ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2432
    Dolar
  • Euro
    34,6702
    Euro
  • Altın
    2.404,170
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:07

Katil kocaya 'şiddetli elem' indirimi!

İzmir'de, 16 yıllık eşi Hanife Çakıcı'yı (33) öldüren Haydar Çakıcı'nın (35), 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda, eşinin kendisini aldattığını öğrenen ve mesajlaşmaları gören sanık Çakıcı'nın, yaşadığı ruhsal durum, hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle suçu işlediği için 'Eşe karşı haksız tahrik etkisi altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi.

Katil kocaya  şiddetli elem  indirimi!

Olay, geçen yıl 12 Ağustos'ta, saat 17.00 sıralarında, Dikili ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki Dikili Otobüs Terminali'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Hanife Çakıcı, eşinden şiddet gördüğü için evi terk edip otogara gitti. Peşinden giden Haydar Çakıcı ile Hanife Çakıcı, tartıştı. Tartışmanın büyümesi ile Haydar Çakıcı, eşini 2'si göğsünden, 2'si de sırtından olmak üzere 4 yerinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Hanife Çakıcı'nın öldüğünü belirledi. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Çakıcı'nın cenazesi, Deliktaş Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis ekipleri Haydar Çakıcı'yı gözaltına aldı. Tutuklanan Çakıcı'nın, polisteki ifadesinde, "Olay günü Hanife'yi otogarda gördüm. Aramızda geçimsizlik vardı. Beni aldattığını düşündüm, öldürdüm" dedi.

AİLESİ DAVADAN ÇEKİLDİ

Olayla ilgili hazırlanan iddianamenin ardından Haydar Çakıcı hakkında, Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Haydar Çakıcı, mahkemedeki savunmasında, Hanife Çakıcı'nın kendisini aldattığını ve bu yüzden cinayeti işlediğini söyledi. Yargılama süresinde Hanife Çakıcı'nın ailesi de sanıktan şikayetçi olmayıp, davadan çekildi.

CEZASI 22 YIL HAPSE ÇEVRİLDİ

Haydar Çakıcı, 2 Ağustos'taki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Hanife Çakıcı'yı temsilen duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın üst hadden cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık, aldatıldığı için cinayeti işlediğini belirtti. Savunmaların ardından karar açıklandı. Heyet, sanığı 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, mahkemeye sunulan dosya ve belgeler ışığında sanığın Hanife Çakıcı ile C.G. arasındaki mesajları görmesi üzerine 'eylemini hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında' gerçekleştirdiğine kanaat getirip, cezayı 22 yıl hapse çevirdi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİN GEREKÇESİ

Sanık Haydar Çakıcı'nın 22 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada gerekçeli karar açıklandı. Sanığın, eşi Hanife Çakıcı'yı öldürmeye yönelik olduğuna dair mahkeme tarafından tam bir kanaate varıldığı kararda yer aldı. Sanığın öldürmeye elverişli bıçakla Hanife Çakıcı'yı çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ölümüne sebep olduğu, eylemin 'Eşi olan kadına karşı kasten öldürme' suçunu oluşturduğuna mahkemenin kanaat getirdiğine yer verildi. Haksız tahrik yönünden yapılan değerlendirme de gerekçeli kararda belirtildi. Suç tarihinden önce yaklaşık 16 yıldır evli olan Çakıcı çiftinin arasında sorunlar olduğu, öldürülen Hanife Çakıcı'nın C.G. adlı adam ile gönül ilişkisi olduğu, ölen kadının telefonunda buna ilişkin fotoğraf ve yazışmaların bulunduğu, evlilik birliği sürerken yasak ilişki yaşayıp, sanık Haydar Çakıcı'yı aldattığı da kararda yer aldı. Eşinin kendisini aldattığını öğrenen sanık Çakıcı'nın, sadakat yükümlülüğünü ihlal eden bu davranışlar nedeniyle atılı suçu işlediği kaydedildi. Hanife Çakıcı'nın evlilik birliği içerisinde sanığı başka biriyle aldatması yanında, aldattığı kişiyle yaptığı konuşmalarda sanık aleyhindeki gurur kırıcı ve rencide edici mesajlaşmaların da sanık tarafından görüldüğü de kararda belirtildi. Hanife Çakıcı'dan kaynaklı haksız hareket teşkil eden eylemlerin yarattığı ruhsal durum, hiddet ve şiddetli elemin etkisi birlikte değerlendirilerek sanık Haydar Çakıcı lehine haksız tahrik indirimi uygulanarak, 'Eşe karşı haksız tahrik etkisi altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasına karar verildiği gerekçeli kararda vurgulandı. 
 

 
Başkan Batur’dan baro ziyareti
 
Eski eşini yakarak öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halil Umut Meler İzmir'e dönüyor!
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve bazı yöneticilerin yumruklu tekmeli saldırısına ...
Bayındır Belediyesi'nden tam gaz arazi satışı!
AK Partili Uğur Demirezen yönetimindeki Bayındır Belediyesi, 16 arsayı ...
İzmir'deki 2 suç örgütü çökertildi!
İzmir merkezli 2 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Kafes 18' operasyonunda ...
 
İzmir'in 4 bölgesi için orman sınırı kararı!
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ...
Togg'un sedan modeli geliyor!
Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağı, 2025'te de üretilmeye başlanacağı açıklandı.
ABD’den 7 Türk şirkete yaptırım kararı!
ABD Hazine Bakanlığı, içerisinde Türkiye'den 7 şirketin de yer aldığı ...
 
Kırmızı bültenle aranıyordu... İstanbul'da yakalandı!
İnterpol Kırmızı Bülten’le aranan uyuşturucu madde finansörü ve organize ...
İzmir'de yangın faciası: 1 ölü!
İzmir'in Balçova ilçesinde, bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen ...
Acı haber: 1 şehit!
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri