ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,2920
    Dolar
  • Euro
    48,7617
    Euro
  • Altın
    4.902,620
    Altın
  • Bist-100
    11.120,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/35°
    ADANA
  • ANKARA
    11/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/32°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Can Holding soruşturmasında gözaltına alınmıştı: Bahçeli'den Tekdağ'a geçmiş olsun telefonu
Can Holding soruşturmasında gözaltına alınmıştı: Bahçeli'den Tekdağ'a geçmiş olsun telefonu
Kızılcık Şerbeti'nin senaristi Merve Göntem serbest bırakıldı
Kızılcık Şerbeti'nin senaristi Merve Göntem serbest bırakıldı
Tarihi surlarda ceset bulundu!
Tarihi surlarda ceset bulundu!
Gürsel Tekin'den imalı paylaşım
Gürsel Tekin'den imalı paylaşım
13 Ekim 2022 Perşembe - 17:38

Kaynar sulu cinayet... ''Cesedi yaktım ama cani biri değilim''

İzmir'de üzerine kaynar su dökülüp, 3 gün işkence yapıldıktan sonra boğularak öldürülüp, cesedi ormanda yakılan Özler Yörük (33) cinayeti davasında, 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Yörük'ün dini nikahla birlikte yaşadığı sanık Olcay Altundağ (32), "Özler’in beni aldattığını öğrenince sadece birkaç kez vurdum. Bayıldı sandım ve üzerine su döktüm. Ben böyle bir cani değilim. Evet götürüp yaktım çünkü başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Kaynar sulu cinayet...  Cesedi yaktım ama cani biri değilim

Olay, 8 Aralık 2018'de, Çamkule Mahallesi 4709'uncu Sokak meydana geldi. Futbol sahası yakınında hareketsiz yatan biri olduğu görenler polise haber verdi. Bölgeye giden polis, kadın cesediyle karşılaştı. İleri derecede yanıklar olan ceset, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopside kadının, boğularak öldürüldüğü ardından da yakıldığı ortaya çıktı. Kimlik tespiti yapılamayınca ceset, kimsesizler mezarlığında defnedildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, kimlik tespiti için mezar açılıp, ceset üzerinden 'yeniden yüzlendirme' yapılarak robot resim elde edildi. Bu resimden yola çıkan polis, cesedin bulunduğu dönemde yabancı uyruklu kadınlar da dahil olmak üzere 796 kayıp dosyasını inceledi. Cesede uygun kriterleri eşleştirerek, kayıp kişilerin yakınlarından DNA örnekleri aldı. Yapılan çalışmalar sonucu cesedin Özler Yörük'e ait olduğu saptandı.

4 ZANLI TUTUKLANDI

Cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden, Yörük'ün dini nikahla birlikte yaşadığı Olcay Altundağ, Bülent Özmen (45), Umut Balbey (30) ve Hülya Balbey (56) tutuklanırken, Ülkü Altundağ (39), Cansu Zorba (32) ve Melek Tüngür (29), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hazırlanan iddianamede, Olcay Altundağ, Bülent Özmen, Umut Balbey ve Hülya Balbey hakkında 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek',  'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından; Cansu Zorba ve Melek Tüngür hakkında 'suçu bildirmeme', Ülkü Altundağ ile suça sürüklenen çocuk M.M.A hakkında ise 'yardım etme' suçlarından dava açıldı.

SAVCI TUTUKLU SANIKLAR İÇİN CEZA İSTEDİ

Sanıkların yargılanmasına, İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Olcay Altundağ, Bülent Özmen, Umut Balbey ve Hülya Balbey SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Celsede iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, Olcay Altundağ ve Umut Balbey’in için ‘fikir birliği içerisinde hareket ederek zincirleme bir şekilde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, 'bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek' ve ‘canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Esas hakkında mütalaada Bülent Özmen ve Hülya Balbey’in, Olcay ve Umut ile birlikte hareket ettikleri belirtilerek yardım eden sıfatıyla ‘canavarca eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan’ cezalandırılmaları istendi. İddia makamı ayrıca Bülent Özmen için zincirleme olarak ‘fuhşa teşvik etmek’, Hülya Balbey için ise ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından da ceza istedi. Savcı, diğer tutuksuz sanıklar için ise beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları, esas hakkında mütalaaya savunma hazırlamak için süre istedi.

'SAKIZ BİLE ÇALIŞMIŞLIĞIM YOK’

Celsede söz verilen tutuklu sanık Olcay Altundağ, 'cani' biri olmadığını söyleyerek, "Hayatım boyunca sakız dahi çalmadım ama nelerden yargılanıyorum. Başından beri samimi ikrar yapıyorum. Bırakın ölmesini yaralanmasını bile istemezdim. Özler’in beni aldattığını öğrenince sadece birkaç kez vurdum. Bayıldı sandım ve üzerine su döktüm. Ben böyle bir cani değilim. Evet götürüp yaktım çünkü başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Ne yapacağımı bilemedim. Olay bir anda oldu. Diğerlerini de silah zoruyla tehdit edip bu işin içine soktum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyet ara kararını açıkladı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, avukatların savunma için süre talebini kabul ederek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

 
İkinci el araç fiyatlarına yüzde 15 zam!
 
Sansür yasasında tartışmalı madde kabul edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir açıklarında 33 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
Kaldırımda yürüyen 4 kişiye otomobilden ateş açtılar!
İzmir'in Bornova ilçesinde, kaldırımda yürüyen 4 kişiye husumetlileri ...
Adliye saldırısı davası... Delil Hıso'nun yargılamasına devam edildi!
İzmir'de polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu ...
 
Kanser hastalarını taşıyan midibüs devrildi: 9 yaralı
İzmir'in Selçuk ilçesinde, kanser tedavisi gören hastaları taşıyan midibüsün ...
TIR ile çarpışan kepçenin operatörü öldü
İzmir'in Tire ilçesinde TIR ile çarpıştıktan sonra devrilen kepçenin operatörü ...
Sokak ortasında pompalı dehşeti!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, husumetli 2 kişi sokakta karşılaşınca silahlı ...
 
Doktora sopalı saldırıda 3 kardeş de tutuklandı
İzmir'in Torbalı ilçesinde, mesaisi bittikten sonra otomobiliyle evine ...
Kahvaltıda oğlunu öldüren baba tutuklandı
İzmir'in Konak ilçesinde, kahvaltı sofrasında tartıştığı oğlu Kenan Sinan ...
İzmir merkezli PKK operasyonu
İzmir merkezli 4 ilde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 5 5 0 0 15 1 14 15
2 Fenerbahçe 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Trabzonspor 5 3 1 1 4 2 2 10
4 Göztepe 5 2 3 0 7 2 5 9
5 Hesap.com Antalyaspor 5 3 0 2 6 5 1 9
6 Gaziantep FK 5 3 0 2 7 9 -2 9
7 Tümosan Konyaspor 4 2 1 1 9 4 5 7
8 Corendon Alanyaspor 4 2 1 1 5 3 2 7
9 Samsunspor 4 2 1 1 5 4 1 7
10 Beşiktaş 3 2 0 1 4 4 0 6
11 Çaykur Rizespor 4 1 1 2 2 6 -4 4
12 ikas Eyüpspor 5 1 1 3 4 9 -5 4
13 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 6 -2 3
14 Zecorner Kayserispor 4 0 3 1 3 7 -4 3
15 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 4 1 0 3 2 7 -5 3
16 Rams Başakşehir 3 0 2 1 2 3 -1 2
17 Kocaelispor 5 0 1 4 2 8 -6 1
18 Gençlerbirliği 5 0 0 5 3 9 -6 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri