ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,9563
    Dolar
  • Euro
    50,5404
    Euro
  • Altın
    5.987,310
    Altın
  • Bist-100
    11.220,00
    Bist-100
  • ADANA
    3/9°
    ADANA
  • ANKARA
    -4/2°
    ANKARA
  • ANTALYA
    7/15°
    ANTALYA
  • BURSA
    0/4°
    BURSA
  • ISTANBUL
    2/5°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    1/9°
    IZMIR
  • KONYA
    -2/4°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
İtirafçı olmak için başvurdu!
İtirafçı olmak için başvurdu!
Şeyma Subaşı gözaltına alındı
Şeyma Subaşı gözaltına alındı
Tahliye edilen Fatih Altaylı’dan ilk mesaj!
Tahliye edilen Fatih Altaylı’dan ilk mesaj!
Ayşe Tokyaz duruşması ikinci gününde Cemil Koç hakkında 'Garipoğlu' benzetmesi: Sana Cemil mi demeliyim Cem mi?
Ayşe Tokyaz duruşması ikinci gününde Cemil Koç hakkında 'Garipoğlu' benzetmesi: Sana Cemil mi demeliyim Cem mi?
yunusemre, semih balaban, cumhuriyet,
29 Eylül 2025 Pazartesi - 10:30

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan çöp çıkışı!

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi’nin temizlik hizmetlerindeki büyük skandala sert sözlerle tepki gösterdi

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ünal dan çöp çıkışı!

Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, her ay vatandaşların İZSU faturaları üzerinden belediyeye 26,5 milyon TL katı atık bedeli ödediğini, ancak belediyenin bu paranın karşılığında en temel görevini bile yerine getirmediğini belirterek şunları söyledi: “Karşıyaka Belediyesi bu bedeli sadece çöp toplama hizmeti için tahsil etmektedir. Geri dönüşüm ve bertaraf işlemleri ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca ücretlendirilmektedir. Yani Karşıyaka Belediyesi’nin topladığı bu para yalnızca çöp toplamak için kullanılmalıdır. Buna rağmen Karşıyaka’nın sokakları çöplerden geçilmiyor. Vatandaşın alın teriyle ödediği paralar nereye gidiyor? Bu paralar kimlerin cebine akıyor?”


Vatandaş hem ilçe belediyesine hem de Büyükşehir’e çöp toplama ve bertaraf için parasını peşinen ödemektedir

Ünal, örnek olarak vatandaşa gönderilen bir faturayı basına göstererek şunları kaydetti:

“İzmirli vatandaşlarımız su faturalarını öderken temizlik hizmeti için ayrı ayrı kalemler altında bedel ödemektedir. Örneğin ekte sunduğumuz faturada görüleceği üzere; Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) olarak 49,50 TL, İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama Bedeli olarak 90 TL, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Bedeli olarak 39,75 TL tahsil edilmektedir. Yani vatandaş hem ilçe belediyesine hem de Büyükşehir’e çöp toplama ve bertaraf için parasını peşinen ödemektedir. Ama gelin görün ki, parasını ödediği hizmeti alamamakta, çöpler sokaklarda birikmektedir.”

Halkta Adaletsizlik Hissi Derinleşiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, bu tablonun halkta derin bir adaletsizlik hissi yarattığını vurgulayarak, “Vatandaş faturada kalem kalem ödediği bu bedelleri görünce doğal olarak şunu soruyor: ‘Ben paramı ödüyorum, peki hizmetim nerede?’ İnsanlarımız hem ilçe belediyesine hem büyükşehire parasını veriyor, ancak karşılığında temizlik hizmeti alamıyor. Bu durum adalet duygusunu zedeliyor, halkı kandırılmış hissettiriyor.”

Toplanan bu parayla temizlik işçilerinin maaşlarının da rahatlıkla ödenebileceğini söyleyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aylık gelen ortalama 26,5 milyon TL ile işçilerimizin maaşlarının önemli bir kısmı çok rahat ödenebilir. Eğer bu kaynak yerinde kullanılsa, işçi kardeşlerimiz maaşlarını almak için kapı kapı dolaşmaz, emekçi arkadaşlarımız iş bırakmak zorunda kalmazdı. Belediyeye soruyorum: Temizlik işçilerinin hakkı olan bu maaşları nerede kullanıyorsunuz? Karşıyaka halkını neden mağdur ediyorsunuz?”

Ünal, sorunun sadece Karşıyaka’ya özgü olmadığını, İzmir’in birçok ilçesinde aynı tablonun yaşandığını da belirtti: “Bu mesele sadece Karşıyaka’nın değil, İzmir’in birçok ilçesinin sorunu haline gelmiştir. Vatandaşlarımız tüm ilçelerde çöp toplama bedelini ödüyor, fakat belediyeler bu en temel görevi dahi yerine getiremiyor. Bu yönetim anlayışı hem hukuken hem de vicdanen büyük bir sorumsuzluktur.”

Ünal, belediyeyi sert sözlerle eleştirerek, “Çöp toplayamayan, işçisine maaş ödeyemeyen bir belediye anlayışıyla karşı karşıyayız. Halkımız kandırılıyor, alın teriyle ödediği paralar heba ediliyor. Bu rezaletin hesabını bir gün mutlaka verecekler. Biz hem halkımızın hem işçimizin hakkının takipçisiyiz” ifadelerini kullandı. 

 
Yunusemre'nin şampiyon gençleri 1. Amatör Lig'de!
 
6. Kitap Günleri’nde tarih, kültür ve edebiyat buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP için kritik gün!
CHP’nin olağanüstü İstanbul Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür ...
Trump'tan heyecanlandıran Gazze paylaşımı!
ABD Başkanı Donald Trump, “Herkes Gazze konusunda anlaşmak istiyor, umarım ...
Karabağlar'da çevreci başkandan çevre felaketi!
Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fırat Eroğlu, Karabağlar Belediyesi ...
 
CHP Foça'da Düzgün başkan... Fıçı listelerde yok!
CHP Foça İlçe Kongresi'nde kazanan mevcut başkan Kenan Düzgün oldu. Atilla Çolak ...
CHP Aliağa'da değişim... Eroğlu kazandı!
CHP Aliağa İlçe Kongresi'nde kazanan belli oldu. Mevcut başkan Ali Serçe ...
CHP Menemen'de Özbey güven tazeledi
CHP Menemen İlçe Kongresi'nde Çağlar Gülez ile yarışan mevcut başkan Hüseyin ...
 
CHP Gaziemir'de Şırlancı dönemi
CHP Gaziemir İlçe Kongresi'ne tek aday olarak giren Çağrı Şırlancı 403 ...
CHP Narlıdere'de Durgun devam
CHP Narlıdere ilçe kongresinde mecut Başkan Mesut Durgun 154 delegenin ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı Kemalpaşa'da yeni üyelere rozet taktı!
AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği yeni üye rozet takma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 17 13 3 1 39 12 27 42
2 Fenerbahçe 17 11 6 0 39 14 25 39
3 Trabzonspor 17 10 5 2 33 20 13 35
4 Göztepe 17 9 5 3 21 9 12 32
5 Beşiktaş 17 8 5 4 30 22 8 29
6 Samsunspor 17 6 7 4 22 20 2 25
7 Rams Başakşehir 17 6 5 6 27 18 9 23
8 Kocaelispor 17 6 5 6 15 17 -2 23
9 Gaziantep FK 17 6 5 6 24 30 -6 23
10 Corendon Alanyaspor 17 4 9 4 16 15 1 21
11 Gençlerbirliği 17 5 3 9 21 24 -3 18
12 Çaykur Rizespor 17 4 6 7 20 24 -4 18
13 Tümosan Konyaspor 17 4 5 8 21 29 -8 17
14 Kasımpaşa 17 3 6 8 14 24 -10 15
15 Hesap.com Antalyaspor 17 4 3 10 16 31 -15 15
16 Zecorner Kayserispor 17 2 9 6 16 33 -17 15
17 ikas Eyüpspor 17 3 4 10 10 24 -14 13
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 17 2 3 12 14 32 -18 9
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri