ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
25 Ocak 2024 Perşembe - 12:19

Karşıyaka Belediyesi'nden yeşil bir gelecek için dönüşüm projesi...

Karşıyaka Belediyesi, “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık” projesi ile kentleri iklim krizine karşı dirençli hale getirmeyi hedefliyor. Karşıyaka Belediyesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği projeye Polonya’dan Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı iş ortaklığı sağlıyor.

Karşıyaka Belediyesi nden yeşil bir gelecek için dönüşüm projesi...

Küresel iklim krizinin etkilerine karşı çalışmalar yapan Karşıyaka Belediyesi, öncü projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme -II Programı kapsamında geliştirilen “Yeşil Bir Geleceğe İkiz Geçiş İçin Ortaklık” projesi Polonya’dan Gdynia Belediyesi ve Ege Orman Vakfı iş birliğinde hayata geçirildi. Projenin açılış toplantısı Çarşı Kültür Merkezi’nde yapıldı. İş ortaklarının bir araya geldiği toplantıda Karşıyaka Belediyesi projenin amaçlarını duyurdu. Yurttaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikte konuşan Karşıyaka Belediyesi Başkan Vekili Saadet Çağlın, “Yeşil bir geleceğe geçiş için uğraşıyoruz. İklim krizinin olumsuzluklarını hissetmeye başladığımız günlerde, gelecek nesillerimizin sağlıklı günlerinin sürdürülebilirliği için kurumlar ve vatandaşlar olarak üzerimize düşen sorumluluklar var. Faaliyet alanlarımız ve yetkilerimiz dahilinde yapabileceğimiz sayısız eylem var. Karşıyaka Belediyesi ve Gdynia Belediyesi sürdürülebilir enerji, iklim krizi planları olan, bu planları hedeflerine ulaşabilmek için etkin kullanan iki yerel belediyedir. Sera gazı azaltımı ve iklim krizine karşı dirençli bir kent olabilme amaçlı, halkta farkındalığı arttırmayı ve halkı bu mücadeleye katmayı hedefleyen projeleri, uygulamaları var" dedi.

"PANDEMİDE DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİNİ KAVRADIK"

Pandemi döneminde toplumsal hayatta yaşanan değişimi hatırlatan Çağlın, "Geçirdiğimiz iki yıllık pandemi döneminde belediye hizmetlerinde dijitalleşmenin önemini kavrayarak bilgi işlem altyapımızı geliştirmeyi öncelikli bulduk.  Bilişim teknolojisinin gelişimine uyum sağlayarak dijital dönüşümü, gezegenimizin geleceği için yeşil dönüşümü birlikte ikiz dönüşüm olarak adlandırıyoruz. Sonuçları alınmış, iyi uygulama örneklerinin kentler arasında paylaşımını çok önemsiyoruz. Bugün açılış toplantısını yaptığımız projemiz 1 Kasım 2023’te başladı. Türkiye ortağımız Ege Orman Vakfı ve Polonya ortağımız Gdynia Belediyesi ile online ve yüz yüze gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucu iki belediyenin Ege Orman vakfı ortaklığında birbirini geliştirecek projeleri olduğunu gördük. Ortaklarımıza bizimle bu projeyi yürüttükleri için çok teşekkür ederiz. Tüm kentlere faydalı olmasını diliyorum” dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN ULUSLARARASI ORTAKLIK

Proje, küresel iklim krizi ile mücadele kapsamında Polonya’nın Gdynia kenti ve Ege Orman Vakfı’yla birlikte, iklim temelli dijital kapasite artırımı temalı bir çalışmayı içeriyor. 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan proje 31 Ekim 2024 tarihinde bitiyor. Proje çerçevesinde iki kentte birlikte ya da eş zamanlı olarak yapılacak çalışma ve uygulamalarla; iklim değişikliği konusunda yerel planların hazırlanması ve izlenmesi için dijital araçlar geliştirilmesi, bunların karşılıklı adaptasyonunun sağlanması ve teknik bilgi aktarımı yapılması amaçlanıyor. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumların iklim değişikliğine uyum ve çevre konusunda dönüşümünü desteklemeye yönelik iyi uygulamaların paylaşımını sağlayacak bütüncül bir modelin altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

 

 
CHP'li Nalbantoğlu'dan MESEM tepkisi: Ölüm projesine dönüştü!
 
Başkan Günel güne emekçilerle kahvaltı yaparak başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi Uğur Mumcu'yu tiyatro ile andı
Torbalı Belediyesi, 24 Ocak 1993’te bir suikast sonucu hayatını kaybeden ...
Uğur Mumcu Bornova’da anıldı!
1993 yılında hain bir suikastle katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar ...
Uğur Mumcu Gaziemir’de anıldı!
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve İlkay Akkaya’nın sahne aldığı etkinlikte ...
 
Menemen Belediyesi AGROEXPO'ya hazır...
Menemen Belediyesi, 30 Ocak’ta kapılarını açacak Türkiye’nin en büyük ...
Tarıma Seferihisar damgası...
İzmir’in Seferihisar ilçesi, son 5 yılda yapılan tarım yatırımlarıyla ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çevreci yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak Bergama Entegre ...
 
Kaçeli koyunlarının yeni evi Olivelo Yaşayan Parkı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
Bornova Belediyesi'nde TİS sevinci!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  iki toplu iş sözleşmesini ...
Konak Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatı tam gaz!
Belediyenin yeni hizmet binasının inşaat alanında incelemelerde bulunan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri