ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    38,4762
    Dolar
  • Euro
    43,9352
    Euro
  • Altın
    4.108,090
    Altın
  • Bist-100
    9.225,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/28°
    ADANA
  • ANKARA
    7/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    9/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/22°
    IZMIR
  • KONYA
    8/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
Ayşe Barım için istenen ceza belli oldu
'Valinin yeğeniyim' diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
"Valinin yeğeniyim" diyen çakarlı araç sürücüsüne 146 bin lira ceza
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Ahmet Türk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
Bahçeli'yle DEM arasında gerilim artıyor
11 Kasım 2023 Cumartesi - 13:40

Karşıyaka'da 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi...

3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapıldı. Kongrede 2 gün boyunca sürdürülebilir gıda ve tarım ağırlıklı konular masaya yatırıldı. Kongrede panellerin yanı sıra sürdürülebilir yaşam alanında gerçekleştirilen akademik çalışmalar da sunuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Elimizdeki kaynakları akıllıca kullanmayı başaramazsak, bilinçli davranamaz ve bulunduğumuz durumu anlayamazsak küresel krizleri çözemeyiz” dedi.

Karşıyaka da 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi...

Sürdürülebilir Yaşam Derneği’nin (SUYADER) düzenlediği 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sürdürülebilir Geleceği Birlikte Tasarlamak” temasıyla 9-10 Kasım tarihlerinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılım gösterdiği kongrede gıda ve tarım sistemleri başta olmak üzere sürdürülebilir yaşamın geleceğine odaklanan akademik çalışmalar sunuldu; sürdürülebilirlik alanında sanat, edebiyat ve kent hayatını ele alan söyleşi ve paneller yapıldı. Kongrenin açılış oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, SUYADER Yönetim Kurulu Başkanı ve kongre başkanı Prof. Dr. Emine Aksoydan ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongrede katılımcılara hitap eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sürdürülebilir bir dünya için bilinçli toplumun kilit rol oynadığına vurgu yaparak, “İklim, gıda, enerji krizleri ile karşı karşıyayız. Tehlike her geçen gün büyüyor. Mevcut önlemler bırakın durumu tersine çevirmeyi krizlerin ilerleyişini yavaşlatmayı dahi başaramıyor. Elimizdeki kaynakları akıllıca kullanmayı başaramazsak, bilinçli davranamaz ve bulunduğumuz durumu anlayamazsak küresel krizleri çözemeyiz” diye konuştu.

KARŞIYAKA’DA KRİZLERLE BİLİMSEL MÜCADELE

Karşıyaka Belediyesi’nin 13 kişilik bilim kurulu ile çalışmalarına yön verdiğini belirten Başkan Tugay, “Belediyemizde 13 kişilik bilim kurulumuz var, 2 toprak biyoloğumuz var. Onlarla yaptığımız toplantıda sulama, gübreleme ve kullanılan diğer kimyasallarla toprağımızın nasıl öldüğünü organik içeriğini nasıl kaybettiğini anladım. Verimliliği sürdürmek için toprağın yapısındaki organik içeriği sürekli test etmeli ve yönetmeliyiz. Kilometrelercekare alan halen çok verimli tarım toprakları iken, yapılan yanlışlarla çölleşen hatalara dönüşüyor. Biz Karşıyaka’da Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı yaptık. Bunu akademisyenlerimizle, üniversitelerimizle, çevre mühendisleri odalarıyla birlikte yaptık. 3 yıl önce yaptığımız planda hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Sürdürülebilirlik ofisi kurduk, Türkiye’de ilk defa uluslararası standartlarda hazırlanmış sürdürülebilirlik raporunu hazırlayan belediye olduk. Tarımsal hizmetler müdürlüğü kurduk. Gıda strateji belgesi hazırladık. Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde iklim dostu gastronomi, iklim dostu mutfak çalışmaları yapıyoruz. Gıda üretimi ve tüketimindeki yanlışları topluma anlatmak gerek. Enerji üretimi ve tüketimindeki yanlışları insanlara anlatmak gerek. Kentsel Gıda Stratejisi Belgesini hazırladık. Hem yerelde üretimin önemini hem tüketimdeki bilinç ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatan ve bir sürü eylem planıyla dolu bir belge. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Türkiye’de bu belgeyi hazırlayan ikinci belediye olarak ödül aldık. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak bu çalışmaları topluma anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 
Bucaspor 1928, Kırşehir'e konuk
 
Akdeniz'deki depremin ardından Naci Görür'den açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yapı ön inceleme sonuçları açıklanıyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek ...
Soyer: Cumhuriyete, Atatürk’e sahip çıkmamız lazım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ...
İZSU ekipleri teyakkuzda...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri günün erken ...
 
Atatürk'ün sevdiği şarkılar Narlıdere'de hayat buldu
Narlıdere Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Pınar Ayhan zamanı durdurdu
Karabağlar Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında ...
Efes Selçuk'a yeni meydan
Efes Selçuk’un önemli akslarından biri olan PTT Altı Parkı’nda başlayan ...
 
İzmir'de Ata'ya büyük saygı... 350 metrelik dev poster taşıdılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri ...
Soyer: İzmir’i bir beton yığını değil, ekosistem olarak ele alıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’nın ...
Balçovalı Gaziler Atatürk Filmine gitti
Balçovalı Gaziler ve Olgun Gençlik Merkezi Üyeleri, 10 Kasım Atatürk’ü ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 31 25 5 1 78 30 48 80
2 Fenerbahçe 31 23 6 2 80 31 49 75
3 Reeder Samsunspor 32 16 6 10 47 38 9 54
4 Beşiktaş 31 14 10 7 48 32 16 52
5 ikas Eyüpspor 32 14 8 10 49 38 11 50
6 Rams Başakşehir 31 14 6 11 50 43 7 48
7 Trabzonspor 31 12 9 10 52 39 13 45
8 Göztepe 31 11 10 10 51 39 12 43
9 Tümosan Konyaspor 32 12 7 13 41 44 -3 43
10 Kasımpaşa 31 10 12 9 53 55 -2 42
11 Gaziantep FK 31 12 6 13 41 43 -2 42
12 Bellona Kayserispor 31 10 10 11 39 49 -10 40
13 Onvo Antalyaspor 31 11 7 13 34 55 -21 40
14 Çaykur Rizespor 31 11 4 16 36 50 -14 37
15 Net Global Sivasspor 32 9 7 16 43 53 -10 34
16 Corendon Alanyaspor 31 9 7 15 36 47 -11 34
17 Sipay Bodrum FK 32 9 7 16 24 37 -13 34
18 Atakaş Hatayspor 31 4 7 20 33 62 -29 19
19 Adana Demirspor 31 2 4 25 27 77 -50 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri