ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3386
    Dolar
  • Euro
    34,8343
    Euro
  • Altın
    2.392,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
30 Nisan 2023 Pazar - 10:30

Katil kocaya ''haksız tahrik'' indirimi!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ceylan Ortayayla'yı (26) sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Yunus Ortayayla (35), verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay'da bozulmasının ardından yeniden yargılandı. Mahkeme heyeti, cinayeti haksız tahrik etkisi altında işlediğine kanaat getirip Ortayayla'yı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Katil kocaya  haksız tahrik  indirimi!

Olay, 1 Aralık 2019'da Zafer Mahallesi 810 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Ceylan Ortayayla ve Yunus Ortayayla çifti, bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldı. Çift, evlerini ayırırken, çocuklar babalarında kaldı. Yunus Ortayayla, Ceylan Ortayayla'yı kısa süre takip ettikten sonra üzerinde taşıdığı bıçakla yaraladı. Genç kadın, kanlar içinde yere yığılırken, Yunus Ortayayla kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralı olarak Gaziemir Nevvar-Salih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ceylan Ortayayla, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay günü Yunus Ortayayla'nın boşanma aşamasındaki eşini takip edip, bıçakladıktan sonra kaçtığı o anların çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

İSTİNAF ONADI, YARGITAY BOZDU

Soruşturma başlatan polis ekipleri tarafından yakalanan gözaltına Yunus Ortayayla, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı. Ortayayla hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan dava açıldı. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ortayayla, mahkemede verdiği ifadede, eşinin başka biriyle ilişkisinin olduğunu iddia edip, olay günü gözüne perde indiğini ve cinayeti işlediğini söyledi. 2021 yılının nisan ayındaki duruşmada Ortayayla, indirim yapılmayıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Ortayayla'nın avukatının itirazı üzerine dava dosyası, istinaf mahkemesine gönderildi. Kararı, istinaf mahkemesi de onadı. Bu defa sanık Ortayayla'nın avukatı Yavuz Efe Arıcıoğlu, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

Dosyayı değerlendiren Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi ise kararı bozdu. Ceza Dairesi'nin kararında, oluşa ve dosya kapsamına göre İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nin 9 Haziran 2020 tarihli raporunda maktulün vajinal bölgesinden alınan sürüntü örneğinde sperm hücreleri, anal bölgesinden alınan sürüntü örneğinde ise meni ve idrarda bulunan PSA görüldüğü belirtildi. Bu hücrelerin sanık Yunus'a ait olup olmadığına ilişkin biyolojik inceleme yaptırılmadığı gibi sanık Yunus'un maktulün başka bir erkekle ilişkisi olduğunu söylediği halde maktulün HTS kayıtları da alınarak sanığın savunmalarına ilişkin araştırma yapılmadığı da kararda belirtildi. Tüm bu eksikler giderildikten sonra sanık Ortayayla hakkında bu kapsamda TCK'nin 29. maddesi kapsamında haksız tahrik hükümlerinin uygulanıp, uygulanmayacağının tartışılması lüzumunun bozmayı gerektirdiği vurgulandı.

'EŞİMİ HALA ÇOK SEVİYORUM'

Yargıtay'ın bozma kararının ardından dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan sanık Yunus Ortayayla, "Yargılamanın en başından beri eşimin beni aldattığını biliyordum. Ancak eşimi çok sevdiğim için mahkemede böyle bir şeyle gündeme gelmesini istemedim. Bu nedenle ifadelerimde bunlardan bahsetmedim. Olay günü kesinlikle eşimi öldürmeyi planlamadım. Bir anlık cinnet geçirme sonucu gerçekleşti. Eşimi hala çok seviyorum ve yaptıklarım için pişmanım" dedi.

Sanık Ortayayla'nın avukatı Arıcıoğlu, Adli Tıp İhtisas Kurulu (ATK) ve HTS kayıtları göz önüne alınarak müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması talebinde bulundu. Ceylan Ortayayla'nın avukatları ise sanığın indirimsiz olarak cezalandırılmasını istedi.

Savunmaların ardından karar açıklandı. Sanık Yunus Ortayayla'yı eşi Ceylan Ortayayla'yı 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, sanığın cinayeti haksız tahrik etkisi altında işlediğine kanaat getirip bu cezasını 24 yıl hapse çevirdi.

 
Yerel tohumlar Mendereslilerle buluştu!
 
Emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili flaş açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Yücel: Artık 1 Mayıs’ları bayram havasında kutlayacağız!
CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, ...
Uğur Dündar'dan Muharrem İnce’ye açık mektup!
Sözcü yazarı Uğur Dündar, köşesinden Memleket Partisi lideri Muharrem ...
Diyanet’ten 85 milyonluk aynalı takvim!
Dev bütçesiyle pek çok bakanlığı geride bırakan Diyanet vatandaşlar ekonomik ...
 
Dervişoğlu, Gaziemir ve Konak’ta sahaya indi: AKP’ye en büyük tokadı İzmirliler atacak
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
Uçankuş’un sahibi Can Tanrıyar hakkında karar!
Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar, sosyal medyada bazı iddialarda bulunan ...
İzmir'de sahne Millet'in...
İzmir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginin hemen ardından ...
 
Erdoğan'a bir cemaatten daha destek geldi
“En gerici ittifak” nitelendirilmesi yapılan Cumhur İttifakı’na bir cemaat ...
MLKP baskını... İzmir'de de gözaltılar var!
Eskişehir merkezli, aralarında İzmir'in de olduğu 8 ilde terör örgütü ...
Lüks sitedeki yangında 'kundaklama' ihtimali araştırılıyor
İzmir'in Narlıdere ilçesinde lüks sitede çıkan; ekiplerin karadan ve havadan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri