ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2745
    Dolar
  • Euro
    34,7937
    Euro
  • Altın
    2.453,660
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
Ev sahibine Afgan kiracıdan şok!
Birleşmiş Milletler'den kritik Filistin kararı...
Birleşmiş Milletler'den kritik Filistin kararı...
Erdoğan açıkladı... Öğretmene şiddete karşı yeni önlemler!
Erdoğan açıkladı... Öğretmene şiddete karşı yeni önlemler!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
Milyonluk hırsızlık... Çelik kasayı valize koyup çaldılar!
8 Haziran 2022 Çarşamba - 11:55

Karşıyaka'da Güngör Nişli'ye vefa!

Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği’nin ilk asistanı ve ikinci anabilim dalı başkanı, Çocuk Kliniği Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı’nın kurucusu olan, Karşıyaka Lisesi mezunu Prof. Dr. Güngör Nişli'nin adını ölümsüzleştirdi. İnönü Mahallesi 6732/4 Sokak'ta yapılan ve çocuk oyun alanı, futbol sahası, yürüyüş yolu ile yeşil alanlardan oluşan parka, geniş katılımlı bir törenle “Prof. Dr. Güngör Nişli Parkı” adı verildi. 

Karşıyaka da Güngör Nişli ye vefa!

ok sayıda çocuk doktoru ve çocuk hematoloğu yetiştiren, on binlerce çocuğun hayatına dokunan Prof. Dr. Güngör Nişli’nin eşi Necla Nişli, törendeki konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Aralık 2020 tarihinde kaybettiğimiz değerli eşim Güngör Nişli adına bu parkın açılması kararını alan Sayın Başkanımıza ve meclis üyelerine, bu girişimin öncülüğünü yapan İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı yöneticilerine, Pınar Yurdun’a, Yücel İzmirli’ye, emeği geçen tüm belediye çalışanlarına en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Onu yitirişimizin üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olmasına karşın anıları ve hayali o kadar canlı ki yanı başımızda olduğu hissine kapılıyorum. O üstün insani niteliklere sahip bir kişiydi. İyi bir insandı. Etrafındaki pek çok kişiye dokunmuştu. Hoşgörülüydü, alçakgönüllüydü, bağışlayıcıydı, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine candan bağlıydı. Çok iyi bir hekim ve çok iyi bir eğitimciydi. İki tutkusu vardı; biri Karşıyaka Lisesi, diğeri de Karşıyaka Spor Kulübü’ydü. Bu iki kurum Karşıyaka Lisesi öğrencilerine çok şey katmıştır. Sayın Başkanım; siz vefayla ve değerbilirlikle bugün bizlere büyük bir onur yaşattınız. Onun çocuklara adadığı yaşamını, çevresine yansıttığı erdemlerini, Karşıyaka sevdasını kendisine çevirdiniz, onu aydınlattınız. Bu semtte ona bir yer açtınız, ismini verdiniz ve ölümsüzleştirdiniz. Size sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz. Bu parkta çiçekler açtığında, ağaçlar büyüyüp gölge verdiğinde, çocuklar koşup oynadığında ve gençler spor yaptığında, inanıyorum ki o bu güzellikleri hissedecektir. İçimde bir ukde vardı. Vefat ettiği zaman pandemi dönemiydi, yasaklar vardı ve biz onu layıkıyla uğurlayamamıştık. Bugün burada uğurluyoruz. Işıklar içinde yatsın.” 

“BİN YIL GEÇSE UNUTAMAYIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Arkadan gelen şu çocuk sesleri oldukça biz amacımıza ulaşmışız demektir, her şeyden önce eminim Güngör Nişli hocam mutlu oluyordur, mekanı cennet olsun. Bir gün evden çıktım, yolda giderken bir grup genç çocuk önümü kesti ve ‘Başkanım bize bir halı saha yapın’ dediler. Bu parkı yapma düşüncesi o olay ile başladı. Burası da atıl bir alandı, değerlendirelim dedik. Son zamanlarda Karşıyaka Belediyesi olarak bütün yapım işlerimizi kendi çalışanlarımız, emekçi kardeşlerimiz gerçekleştiriyor. Bu parkı da her şeyi ile onlar yaptılar. Bir kısmı da üstelik bu mahallede yaşayan insanlar. Onları da saygı ve sevgiyle selamlıyorum, emekleri için teşekkür ediyorum. Karşıyaka Belediyesi çalışanlarıyla gurur duyuyorum. Güngör hocamız ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum; ben onun öğrencisiyim. 30 yıl doktorluk yaptım, burada Doğan Bey var, o da onun öğrencisi. Bu iş meslek gibi görünse de aslında hekim olan herkes bilir, bizler insan olarak, duygularla gerçekleştiriyoruz bu mesleği ve bizleri yetiştiren çok özel insanlar var. Bazıları öğrencilik günlerimizden itibaren yüreğimize öyle bir çentik atıyor ki, bin yıl geçse asla unutamayız. Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Güngör hocam inanılmaz bir insandı. O cebinde taşıdığı şekerler, bizim için nasıl bir güzellikti anlatamam. O şekerleri hasta çocuklara veriyordu. Bir insanın mesleğini büyük saygı ve sevgiyle bağlı bir şekilde yapabileceğinin en güzel örneklerinden biriydi. Dünya onlarla güzeldi, onların bize bıraktıklarıyla güzel olmaya devam ediyor. Tabii ki bizim görevimiz bu güzellikleri yaşatmak, mümkünse çoğaltmak, onların bize yaptıklarını bizim de başka insanlara yapmamız. Güngör hocam, güzel bir yerde bence, cennette olduğuna eminim. Kendisini kaybettiğimizde çok üzülmüştüm. Böyle bir olaya vesile olmak, belediye başkanı ve onun öğrencisi olarak benim için düşünemeyeceğim kadar büyük bir onur. Onun kaybına üzülsem de bu onuru yaşadığım için mutluyum. Bu park ve inşallah sizlerle beraber açacağımız onlarca park, mahallemize, Karşıyaka'mıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

VEFA ÖRNEĞİ
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak “Topluma emek vermiş insanların isimlerinin yaşatılması o toplumun dayanışmasını gösterir, aidiyet hissini, gücünü gösterir. Sevgili hocamız Güngör Nişli, çocuklar başta olmak üzere çevresindeki insanlara çok büyük emekler verdi. Çevresine iyilik, güzellik, sağlık dağıttı. O nedenle sevgili hocamızın isminin burada yaşatılması çok büyük bir vefadır” ifadelerini kullandı.

İnönü Mahalle Muhtarı Fezair Taşdemir ise “Bu güzel parkımızın açılışında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın için parkımızın önemi ve değeri çok büyük. Buraya Prof. Dr. Güngör Nişli’nin adının verilmesinden de onur duyduk. Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay başta olmak üzere, bu parkın mahallemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 
Çeşme'de annelere özel kurs!
 
Roman gençlerden Kılıçdaroğlu'na ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de annelere özel kurs!
Sosyal belediyecilikte örnek projelere imza atan Çeşme Belediyesi'nin ...
Bornova'da yurt protokolü imzalandı!
Üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununu çözmek için kız öğrenci ...
Konaklı gençler Kentte Engel Yok dedi!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği, engellilerin kent kullanımının kolaylaştırılması ...
 
Gaziemir'de gerginlik... AK Partili Atmaca CHP'li Özkara'ya saldırdı!
Gaziemir Belediyesi meclis toplantısında sinirler gerildi. Mecliste alınan ...
Kuşadası'nda Dünya Çevre Günü etkinliği!
Kuşadası Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlediği çeşitli ...
Konak-İtalya hattına gençlik aşısı!
Avrupa Birliği Kardeş Okul projesi kapsamında Konak’ta bir araya gelen ...
 
Çiğli'de Pati Festivali!
Çiğli Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali ...
Başkan Günel: Türkiye'nin en başarılı belediyelerinden biriyiz!
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentteki yerel medya temsilcileriyle ...
Balçova'da 'Dönüşümün Serüveni'' sergisi...
Balçova Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Geri Dönüşümün Serüveni ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri