ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    13/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
Galatasaray'da Özbek başkan adaylığı için kararını açıkladı
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
CHP'den 1 Mayıs hamlesi...
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
Yeni KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi
CHP'li Kılıç: 'Kaçak sarayın kaçak danışmanları var'
CHP'li Kılıç: "Kaçak sarayın kaçak danışmanları var"
27 Mart 2024 Çarşamba - 16:24

Karşıyaka'da tarihi güne çağrı...

İzmir'in 112 yıllık en köklü temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübü, yarın senelerdir hayalini kurduğu yapımı yılan hikayesine dönen stadı için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenleyecek. Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, yeni stat hayalini en güçlü şekilde haykırmak ve stada bu kez kavuşmak için tüm camiayı ve İzmir'i stadyum mitingine davet etti.

Karşıyaka da tarihi güne çağrı...

Yeşil-kırmızılı taraftarların organizasyonuyla 31 Mart Yerel Seçimleri arifesinde yönetim öncülüğünde yapılacak stat mitinginde 7'den 77'ye binlerce Karşıyakalı stadyum konusundaki mağduriyetlerini ve taleplerini haykıracak. Yeni stat projesi kapsamında yıkılıp 10 yıla yakın süredir atıl kalan kulübün kullanımındaki Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri'nin arazisinde toplanacak Karşıyakalılar, saat 20.30'daki stat mitinginde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin stadın inşaatı konusunda 31 Mart'ta göreve talip olan tüm belediye başkanı adaylarından yazılı beyan isteyecek. Tüm Karşıyaka, taraftarı mitinge çağıran afişlerle donatıldı.

Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın 1998 yılında projelendirdiği hayalinden beri gündemde olan Karşıyaka Stadı için daha önce birçok arazi gündeme gelirken, İzmir'in en eski kulübü 25 yılı aşkın süredir stadına kavuşamadı. Daha önce ilçede Örnekköy'deki stat arazisine ülkemizin 2016 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası için geliştirilen 40 bin kişilik proje, organizasyon 1 oy farkla Fransa'ya kaptırılınca rafa kalktı. Çiğli'deki araziye geliştirilen projeye onay çıkmazken, Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine 2012'de gündeme gelen son proje ise 2014 ve 2017 senelerinde 2 kez ihaleye çıkılmasına rağmen bir türlü gerçekleşmedi. Stat projesinin inşaatı için yıkılan eski stat, kulüp binası, tenis kortları, voleybol salonu, atletizm pisti ve lokallerinden de olan Kaf-Kaf, İzmir'in stadını ilk gündeme getirmesine rağmen en mağdur takımı olarak kaldı.

10 YILDIR HARABE HALİNDE

Türkiye'nin en modern kentlerinden İzmir'in en güzel ilçelerinden Karşıyaka'nın göbeğinde 2015'te yıkılan eski İlçe Stadı'nın arazisi senelerdir atıl kalıp mezbelelik oldu. Karşıyaka'nın kavuşamadığı stadının arazisi yıllardır çevrede otopark olarak kullanılıyor. Karşıyaka Stadı'ndan çok sonra gündeme gelen, yapımı Karşıyaka'yla projelendirilip iki kez aynı tarihlerde ihale edilen Göztepe Gürsel Aksel Stadı açıldığı Ocak 2020'den beri Türkiye'nin en modern spor tesisleri arasında. Yine temeli 9 Eylül 2017'de Karşıyaka ve Göztepe'nin statlarıyla birlikte atılan Alsancak Mustafa Denizli Stadı da Kasım 2021'de yeni yüzüyle açıldı. Açılan davalar, arazi, otopark sorunu ve imarla ilgili sıkıntılar, geçen süreçteki maliyet farkı yüzünden durup yeniden ihalesi yapılmayan Karşıyaka Stadı ise tüm sorunlar tek tek çözülmesine rağmen unutulmuş durumda.

BAŞKAN ERGÜLLÜ'DEN ÇAĞRI

Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, yeni stat hayalini en güçlü şekilde haykırmak ve stada bu kez kavuşmak için tüm camiayı ve İzmir'i stadyum mitingine davet etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armasında ay-yıldız taşıma hakkını bizzat verdiği tek kulüp olan 1912 kuruluşlu Karşıyaka'nın stadının olmamasının büyük bir ayıp olduğunu belirten Ergüllü, "Karşıyaka stadını istiyor. Biz 10 yıl önce stadımızı kaybettik. O tarihten bu tarihe kadar da İzmir'de 3 tane stat yapıldı. Maalesef stadı ilk projelendiren Karşıyaka'nın ne yazık ki diğer statlar yapılmasına rağmen halen stadı yok. Karşıyaka, bünyesinde futbol, voleybol, basketbol, hentbol, eskrim, yelken, tenis gibi birçok branşta sporcu yetiştiren, gençlere ışık tutan bir spor kulübüdür. Biz artık söz değil eylem istiyoruz. Yıllar içinde ihaleler yapıldı, temel atıldı. Artık icraat görmek istiyoruz. Yarın boş stat arazimizde toplanıp talebimizi haykıracağız. Bütün camiamızı, taraftarımızı, eski-yeni belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, göreve talip olan belediye başkan adaylarımızı stadımıza destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

 
Yangının arkasından kan donduran cinayet çıktı!
 
CHP'li Polat'ın vurgun iddialarına erişim engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZVAK'ta seçim tarihi belli oldu
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) olağan genel kurulu 17 ...
TSYD İzmir Şubesi'nden, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'ye ziyaret!
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Ergin Karataş ...
Bucaspor 1928 savunmasından dikkat çeken performans!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta lider Esenler Erokspor'u 4 puan geriden takip ...
 
Menemen FK ilk peşinde!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta play-off hattında yer alan Menemen Futbol ...
Göztepe milli arayı iyi değerlendirdi!
1'inci Lig'de 3 Nisan Çarşamba günü deplasmanda Kocaelispor'la Süper Lig ...
Altay'da başkanlığa yeni aday!
Altay'da cuma günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi Süleyman Özkaral'ın ...
 
Göztepe'den iyi prova...
1'inci Lig'de sezona milli maçlar ve 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle ...
Karşıyaka'nın kurtarıcısı Enes!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta geçen hafta Anadolu Üniversitesi'ni uzatmada ...
Göztepe hedefe çok yaklaştı!
1’inci Lig’de bitime 7 maç kala 56 puanla Süper Lig potası olan 2’nci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri