ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4064
    Dolar
  • Euro
    34,6050
    Euro
  • Altın
    2.380,480
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/19°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/27°
    IZMIR
  • KONYA
    13/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Erdoğan'dan 1 Mayıs ve Taksim açıklaması!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Diyanet'ten Audi A8 açıklaması... ''İhtiyaca binaen kiralanıyor''
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
20 Ekim 2023 Cuma - 10:34

Karşıyaka’da bebek bakım odaları yaygınlaşıyor

Anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalarıyla “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş” ünvanına sahip olan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki bebek bakım odalarının sayısını 8’e çıkardı. Karşıyaka’nın farklı noktalarına yayılan odaların tamamı, sağlık alanındaki projeleriyle fark yaratan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay döneminde ilçeye kazandırıldı.

Karşıyaka’da bebek bakım odaları yaygınlaşıyor

- Başkan Tugay “Anne sütü; bebeklerin, dolayısıyla da insanlığın sağlıklı yarınları için yadsınamaz bir öneme sahiptir. Bu anlayışla, anne ve bebek sağlığını desteklemek için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, göreve geldiği günden bu yana her yaş ve kesimden insana dokunan hizmetleriyle toplum sağlığını destekleyici çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Özellikle yeni nesillerin sağlıklı gelişimine büyük önem veren Tugay, bu doğrultuda ilçedeki önemli eksikliklerden biri olan bebek bakım odalarını da yaygınlaştırıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sayısı 8’e ulaştırılan odalar; Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binası -1. kat, Çarşı Kültür Merkezi girişi, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı, Tay Park, Bahçelievler Mahallesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi, Şemikler Mahallesi Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Yalı Mahallesi Evrensel Çocuk Merkezi içerisinde yer alıyor.

HİJYENİK ORTAMLAR

Bebek bakım odalarında emzirme koltuğu, alt açma ünitesi, bilgilendirici afiş ve broşürler, boy ölçüm cetveli, dezenfektan, kağıt havlu, bebek bezi bulunuyor. Odaların temizlikleri düzenli şekilde yapılarak anne ve bebeklerin güvenli ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını gidermesi sağlanıyor. Ayrıca 0531 371 72 35 numaralı Emzirme Destek Hattı aracılığıyla, uzman görevliler tarafından yeni bebek sahibi olan annelere rehberlik ediliyor, sorularına yanıt veriliyor.

BİNLERCE AİLEYE DESTEK

Öte yandan, İstanbul’dan sonra İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan Karşıyaka95 Projesi de emzirmeden iletişime ve çocukların sağlıklı gelişim evrelerine kadar pek çok konuda ailelerin bilinçlenmesini sağlıyor. Proje, 0-12 aylık bebek sahibi anne babalar için “Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği”; 13-36 ay arası çocuklar ile ebeveynleri için de “Merkez Temelli Aile Rehberliği” başlıkları altında uygulanıyor. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 15 bin ev ziyareti yapıldı; 5 bine yakın çocuk ve aileleriyle merkez temelli buluşmalar gerçekleştirildi. 2 bine yakın aileye hoş geldin bebek paketi dağıtıldı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde eğitim alan uzman personel tarafından uygulanan proje çerçevesinde, çok sayıda aile ile aktif uygulamalar devam ediyor. Projenin detaylarına ilişkin 0232 362 57 77 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ulaşılabiliyor.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN

Sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yeni doğanlar, besin ihtiyacını, hastalık ve ölüm risklerinden korunacakları antikorları anne sütünden aldıkları gibi anne-bebek arasındaki ilk temas da emzirme anında kuruluyor. Böylece güvenli bağlanmanın ilk adımları atılıyor. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için yadsınamaz bir öneme sahip olan anne sütü; dolaylı olarak insanlığın sağlıklı yarınları için de vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Daha sağlıklı, daha zeki, hastalıklara dirençli çocuklar için en az ilk 6 ay tek besin olarak anne sütünü teşvik ederken, ailelere de gereken destekleri sağlamaya çalışıyoruz. Karşıyaka’mızda daha önce hiç olmayan noktalarda açtığımız emzirme odalarımız da bu çabalarımızın bir parçasıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirme hedefiyle, anne ve bebek sağlığını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 
AK Partili Bursalı İzmir rakamlarını açıkladı... Kaç kişi iş sahibi oldu?
 
Menemen'de Muhtarlar Günü töreni...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: Durmadan, yorulmadan çalışıyoruz!
Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar ...
Erkan Özkan muhtarlarla buluştu!
19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ...
Muhtarlar Günü Seferihisar'da kutlandı!
Muhtarlar Günü, Seferihisar'da düzenlenen törenle kutlandı.
 
Narlıdere'de Muhtarlar Günü kutlaması!
Narlıdere’de, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama programı gerçekleştirildi. ...
BUCAKUT’tan öğrencilere afet eğitimi!
Kahramanmaraş depremindeki özverili çalışmalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti ...
Seferihisarlı kadınlara klinik pilates desteği!
Seferihisar Belediyesi’nin, sağlıklı yaş alma amacıyla hayata geçirdiği ...
 
Eflatun Nuri’de 100. yıla özel tema: Sonsuza Kadar Cumhuriyet!
Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) bu yıl 7’ncisini ...
Başkan Sandal: Muhtarlar en yakın çalışma arkadaşlarım!
Bayraklı’nın muhtarları 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir araya geldi. ...
Bornova’da 100. yıla özel resim yarışması!
Bornova Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 100. yılına özel olarak ilkokul ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri