ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6470
    Dolar
  • Euro
    47,1602
    Euro
  • Altın
    4.402,610
    Altın
  • Bist-100
    10.747,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/37°
    ADANA
  • ANKARA
    20/31°
    ANKARA
  • ANTALYA
    25/31°
    ANTALYA
  • BURSA
    23/37°
    BURSA
  • ISTANBUL
    23/30°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/35°
    IZMIR
  • KONYA
    19/31°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
TGC'den RTÜK'e Tele1 tepkisi: Tek sesli toplum, tek tip haber peşindeler!
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni gelişme
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Kediyi vahşice öldürdü: 'Can düşmanım' dedi
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
Ege Denizi yabancı türlerin istilası halinde
5 Mayıs 2019 Pazar - 11:17

Karşıyaka Çarşı'ya neşter geliyor

İzmir’in en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı’nı daha çağdaş ve düzenli hale getirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ilk esnaf toplantısını gerçekleştirdi. Yapılacak çalışmaların rotasını birlikte çizeceklerini söyleyen Başkan Cemil Tugay, “Büyükşehir Belediyemizi, esnafımızı ve halkımızı da sürece katarak Karşıyaka Çarşısı’nın çehresini değiştirmek istiyoruz” dedi.

Karşıyaka Çarşı ya neşter geliyor

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Çarşı’da faaliyet gösteren işyerlerinin sahipleri, Kent Konseyi ve dernek temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım, Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Aktürk ve Zabıta Müdürü Murtaza Cenik ile birlikte toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Tugay, tüm konukların talep ve önerilerini dinledi. Buluşmada, belediye ve esnaf arasındaki işbirliğinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için sokak temsilcilerinden oluşacak bir ‘Çarşı Esnaf Komisyonu’ kurulması konusunda görüş birliğine varıldı.

“BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ”

Karşıyaka Çarşısı’nda yaşanan sorunları çözmek ve daha çağdaş bir görünüm yaratmak istediklerini söyleyen Başkan Tugay “Tarihi bir karaktere sahip Çarşımızda yıllar içerisinde yaşanan deformasyon sonucu bugün ne yazık ki yoğun olarak şikayet edilen bir tablo var. Altyapıdan işgale ve genel düzensizliğe kadar pek çok sorun yaşanıyor. Büyükşehir Belediyemiz, esnafımız ve halkımızla el ele vererek, insanların mutlulukla geleceği ve gezebileceği bir çarşı yaratabileceğimize inanıyoruz. Meslek kuruluşları ve üniversitelerden de destek alarak bu çalışmaları planlamak istiyoruz. Özellikle esnafımızın tüm sürece katılımı, desteği ve onayı çok önemli” dedi.

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Toplantıda söz alan katılımcılar da Çarşı’daki düzensizlik ve otopark sorunu gibi pek çok sebeple alışveriş merkezlerinin daha cazip hale gelmesinden yakınırken, çözüm için gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Çarşıda kent estetiği oluşturulması, peyzaj uygulamaları yapılması, ışıklandırmanın güçlendirilmesi, temizlik ve hijyenin sürekli hale getirilmesi, alışveriş şenlikleri düzenlenmesi, tuvalet ve bebek bakım odası yapılması gibi talepler dile getirildi. Minibüs duraklarının başka bir noktaya taşınarak yerine kent meydanı kurulması önerildi. Gürültü kirliliği, altyapı, güvenlik ve işporta gibi sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi gerektiği vurgulandı. Yol ve kaldırım işgallerinin de konuşulduğu toplantıda, sorunun geniş çaplı önlemler ve adil düzenlemeler ile çözülebileceği vurgulanırken, esnaf katılımcılar da alınacak kararlara uymaya hazır olduklarını söyledi.

 
CHP'li Bakan'dan Sığacık tepkisi
 
Bornova'da güvenlikçilere yüzde 26 zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'ya da T.C. eklendi
Kemalpaşa Belediyesi'ni AK Parti'den alan CHP'li Başkan Rıdvan Karakayalı, belediye ...
Bayındır'da üç açılış birden
22. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali açılışı sonrası Bayındır Belediyesi ...
MİT değil, belediye binası
Çeşme Belediyesi'nde çalışan personelin giriş çıkış saatlerinin kayıt ...
 
Bu meclis başka meclis
Ankara ve İstanbul'da kin, İzmir'in dağlarında çiçekler açar
Stat polemiği büyüyor... Tugay’dan Dağ’a yanıt
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, stat konusunda “Gölge etmesinler ...
Çicek kokulu festival başladı
izmir Büyükşehir ve Bayındır Belediyesi işbirliği ile bu yıl 22'ncisi ...
 
Gaziemir'de stratejik hamle
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay ...
Kılıç: Siyaset dilini yumuşatalım
Buca Belediyesi, gençlerin sorunlarının daha iyi tespit edilerek çözüm ...
İzmir'de Ramazan pidesine zam yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ucuz ve sağlıklı ekmek üretmek amacıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri