl bir müdahaleye maruz kaldınız" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bizim her ay birkaç milyon liralık, hisselerden doğan gelirimiz vardır. Yani bir yerde bir kişinin 500- 1000 metrekare arazisi var. Bunun içinde belediyeye de ihdas edilmiş olan 30- 40 metrekare hisse var. Belediye bir şey yapamayacağı o hisseyi, inşaat yapmak isteyen mülk sahibine satar. Bu şekilde ayda birkaç milyon lira girdi oluyordu. Onun dışında çok sıkıştığımızda gayrimenkullerimizden satabiliyorduk. Bizim de değerlendirmeyi düşündüğümüz bir yerimiz vardı. Şunu da iddia ederim; isteyen buyursun incelesin, en az gayrimenkul satan Karşıyaka Belediyesi'dir, başından beri.. Biz birşey satmaya uğraşmadık, satmamaya uğraştık. Satmayı bir yana bırakın biz TOKİ'den bir arazimizi aldık. Kamuda kalsın diye. Biz almasak başka birileri alacaktı, o arsa özel mülk olacaktı. Onların önünde durduk. Böyle bir durumdayken sadece hisse satışları ile idare ediyorken, bu bizim işimizi büyük ölçüde görüyorken, SGK 'sizin prim borcunuz var'; Vergi Dairesi ise 'sizin vergi borcunuz var' diye bütün gayrimenkullerimizin tamamına, hisselerimizin tamamına haciz koydu. Bu bir kere hukuki değil. Alacağı paranın en fazla iki katı kadar alana haciz koyabilir. Ama illegal, gayrihukuki bir şekilde hepsine koydular. Niye böyle yaptınız diye sorduğumda da 'biz sizin mallarınızın değerini bilemeyiz, o yüzden hepsine koyduk' diye tuhaf bir açıklama yaptılar. Bu samimiyetsiz ve bence artniyetli bir uygulama. Dava açtık. Sürüyor. Bu davayı kesinlikle kazanacağız. Ama bu uygulamayı yapanlar inanılmaz vahim bir hata yaptılar. Umuyorum kasıtlı yapılmış bir şey değildir. Çünkü seçim öncesinde belediyeyi sıkıntıya sokmak için yapılmış bir şey olduğuna dair şüphemiz var. Bunu açıkça da ifade ettim. Hukuki süreç yürüyor ama biraz yavaş yürüyor. Daha hızlanmasını bekliyoruz. Seçim öncesinde belediyemizi, belki başka belediyeleri de bu kararla sıkıntıya soktular."

EKONOMİK KRİZİ BİZ ÇIKARMADIK

Ve bu dönemde giderler arttığı halde gelirlerin artmadığını belirten Başkan Tugay, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bir gelir gider dengesizliği oluştu. Biz zaten borçla başladık. Pandemide zaten çok ağır bir darbe yedik. Üzerine ekonomik kriz geldi. Bu krizi biz çıkarmadık. Para birden bire değersiz hale geldi. Herşeyin fiyatı yüzde 300- 400 arttı. Marketlerdeki fiyatlardan biliyorsunuz. Et, peynir, tuvalet kağıdı, makarna, akaryakıt, elektrik fiyatları dört kat pahalandı. Biz belediyenin tüm tesisleri için ayda 800 bin lira elektrik parası öderdik, şimdi 3,5- 4 milyon liraya çıktı. Bunlardan biz mi sorumluyuz. Bütün bunlar olurken ne gerekir, belediyenin gelirlerinin artması gerekir. Arttı mı, artmadı. İller Bankası'ndan gelen olduğu yerde duruyor, hatta bu ay yüzde 30 azaltarak gönderdiler."

TOPARLADIK GİBİ BİR ŞEY

Başkan Tugay, şu an işçilerin maaşlarının ödendiğini, sorunu çözdüklerini vurgularken, "Şu anda toparladık gibi bir şey. Bugün bizim personel aş şirketinin bütün maaşları ödenmiş durumdadır. Geçen eylem yapıldığında maaşların yüzde 75'i ödenmişti. Sadece son maaşın yüzde 25'i kalmıştı. Yani şimdi öyle bir şey konuşuluyor ki sanki aylardır maaş alınmıyormuş gibi. Hayır öyle bir şey yok. Geç alınıyor. Aylardır olan şu; aylardır gecikme var. Ama nihayetinde ödeniyor. Ödenmiyor değil. Aylardır maaş alınmıyor denilince insanlar 3-4 aydır maaş ödenmiyor zannediyor. Hayır öyle bir şey yok. Bugün 4 Nisan öyle değil mi. 4 Nisan 2023 itibariyle bizim Personel A.Ş. şirketinin bütün maaşları ödenmiş durumdadır. Eylem yapıldığı tarihte de 15 Mart tarihinde ödenmesi gereken maaşın yüzde 75'i ödenmişti. Yüzde 25'i ödenmemişti. Ve onun içinde sadece maaş değil, ikramiye var, yan ödemeler var. Hepsinin toplamından bahsediyoruz. Onun dörtte üçü ödenmişti, dörtte biri ödenmemişti" dedi.

NİYE HEDEF OLDUĞUMU BİLMİYORUM

Maaşlar üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Tugay, şunları söyledi:

"Bu konu istismar edildi, bu konu abartıldı, bu konu büyütüldü. Burada bazı şeyler hedef edilmiş olabilir. Bir tanesi, ben hedef olmuş olabilirim. Hedef niye olduğumu bilmiyorum. Kim hedef etmişse açıklasın. Ben ne hata yaptım da hedef haline getirildim bilmiyorum. Ama ben belediyeyi doğru düzgün yönetmek, halkımıza doğru düzgün hizmet etmek, işçimizin memurumuzun hakkını korumak, bütün bunları yaparken de hiçbir ahlaksızlığın içine girmemek için dik duruyorum ve görevimi yerine getiriyorum. Şu an Personel A.Ş.'de kimsenin bizden maaş alacağı yok. Kent A.Ş'de son maaşın yüzde 50'si şu anda eksik durumda. Ama arkadaşlarımız biliyor elimize para geçer geçmez onlara ödemelerini yapıyoruz."

MAYIS AYI İTİBARİYLE...

Başkan Cemil Tugay, memurların sosyal denge tazminat ödemeleri ile ilgili ise şu açıklamayı yaptı:

"Memurlarımızın maaşları her zaman tam ödendi. Hiçbir zaman onlarda bir eksik olmadı. Sosyal denge tazminatı diye bir ilave ödeme var. O ödemede aksamalar oldu. Ama şu an itibariyle onların da sadece bir tane sosyal denge tazminatı ödemesi kalmış durumda. Üç tane vardı, iki tanesini daha ödedik, kaldı tek bir. O da kişi başı 7 bin 500 lira. Ciddi bir miktar aslında. Bu arada sosyal denge tazminatını en yüksek düzeyde ödeyen belediyelerden biriyiz. Bazı AKP'liler bazı MHP'liler kalkıyorlar bizi bundan eleştirmeye çalışıyorlar. 'Siz memurların sosyal denge tazminatını ödemiyorsunuz' diyorlar. AKP ve MHP'li belediyelere bakın onlar ya hiç ödemiyorlar ya da sosyal denge tazminatı diye bir şey hiç yok. O Beyaz Saray'ın önünde eylem yapan arkadaş hangi siyasi görüşte hepimiz biliyoruz. Kim olduğu da anlaşıldı. O arkadaşın siyasi görüşünü yansıtan belediyeler ya hiç ödeme yapmıyorlar ya çok düşük ödeme yapıyorlar. Türkiye'de yakın zamana kadar en yüksek sosyal denge tazminatı ödeyen ikinci belediye Karşıyaka Belediyesi'ydi. Şu anda İzmir'den bir başka belediye bizden üste çıktı. Üçüncü sıradayız. Türkiye'de memurlara en yüksek sosyal denge tazimanı ödeyen üçüncü belediyeyiz. Onların da sadece bir tane sosyal denge taziminatı eksik. Mayıs ayı itibariyle geçmişten geleceğe ne olursa olsun hiç kimsenin hiçbir personelimizin alacağı kalmayacak. Bugün de bizim başımızı öne eğdirecek, utanmamıza neden olacak bir ödeme eksiğimiz yok. Personelimiz benim için çok değerli. Onların her birisi çalışma arkadaşım. Her birisinin emeği benim için çok değerli."

O KADAR USTACA ALGI ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORLAR Kİ

AK Parti hükümetini eleştiren Başkan Tugay, "Aslında gizli olarak şikayet edilen şey; pahalılık. Şu anda gelirlerin insanlara yetmemesi. Ama bunun sorumlusu Karşıyaka Belediye Başkanı olarak ben değilim ya da CHP hiç değil. Bu ülkeyi yöneten hükümet, bu enflasyona, bu pahalılığa sebep oldu. Belediyelerin bu duruma düşmesine sebep oldu. Sadece belediyelerin değil bütün devletin, ülkedeki bütün özel kuruluşların bu duruma düşmesine sebep oldu. Ve asıl eleştirilmesi gereken, hesap sorulması gereken kişiler onlar. Ama o kadar ustaca algı çalışmaları yürütüyorlar ki sanki ortalıkta herkes çok zengin, ekonomi çok düzgün, hiç kimsenin bir problemi yok, alım gücü çok yeterli de sadece biz problemliyiz gibi bir algı doğurdular" dedi.

NAİF VE KARAKTERLİ BİR İNSANIM, SALDIRMAK KOLAY GELDİ GALİBA

Başkan Tugay, ifadelerini sertleştirirken şunları söyledi:

"Ben kendim için bu ifadeyi ilk defa kullanacağım. Ben naif ve düzgün karakterli bir insanım. Yani böyle bir insana saldırmak kolay geldi galiba. Ama şunu bilsin hepsi; bütün bu algı çalışmalarına karşı dimdik durmaya devam edeceğim. Son güne kadar hem halkımıza hizmet etmeye, hem personelimizin hakkını ödemek için üzerime düşeni yapmaya devam edeceğim. Bugün orada burada kuru laflarla sanki personelin yanındaymış gibi görünen insanlara şunu söyleyeceğim; bir gün hangi personelimizin sıkıntısında yanlarında oldular. Ben onlarla beraber çöp topluyorum, onlarla birlikte sahada çalışıyorum, onların dertleri benim için dert oluyor. Aileleri çoluğu çocuğu hepsiyle ilgilenmeye çalışıyorum. Uzaktan bize iftira atıp, karalamaya çalışıp, sadece buradan siyasi algı doğurmaya çalışan insanlar hangi gün hangi çalışanın yanında gerçekten yer aldılar, bunu sormak isterim."

YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUN

Tugay, sorunun istismar edildiğini vurgularken şöyle devam etti:

"Bu karalama amaçlı algı çalışmasına alet olan herkesi gerçekten ayıplıyorum. Hakkını arayan, hakkı ile ilgili bir talepte bulunan işçimize, çalışanımıza hiçbir şeyim yok. İnsanlar haklıdır. Şikayet etmekte hakları var. Buna hiçbir itirazım yok. Ama bunu istismar eden, abartan, köpürten, olduğundan çok daha büyük gösteren, topluma 'Karşıyaka Belediyesi çok kötü durumda' gibi laflar edenlere yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Bunlarla bu ülke bir yere gidemez. Bunlar ne işçinin, ne memurun hakkını koruyamazlar. Bunlar sadece ve sadece kendince siyaset yapıyorlar. Ama bunlar ülkeye sadece ihanet ediyorlar. Çünkü bizim şu anda önümüzde bu kadar önemli bir seçim var. Herkesin her şeyi doğru değerlendirmesi gerekir. Ve burada hiçbir şekilde karalanmaması gereken, aslında ne kadar önemli bir mücadele verildiği anlaşılması gereken bir kurum Karşıyaka Belediyesi. Ve ben tek değilim. Benimle beraber belki yüzlerce, binlerce insan bu mücadeleyi veriyor."

UTANMADAN BEYAZ SARAY ÖNLERİNE KADAR GİDEN

Tekrar ABD'de açılan Karşıyaka Belediyesi ile ilgili pankarta değinen Başkan Tugay, "Sesi çok çıkan, orda burda bağıran, görüntü veren, şovlar yapan, Beyaz Saray önlerine kadar utanmadan giden. Ya Amerika'ya nasıl gittin kardeşim sen. Amerika'da protesto edecek şey bunu mu buldun sen? Düşünün yani, Türkiye'de bu kadar büyük sorunlar var, hepsi bitti, Beyaz Saray önünde kafanıza tuhaf maskeler takarak... Bu mudur? Bunun bir siyasi algı çalışması olduğunun daha iyi bir ispatı olabilir mi? Bunlar sorun değil, bunlar yol değil" diye konuştu.

KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYECEĞİZ, ASLANLAR GİBİ...

Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin güçlü bir kurum olduğunu belirtirken, "Ağustos ayında bize bu baskının olduğunu anladığım andan itibaren bütün harcamalarımızı disipline ettik. Çok dikkatli yapıyoruz. Karşıyaka Belediyesi güçlü ve sağlam bir kurum. Mayıs ayından itibaren dimdik ayaklarının üzerinde duran, hiçbir şekilde kimsenin önünde eğilmesi gerekmeyen, ne bir şey satması ne kimseye borçlanması gereken bir belediye olmayacağız. Kendi ayağımızın üzerinde duracağız, aslanlar gibi. Bugüne kadar çok iş yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Personelimiz de hakkını alacak, alıyor zaten şu anda da.. Şuan maaş alacağı yok işçinin, ödedik. Hepsi bitti" dedi.

MELİH GÖKÇEK'E SERT TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı AK Partili Melih Gökçek'e de sert tepki gösteren Başkan Tugay, "Sosyal medyada, gazetelerde, bazı art niyetli odaklarda işte tutuyor mesela Melih Gökçek bizimle ilgili eleştiride bulunuyor. Ya sen nerden çıktın arkadaş? Ankara'da yaptığın rezilliklerin haddi hesabı yok! Daha onların hesabını vermemişsin, Karşıyaka Belediyesi'ndeki işçilerle ilgili ne paylaşım yapıyorsunuz. İşte işi böyle boyuta getirdiler" diye konuştu.

BUNLAR HAİNDİR, HALKA HİZMET GELMEZ

Tugay, şöyle devam etti:

"Ben şuna üzülüyorum; çalışma arkadaşlarımla gerçekten bir aile gibiyiz. Üç, beş, on beş adam sokakta gördüyseniz onların gerisinde yüzlerce, binlerce insan bizim yanımızdaydı. Çünkü onlar biliyorlar ki onların hakları benim için çok önemli. Oturduğumuz masalarda onların hakkını verirken hiçbir zaman 'benim umurumda değilsiniz' diye bir tavır göstermedim. Hiçbir zaman böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Çünkü ben bir öğretmen çocuğuyum. Bir memur çocuğuyum. O yaşamın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Sabit çalışan bir insanın evine götürmesi gereken ekmeği, çocukları karşılaması gereken ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Bunu kökünden çözmek için bu iktidarın değişmesi lazım. Bu ülkeyi düzgün yönetecek, bu enflasyonu, pahalılığı, adaletsizliği bitirecek bir yönetime ihtiyaç var. Bu olmadıkça o maaşı siz ne kadar artırırsanız artırın bir süre sonra yine para etmiyor. Bunu bilen insanlarla birlikte biz yoldaşlık yapıyoruz mesai arkadaşlığı yapıyoruz onlarla birlikte sahadayız. Ama var mıdır hainler, vardır. Vardır. Yani olanı abartan, olmayanı olmuş gibi anlatan. Ta gidip utanmadan Beyaz Saray'ların önünde şovlar yapmaya kalkan insanlar var mıdır; vardır. Bunlar haindir. Bunlardan bu halka hizmet gelmez. Bunlar ancak karışıklık yaratalım ondan sonra buradan kendi iktidarımızı kuralım diye uğraşırlar. Kendi iktidarlarının peşindedir bunlar. Bizim üzerimize düşen şey görevimizi yapmak. Hepimiz görevimizi yapmalıyız. Ben de görevimi yapmalıyım. Ama başka insanlar da görevini yapmalı. Adam çalışmıyor kalkmış ta Amerikalara gitmiş oradan şov yapıyor. Yazıklar olsun. Bunlardan mı bu ülkeye iyilik gelecek. Bunlara mı gerçekten inanıyor insanlar."
 

 
Sırrı Süreyya Önder, milletvekili adaylığı teklifini kabul etti!
 
Depremzedelere biber gazıyla müdahale
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CEMİL 5 Nisan 2023 Çarşamba 10:11

BEYAZ SARAYIN ÖNÜNDE AÇILAN O PANKART KARŞIYAKA BELEDİYESİNİ KÖTÜLEMEKTEN ÖTE CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ KÖTÜLEME OPERASYONUR.KİM YAPDIYSA CEZASINI ÇEKMELİDİR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sırrı Süreyya Önder, milletvekili adaylığı teklifini kabul etti!
Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekili adaylığı teklifini kabul etti.
Tosuncuk'a kötü haber...
Binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih ...
Haluk Levent "Çok önemli proje" diye duyurdu
Ünlü müzisyen Haluk Levent, sosyal medya hesabından kurucusu olduğu AHBAP ...
 
Finlandiya NATO ülkesi oldu...
Finlandiya, NATO ittifakının 31. üyesi oldu.
İzmir'de yeni GES girişimi... Bu kez adres Torbalı!
İzmir'deki Güneş Enerji Santrali girişimlerine bir yenisi daha eklendi. ...
İzmir'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi...
İzmir'de sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.
 
İzmir'de cinayet... Hastanede can verdi!
İzmir'in Buca ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan kişi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Erdoğan’a beddua eden vatandaşa ev hapsi!
Kadıköy'de bir sokak röportajı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
Çiğli Belediyesi’nden 800 kadına kanser taraması desteği
Çiğli Belediyesi, kanser hastalığıyla ilgili önleyici sağlık kontrollerini ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri