ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/29°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Özgür Özel'den şatafatlı odada israf uyarısı... ''Hesabını soracağız''
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Flaş asgari ücret açıklaması.. İkinci zam yapılacak mı?
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
Milyonluk soygun... Sevgilisine dedesine soydurdu
19 Mart 2024 Salı - 14:10

Karşıyaka’ya hayvan hastanesi ve oteli...

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Can Dostum Hayvan Hastanesi ve Oteli, 7/24 canlı izlenebilir Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Yaşam Alanı ile evsel gıda atıklarından mama üretimi gibi can dostlara yönelik pek çok projesini açıkladı.

Karşıyaka’ya hayvan hastanesi ve oteli...

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, yeni dönemde uygulanacak projelerini açıklamaya devam ediyor. Karşıyakalıların talep ve beklentilerine göre projelerini hazırlayan Çiftçioğlu, can dostlara kucak açan Karşıyakalıları sevindiren projesini anlattı. Karşıyaka sınırları içerisinde yaşayan can dostlar için doğru çözümlerinin hazır olduğunu kaydeden Çiftçioğlu, yeni dönemde en doğru projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Can dostum hayvan hastanesi ve oteli geliyor

Sahipsiz can dostlar için daha modern tedavi imkanlarına sahip bir hayvan hastanesi ve konaklama tesisini hayata geçireceklerini belirten Çiftçioğlu, “Uzman veteriner hekim ve teknik personelin çalışacağı hastanede kısırlaştırma, aşılama ve cerrahi müdahaleler yapılabilecek. İçerisinde ameliyathane, röntgen odası, klinik tesis, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları olan hastanede kedilerimiz ve köpeklerimiz daha modern tedavi imkanlarına kavuşacak.  Ayrıca hastane bünyesinde sahipli ve sahipsiz evcil hayvanlarımızı kısa süreli konaklayabileceği otel hizmeti veren bir tesisimiz de yer alacak.” dedi.

Can dostlara özel 7/24 canlı izlenebilir yaşam alanı

Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Yaşam Alanı projesini de hayata geçireceklerini belirten Çiftçioğlu, “Sadece bir barınak yapmayacağız. Sahipsiz kedi ve köpeklerin ihtiyacı olan her türlü sağlık, bakım, besleme, barınma ve eğitim ihtiyacının karşılanarak satın alma sahiplen hedefiyle çalışacak olan modern bir rehabilitasyon ve yaşam alanı inşa edilecek. İçerisinde kedi ve köpek evleri, acil müdahale alanı, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları, mutfak, soğuk hava deposu, kafeterya, sahiplendirme ve doğal yaşam alanının bulunduğu tesiste can dostlarımız daha sağlıklı, daha hijyenik ve modern bir ortamda tedavi görecek. Barınağa bırakılan küçük ırk köpekler için de ayrı bir bölüm yaparak sahiplendirme etkinlikleri yapacağız. Can dostlarımız yaşam alanı 7 gün 24 saat canlı izlenebilir olacak. Karşıyakalılar bulundukları noktalardan can dostlarımızı takip edecek. Sürekli bakım gerektiren hayvanların da kalacağı yaşam alanı, can dostlarımızla ilgili birçok ihtiyaca cevap verecek özellikler taşıyacak.” diye konuştu.

''Gıda atıklarından mama üreteceğiz''

Can dostlara yönelik beslenme desteği vereceklerini de aktaran Çiftçioğlu, “Belediye olarak kuracağımız tesislerle evsel gıda atıklarından can dostlarımız için mama üreteceğiz. Barınaklara ve ihtiyacı olan hayvanseverlerimize böylelikle mama desteği vereceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da ücretsiz ya da uygun fiyatlarla mama desteği sağlayacağız.” dedi.

Can dostlara yerinde müdahale

Sokak hayvanlarına müdahalelerde kullanılan hayvan ambulanslarının sayısının arttırılacağını da belirten Çiftçioğlu, “Can dostlarımızın ambulanslarının sayısını artıracağız. Bulundukları yerde tedavi edilmelerini sağlamak için Mobil Sağlık Kliğini projemizi hayata geçirerek Acil müdahale birimimiz ile 7/24 sokak hayvanlarımızın gereksinim duyduğu tüm acil müdahale istemlerini karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

Can dostlar sıcak yuvaya kavuşuyor

Karşıyaka sokaklarında yaşayan kedi ve köpeklerin akıllı uygulamalarla takip edilmesini sağlayacaklarını dile getiren Çiftçioğlu, “Kısırlaştırma çalışmaları kapsamında kırsal bölgelere düzenli mobil kısırlaştırma araçları göndererek çevre ilçelerle koordineli olacak şekilde üremeyi azaltma çalışmaları yapacağız. Tüm can dostlarımız bakımları yapıldıktan sonra fotoğraflanarak bir internet sitesi üzerinden sahiplendirme hareketine dahil edilecek. Program kapsamında eğitim ve bilgilendirme videoları ile hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız sahiplendirme ve sorumluluklar konusunda bilgilendirilecek ve tüm can dostlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için gayret gösterilecek.” diye konuştu.

Yeni köpek parklar geliyor

Köpek parklarına ilişkin ise Çiftçioğlu, “Yetersiz ve niteliği düşük olan köpek parklarının sayısını artıracağız ve köpeklerin güvenli, hijyenik ve keyifli vakit geçirebileceği alanlara dönüştüreceğiz. Bu kapsamda köpek parklarının düzenli temizliği yapılacak, geniş konu mesafesine sahip alanlar oluşturarak ve park içinde köpeklere uygun oyun ekipmanları yerleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Can dostlara özel danışmanlık

Belediye bünyesinde can dostlara yönelik danışmanlık hizmeti de vereceklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, “Çok önemsediğimiz bir projede belediyemiz öncülüğünde bir eğitim danışmanlık birimi kurulması projesi. Belediyemiz kapsamında kadrolu ve geçici olarak hizmet alınacak uzman personelin yer aldığı bir eğitim ve danışmanlık birimi oluşturacağız. Bu birimimiz Karşıyakalıları 'Hayvan bakımı ve sevgisi' eğitimi ve 'Davranış eğitimi' konusunda bilgilendirme görevini üstlenecek. Özellikleri uygun olan sahipsiz köpeklere ise 'Topluma yararlı köpek eğitimleri verilerek' AFAD, AKUT gibi kurumlarda istihdam edilmesi sağlanacak.” dedi.

 
İzmir'de binlerce belediye işçisi eylem yaptı!
 
İzmir'de MLKP operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'e esnaf desteği...
Efes Selçuk Belediye Başkanı ve CHP'nin yeni dönem başkan adayı Filiz ...
CHP'li Polat'tan grevdeki Lezita işçilerine destek...
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Kemalpaşa’da bulunan Lezita ...
CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı ve 3 yönetici gözaltına alındı!
İzmir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla ...
 
Bornova'da kahramanların menüsüyle iftar...
Bornova Büyükpark’ta düzenlenen iftarda, Çanakkale şehitleri anıldı. CHP ...
AK Partili Kaykaç'tan Başkan Erdoğan'a: ''40'a yakın kamu arazisini neden sattınız?''
Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, mevcut Başkan ...
AK Partili Sadık Tunç'tan ikinci bahar projeleri...
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç çalışmalarına ...
 
Burs verdiği öğrencilerden Başkan Tugay'ı duygulandıran sürpriz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’te ...
AK Partili Yüğrük'ten İzmir Marşı açıklaması...
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük, Canakkale Zaferinin 109. yıl ...
Batı Anadolu Serbest Bölgesi açıldı...
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "18 serbest bölgemizden geçen yıl elde ettiğimiz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri