ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,2755
    Dolar
  • Euro
    46,7846
    Euro
  • Altın
    4.325,290
    Altın
  • Bist-100
    10.371,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/35°
    ADANA
  • ANKARA
    18/35°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/35°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/34°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    25/35°
    IZMIR
  • KONYA
    18/34°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'de kongre süreci başladı... Dikkat çeken erken seçim detayı!
CHP'de kongre süreci başladı... Dikkat çeken erken seçim detayı!
LGS'de 'tam puan' krizi büyüyor: Şaibe iddialarıyla ilgili 29 kişi soruşturuluyor, MEB'de üst düzey bürokrat görevden alındı
LGS'de 'tam puan' krizi büyüyor: Şaibe iddialarıyla ilgili 29 kişi soruşturuluyor, MEB'de üst düzey bürokrat görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
İBB duyurdu: BiTaksi ve Uber'in ardından yeni uygulama
İBB duyurdu: BiTaksi ve Uber'in ardından yeni uygulama
17 Temmuz 2025 Perşembe - 11:45

Karşıyaka'da kültür merkezleri SGK'ya devrediliyor... Başkan Ünsal: ''Tercih değil, zorunluluk''

Karşıyaka Belediye Meclisi, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nin borçlara karşılık SGK'ya devredilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. AK Parti'nin karşı çıktığı gündemle ilgili konuşan Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal; İller Bankası'ndan yapılan kesintileri hatırlatarak, "Bir tercih yapmadık bu bir zorunluluk. Çok ciddi ve mali yaptırımlarla karşı karşıya geleceğimiz kesin. Bu devir borç yükümüzü hafifletecek bir adım" dedi.

Karşıyaka da kültür merkezleri SGK ya devrediliyor... Başkan Ünsal:  Tercih değil, zorunluluk

Türkü ERBİL/ SONKALEİZMİR- Karşıyaka Belediye Meclisi, KENT A.Ş ve Kordelion AŞ'nin SGK borçları nedeniyle tek maddelik gündem ile olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantıda; borçlara karşılık Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ni SGK'ya devredilmesi gündeme getirildi. 

"KOMİSYONLARA SEVK EDİLSİN"

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'ın meclisi açmasının ardından söz alan CHP Karşıyaka Grup Başkanvekili Mustafa Evsen, "Belediyenin içinde bulunduğu vaziyette bu madde karşımıza gelmiş biz bu maddenin, Plan Bütçe ve İmar Komisyonu'na sevkini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"AK PARTİ OLARAK KARŞIYIZ"

Ak Parti Karşıyaka Grupbaşkanvekili Hasan Ünal, "Komisyonların sevkiyle ilgili problem yok. İlgili maddeyi değerlendirirken göz önünde bulundurması gereken şeyler var. Karşıyaka'nın iki merkezinin SGK'ya devredilmesine karşı duyduğum derin kaygıyı dile getirmek isriyorum. Bunlar bu semtin belleğidir. Elden çıkarılması toplumun ortak hafızası silmek için atılan bir adımdır. Belediyecilik sadece bütçe yönetmek değil. Bu değerlere sahip çıkmaktır. SGK bu binaları devraldığında ne yapacaktır? Kültür merkezi altyapısı var mıdır? Karşıyaka'ya kamuoyunda bu kültür merkezlerinin devriyle ilgili bir itiraz var. SGK burayı devraldığında Karşıyaka kamuoyunda tepki ile karşılaşır. Boş bıraksa çürümeye terk eder. Ak Parti olarak bizler bu devre açıkça karşıyız. Karşıyaka'nın manevi belleğini pazarlık konusu haline getirmeyi doğru bulmuyoruz. Kente fayda sağlayacak çözümler bekliyoruz" diye konuştu. 

İLLER BANKASINDAN YÜZDE KIRK KESİNTİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal ise meclisin ilk kez olağanüstü bir kararla toplandığını belirterek, "Türkiye'nin ekonomik durumunu hepimiz biliyoruz. Bizleri de oldukça etkiliyor. Çok zor koşullar altındayız. Belediyenin hizmetlerini yerine getirmesi için bazı adımlar atmak zorundayız. İller Bankası'nın SGK borçları için yüzde 40 kesinti yaptığını söyleyelim. Bu kesinti nakit akışını zorluyor. İller Bankası kıdem tazminatları ödemeleri için kredi vermiyor. Bu koşullar altında belediyenin ayakta kalması ve kesintisiz hizmet sunmak için oldukça sınırlı. Bir karar almak için burdayız. Şunu hatırlatalım: Biz satış yapamayan bir belediyeyiz. Tüm mallarımız üzerinde haciz var. 24 Ağustos 2022 tarihinden beri haciz devam ediyor. Satış yapabilmemiz mümkün değil, burada yapılan bir satış değil. Bir tercih yapmadık bu bir zorunluluk. Çok ciddi ve mali yaptırımlarla karşı karşıya geleceğimiz kesin. Hem personelimizi hem vatandaşımızı riske atacağız. Bu devir borç yükümüzü hafifletecek bir adım diye düşündük. Zorluklar karşısında elimizden gelenin fazlasını yaparak belediyemizin sürdürülebilirliği için uğraşıyoruz" dedi. 

"KARAR KOLAY ALINMADI"

Değer tespit firmalarının kültür merkezleri için bir değer biçeceğini ortaya koyan Ünsal, "Çok düşük bedelliyse bunu devri yapmak zorunda değiliz. Bu kararın kolay alınmadığını bilmenizi istiyorum. Hepimiz bu şehrin tarihi mirasına sahip çıkmayı görev biliyoruz. Bu zorunlu kararı desteklemenizi bu zor günleri hep beraber aşmamıza katkı sağlamanızı rica ediyorum. Kültür faaliyetlerimiz son bulmayacak. 6 kültür merkezimiz daha var. Kültür faaliyetlerinin en yüksek olduğu ilçe burası. Hiçbir şekilde belediyemizin bir varlığını elimizden çıkarmak gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

Konuşmalarım arından önergenin; İmar, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkine karar verildi.

 
Yeşilay’dan Kuşadası Belediyesi’ne ziyaret
 
Göztepe Slovenya'da moral buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilay’dan Kuşadası Belediyesi’ne ziyaret
Aydın Yeşilay Şube Başkanı Sn. Sencer Gündüz, gönüllü Ali Uzak ve Yeşilay ...
Balçova’da asfalt ve kaldırım çalışmaları aralıksız sürüyor
Balçova Belediyesi ilçede başlattığı asfalt ve temizlik atağını sürdürürken ...
Buca Belediyesi Dijital Dershane’nin LGS gururu...
Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata ...
 
İzmir'de insan hakları, şiddetle mücadele ve sosyal arabuluculuk protokolü imzalandı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Şiddetle Mücadele ...
Menemen Belediyesi'nden 2 ödüllü yarışma birden
Menemen Belediyesi, bu yıl 5-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ...
Çeşme'de Gediz Elektrik'e suç duyurusu...
Çeşme Ildır Mahallesi'nde binlerce hektarlık ormanlık alanı küle çeviren ...
 
Narlıdere'de tüm ekipler sahada
Narlıdere Belediyesi’nin, ‘daha yaşanabilir Narlıdere’ hedefiyle ilçenin ...
Konak'ta 1 yılda 8 mutluluk şubesi...
Konak’ın ülkeye örnek sosyal belediyecilik hizmeti ‘Mutluluk Kahveleri’nin ...
Sosyal dayanışmanın adresi Bornova Belediyesi
Bornova Belediyesi, zor ekonomik koşullarda vatandaşların temel ihtiyaçlarını ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri