ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    44,8675
    Dolar
  • Euro
    52,9681
    Euro
  • Altın
    6.961,730
    Altın
  • Bist-100
    14.485,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/22°
    ADANA
  • ANKARA
    5/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    13/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/24°
    IZMIR
  • KONYA
    3/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Özgür Özel'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceği tarih belli oldu
Özgür Özel'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşeceği tarih belli oldu
Özgür Özel, CHP MYK toplantısına başkanlık etti
Özgür Özel, CHP MYK toplantısına başkanlık etti
Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Kirli oyunlara ve itibar suikastlarına inanmayın
Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: Kirli oyunlara ve itibar suikastlarına inanmayın
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem: Orta Doğu...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Gündem: Orta Doğu...
18 Ocak 2026 Pazar - 13:04

Kartalkaya faciasında eşini ve kızını kaybetmişti... "Kalbimin ortasında kocaman bir delik var"

Bolu'da geçen yılki otel yangınında eşi Kübra ve 9 yaşındaki kızı Alya'yı kaybeden Hilmi Altın, acısını yüreğinde ilk günkü tazeliğiyle yaşıyor. Her sabah eşi Kübra ve 9 yaşındaki kızı Alya'nın mezarını ziyaret eden Hilmi Altın, "Kapıyı çalma lüksüm yok artık çünkü evde kimse yok. Hayattaki gayemi kaybettim. Ömrümü adadığım şeyler elimden alındı. Kalbimin ortasında kocaman bir delik var ve bunun da hiç kapanmayacağını bilerek yaşayacağım" dedi.

Kartalkaya faciasında eşini ve kızını kaybetmişti...  Kalbimin ortasında kocaman bir delik var

Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 21 Ocak 2025'te 78 kişinin hayatını kaybettiği, 137 kişinin yaralandığı yangının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Yangında yaşamını yitirenlerin acısı, yüreklerdeki tazeliğini koruyor. Otelde yakınlarını kaybedenlerden biri de Hilmi Altın. İzmir'de ticaretle uğraşan ve güzel bir tatil hayaliyle gittiği otelde eşi Kübra Tonguç ve kızı Alya'yı kaybeden Altın, yangında tutunmaya çalıştığı pencereden yerdeki yatak üzerine düşerek kurtuldu.

Yangından sonra eşi ve kızının hatıralarıyla dolu evine girmekte zorlanan Altın, eşini ve kızının mezarlarını sık sık ziyaret edebilmek için Manisa'nın Soma ilçesinde kayınpederi ve kayınvalidesiyle kalmaya başladı.

Her sabah iş yerinden önce Soma Belediye Mezarlığı'na gidip eşine ve kızına dua eden Altın, kabirlerin yanına koyduğu tabureye oturup gözyaşı döküyor.

Altın, olaydan sonra hiçbir eşyanın yerinin değiştirmediği kendi evine ise ara sıra ailesinin anılarını yaşatmak için uğruyor. Hilmi Altın, acısının hiç dinmediğini söyledi.

Yaşananları bir türlü kabullenemediğini ifade eden Altın, "Her sabah kahvemi alıyorum geliyorum, önce dua ediyorum. Sonra sabah Alya'mı okula yollamış gibi eşimle kahve sohbetimi yapıyorum. Ondan sonra işe gidiyorum. Mezarlarını hala yaptıramıyorum. Yaptırınca kabullenmiş olacağım diye düşünüyorum." dedi.

Altın, olayın üzerinden bir sene geçtiğine inanmak istemediğini kaydederek, "Doğal bir ölüm olmadığı için insanın bunu idrak etmesi de zaman alıyor. Bir adalet arayışı da olunca aslında yası bir anda bir kenara bırakıp insan bir an evvel bu büyük katliamda sorumluluğu olan kişilerin cezalandırılmasını istiyor." diye konuştu.

Yangına ilişkin yargılama sürecinde Bolu'ya gidip gelirken kilometrelerce yol katettiğini, amacının olayı tam olarak anlamak ve anlatmak olduğunu belirten Altın, "Eve geliyorsun. Kapıyı çalma lüksüm yok artık çünkü evde kimse yok. Tek başına giriyorsun eve. Sessizliğin içinde kalıyorsun. O zaman insan gerçekten çok zorlanmaya başlıyor." ifadelerini kullandı.

Tatil planını yapan çocuklar heyecanlarını yaptıkları takvime çizmişler

Hilmi Altın, yangında hayatını kaybeden Atakan Yalçın ve 10 yaşındaki kızı Derin Elif Yalçın'ın aile dostları olduklarını, Alya'nın en yakın arkadaşı olduğu Derin ile tatile gitmek için plan yaptığını söyledi.

Kızları çok istediği için tatile gitmeyi kabul ettiklerini belirten Altın, şöyle konuştu:

"Alya'nın çok büyük hayaliydi. Daha önce en yakın arkadaşıyla hiç tatil yapmamıştı. Hayalleri de ortaktı. Beraber üniversite okumak ve ev arkadaşı olmak istiyorlardı. İkisi de veteriner olmak istiyordu, hayvanları çok seviyordu. Son hafta yaptık rezervasyonu ama şunu gördüm, Alya ve Derin beraber takvim yapmışlar, o takvim çok daha geriden başlıyor. Alya burada 16 günden başlatmış takvimi. 16 gün kala daha biz ne rezervasyon ne gideceğimizle ilgili bir konuşma yapmıştık hatta ben inatla diyordum ki 'Gitmeyeceğiz.' Alya ve Derin puset arkadaşıydı, can arkadaşlardı, beraber büyüdüler. Aynı okullara gitmediler ama eve geldiklerinde yine beraberlerdi. Biz şehir değiştirdik, o bağ yine kopmadı. Beraber melek oldular. Derin babasını yanında götürdü, Alya'm annesini götürdü."

Altın, yangında hayatını kaybeden 78 kişinin toplum tarafından hep sevileceğini, emanetlerine sahip çıkacaklarını belirtti.

Ailesiyle birlikte yer aldığı görüntüler ve fotoğraflara bakarak özlemini gidermeye çalışan Altın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen kendimi videoyu izlerken kahkahalar içinde buluyorum çünkü o ana dönüyorum ama video bittiğinde ve ayağa kalktığımda gerçeklik yüzüme vuruyor. Hiçbir zaman 'Böyle büyük bir acıyı yaşıyorum ama lanet olsun.' demedim. Herhalde bize başka türlü bir vazife bırakıldı. Onların mertebesi daha yüksekmiş ki bizden daha erken gittiler. Belki Rabb'im diyor ki 'Siz başka olayların olmasını engelleyeceksiniz.' Biz de bunun için çaba vereceğiz. Zor olan bu kadar büyük sevgiden mahrum kalmak, hayatını adadığınız şeylerin bir anda yok olması. Hayattaki gayemi kaybettim. Ömrümü adadığım şeyler elimden alındı. Kalbimin ortasında kocaman bir delik var ve bunun da hiç kapanmayacağını bilerek yaşayacağım."

Altın, yargılama sonucunda verilen kararların adil olduğuna inandığını, üst mahkemece onanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 
Temu için geri adım
 
ABD'den Suriye'de El Kaide operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 ton kokainin sahibi Türk baron yakalandı
İspanya Donanması’nın yaptığı operasyonda Kanarya Adaları açıklarında ...
Diploma davasında halka saldıran jandarma Menzilci çıktı
Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun ...
CHP'yi Retweet eden sendikacıya ceza!
KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası'nın İzmir Şube Sekreteri Yücel ...
 
İzmirli iş insanına Erdoğan'dan plaket
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu, 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Birlik ...
Atlas'ın annesi ölümle tehdit edilmişti: Soruşturma ve gözaltı kararı
17 yaşındaki oğlu Atlas'ı kaybeden anne Gülhan Çağlayan'ın ölümle tehdit ...
Harmandalı için 'yeşil alan' çağrısı
İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin ...
 
Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Malatya’da 9 bin 659 konutun hak sahipleri belirlendi
Türkiye genelinde 500 bin sosyal konut için yapılan kura çekilişinde, ...
Cezaevinden yeni çıktı: Kız kardeşini ve annesini öldürüp intihar etti!
Konya'da cezaevinden çıkan oğlu Nadir Türkmen (23) tarafından tabanca ...
İHD İzmir Şubesi: 'Ali Aydın cinayeti aydınlatılsın'
İHD İzmir Şubesi, 14 Ocak'ta uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 30 22 5 3 69 23 46 71
2 Fenerbahçe 30 19 10 1 68 30 38 67
3 Trabzonspor 30 19 8 3 57 32 25 65
4 Beşiktaş 30 16 7 7 54 36 18 55
5 Rams Başakşehir 30 13 9 8 48 31 17 48
6 Göztepe 30 12 12 6 37 27 10 48
7 Samsunspor 30 10 12 8 36 39 -3 42
8 Çaykur Rizespor 30 9 10 11 41 42 -1 37
9 Tümosan Konyaspor 30 9 10 11 38 41 -3 37
10 Gaziantep FK 30 9 10 11 41 49 -8 37
11 Kocaelispor 30 9 9 12 25 34 -9 36
12 Corendon Alanyaspor 30 6 15 9 35 35 0 33
13 Kasımpaşa 30 7 10 13 29 41 -12 31
14 Hesap.com Antalyaspor 30 7 7 16 30 49 -19 28
15 Natura Dünyası Gençlerbirliği 30 6 7 17 29 44 -15 25
16 ikas Eyüpspor 30 6 7 17 22 44 -22 25
17 Zecorner Kayserispor 30 4 11 15 21 57 -36 23
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 30 5 5 20 27 53 -26 20
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri