ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5364
    Dolar
  • Euro
    45,4281
    Euro
  • Altın
    4.291,880
    Altın
  • Bist-100
    9.196,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/35°
    ADANA
  • ANKARA
    14/29°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/38°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
DEM Parti'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Erdoğan: Özel ve CHP yönetimi etkin pişmanlıktan yararlansın
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Trump'tan tansiyonu yükseltecek tehdit: ABD müdahale edecek mi?
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
Özgür Özel: Muharrem İnce'yi baba ocağına davet ettik
15 Ağustos 2019 Perşembe - 11:16

Kayra'ya özel rapor...

İzmir'de yaşayan ve halk arasında 'balık derisi hastalığı' olarak bilinen 'iktiyozis' hastası Kayra Uzman'ın (11) ailesi, engelli raporu alamadıkları ve engelli maaşı kesildiği için ilaç ile krem talebinde bulununca hayırseverler harekete geçti. Türkiye'nin birçok yerinden krem desteği sağlanan aile, ikinci müjdeyi de heyet raporuyla aldı. Doktorlar, Kayra için 'Özel gereksinimi vardır' raporu verdi.

Kayra ya özel rapor...

Karabağlar'da oturan Süheyla- Adnan Uzman çiftinin oğulları Kayra, halk arasında 'balık derisi' ya da 'balık pulu' olarak da bilinen iktiyozis hastalığıyla mücadele ediyor. Vücudunun çeşitli yerlerinde kanamalı yaralarla beraber şiddetli kaşıntıları olan Kayra'nın düzenli olarak doktorlar tarafından önerilen krem ve şampuanları kullanması gerekiyor. Kayra'nın yüzde 100 engelli raporunun 2 yıl önce iptal edilmesi üzerine önerilen krem ve ilaçları temin edemeyen ailesi, hayırseverlere yardım talebinde bulunmuştu. DHA'nın haberinin ardından Kayra'nın çağrısını duyan Türkiye'nin dört bir yanından birçok hayırsever, aileye kolilerce krem yardımı yaparak, destek verdi. Yaklaşık 7 ay boyunca krem sıkıntısı yaşamayacak ailenin yüzü güldü. Öte yandan 8 Ağustos Perşembe günü İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde rapor için heyete giren Kayra, ikinci kez sevindi. Doktorların Kayra için 'Özel gereksinimi vardır' raporu vermesinin ardından aile için yeniden ihtiyaç duyulan krem ve şampuanları temin etmenin yolu açıldı. Karardan mutluluk duyduklarını belirten anne Süheyla Uzman, "Çocuğumun bakıma ihtiyacı olduğunu her defasında söylemiştim. Sonunda bizim sesimiz duyuldu. Birkaç ay içinde ikinci güzel haberimizi aldık. Yapılan krem yardımıyla birlikte Kayra'nın yaraları da gelişme gösterdi. Çok mutluyuz" dedi. 

'RAPOR TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYACAK'

Kayra'nın heyete girdiği gün, raporunun çıktığını anlatan Süheyla Uzman, "Raporda 'Özel gereksinimi vardır' ibaresi mevcut. Raporun böyle çıkması bizi çok mutlu etti. İnşallah bu rapor bizim temel ihtiyaçlarımız olan krem ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır. Daha önce ocak ayından beri sürekli randevu almaya çalışıyorduk. Sistemde var olan sıkışıklıktan kaynaklı olarak yaklaşık 5 ay boyunca tedavimizi olamıyorduk. Krem ve merhemi almak bizim için çok zordu. Çünkü heyet çıksın, belirlensin, durumunu bilelim, ona göre bir yolda ilerleyelim istiyorduk; ama şu an raporumuz çıktı ve gerçekten çok mutluyuz. İnşallah bu şekilde ilerleyeceğiz. Bundan sonra isteğimiz Kayra'nın ihtiyaçlarının karşılanması. Başka talebimiz asla yok. Bakıma muhtaç bir çocuğun kremlerinin almak istiyorum. Oğluma bakmak istiyorum; çünkü sosyalleşemiyor ve dışarı çıkamıyor. Bundan sonrası inşallah oğlum ve benim için hayırlı olur" diye konuştu.

'KUPKURU CİLTLE MÜCADELE ETMEK ÇOK ZOR'

Kayra'nın günde 2 kere duş almak zorunda olduğunu dile getiren Uzman, "Krem sürmediğimiz zaman Kayra'nın cildi kuru bir toprak gibi çatlıyor. Cildi çok kuru olduğu için vücudunda yaralar çıkıyor. Kremini sürüyorum. 20 dakika sonra tekrar kuruyor. Ayrıca okul hayatında da çok zor. Sürekli kaşınıyor ve akran dışlanmasına maruz kalıyor. Ben Kayra'nın okuluna gidip teneffüslerde hatta bazen derslerde krem sürmek için bekliyorum. Düştüğü zaman derisi hassas olduğu için kanama fazla oluyor ve hemen müdahale edilmesi gerekiyor. Sonuçta kupkuru ciltle mücadele etmek çok zor. Kışın daha da kötü hale geliyor. Kremler hastalığın şiddetini azaltıyor. Örneğin şu an yaraları kapandı, cildi yumuşadı. Krem yardımları çok iyi geldi. Çok mutluyuz" dedi. Anne Süheyla Uzman, bundan sonraki süreçte engelli maaşı bağlanması için de başvuruda bulunacaklarını söyledi.

 

 
Mezar taşından çıkan tarih: Tireli Yahudiler
 
İzmir'den Kanada'ya Kaz Dağları mektubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Kansere davetiye çıkarmadan güneşlenin"
Dermatoloji Uzmanı Dr. Sinem Karaca, 'D vitamini eksikliği ile deri kanseri ...
İzmir Otogarı'nda hareketlilik
Kurban Bayramı tatilini İzmir ve çevresinde geçirenler, dönüş için şehirler ...
Konfederasyon başkanından şiirli tepki!
Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ın mikrofonu kapalı ...
 
'Bir İyilik Bir Gülümseme'
İzmir'de yaşayan 3 kadın, sosyal medya üzerinde kurdukları 'Bir İyilik ...
İki aile birbirine girdi: 1 ölü, 8 yaralı
Ağrı'da, iki ailenin bireyleri arasında çıkan kavgada tabancayla vurulan ...
Tartıştığı ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Antalya'da yaşayan Asilhan Ç.(19), tartıştığı ablası Kader Ç.'yi (20) ...
 
Ege Denizi'nde 4 şiddetinde deprem!
Ege Denizi'nde 4 şiddetinde deprem meydana geldi. 
Zeytinburnu açıklarında iki gemi çarpıştı!
Zeytinburnu açıklarında bulunan Liberya bandıralı kuru yük gemisi ile ...
Bodrum'da yüzlerce yolcu ölümden döndü!
Bodrum'da kalkış sırasında önüne helikopter çıkan yolcu uçağı büyük tehlike ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri