ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
2 Ocak 2024 Salı - 12:42

Kayyum Başkan Gözlet'ten Park Urla açıklaması!

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Muıstafa Gözlet, Park Urla projesi ile ilgil açıklama yaptı. Gözlet ''Amacımız kimseden mal kaçırmak değildir'' dedi. 

Kayyum Başkan Gözlet ten Park Urla açıklaması!

Urla Belediyesi'nin Park Urla projesindeki taşınmazları satışa çıkarması kamooyunda tartışmalara neden olmuştu. Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muıstafa Gözlet, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Gözlet'in açıklaması şu şekilde;

''Son 4 yıllık süre içerisinde terör örgütleri ile ilişkisi sebebiyle görevden alınan belediye başkanı yerine görevlendirme yapılmış belediye başkan vekilleri olarak ilçemizin her türlü hizmetine imkânlar ölçüsünde, halkın kaynaklarını halk için kullanarak, vatandaşın olan alan ve yerleri, sahilleri, plajları asıl sahipleri Urlalı hemşerilerimizin ve bütün misafirlerimizin kullanımına açarak, bundan sonrası için örnek maiyette kamu mal ve kaynaklarını sahiplenerek sizlere hizmeti vatan borcu bildik. Göreve başlamış olduğum Eylül ayından itibaren bütün siyasi partiler, STK’lar, muhtarlarımız ve bizimle Urla’ya dair fikri ve tavsiyesi olan herkes ile yapabileceklerimiz çerçevesinde istişare ederek ilerledik. İlk andan itibaren kimseye geleceği olmayan projeler üretmek gibi derdimizin olmadığını, bu 4 senelik dönem içerisinde başlamış olan işleri nihayete erdirmenin temel derdimiz olduğunu anlattık. Hedefimiz hiçbir siyasi tartışma ve kavganın tarafı olmadan hür ve demokratik bir ortamda seçimlerin yapılarak emaneti vatandaşın takdir edeceği adaya bırakmaktır.

Tüm bu çerçevede son günlerde Park Urla projesi ile ilgili olarak kamuoyunda belli kesim tarafından yanlış anlaşılmaya mahal verecek açıklamalara cevap verme gereği doğmuştur. Park Urla projesi Urlalıların malumu üzere turizm imarlı bir alanı vatandaşlarımızın kullanımına açarak, Urla’ya yakışır marka bir yeşil alan ve sosyal donatıyı ilçemize kazandırma çabasıdır. İçerisinde yeşil alanlar, oyun parkları, çocuk atölyeleri bulunduğu gibi restoran, kafeterya satış mağazalarının da yer aldığı geniş kapsamlı bir projedir. Genel kullanım alanlarının tamamen bitirildiği tesislerin ise ileri kaba halinde bırakılacağı projemiz tamamlanma aşamasına yaklaşmıştır. Son günlerin gündemi olan ihaleye çıkılacağı konu edilen alanlar ilk planlama aşamasında da ticari amaçla yapılan restoran, satış mağazası, kafe gibi alanlardır.  Buralar ticari alanlar olduğu için her durumda ilçemize gelir getirmesi, vatandaşlarımızın alandan daha iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak tamamlayıcı parçalar olarak planlanmıştır. Bu yetkide; kanun verdiği ölçüde görevlendirme yapılmış belediyelerde meclisinde uygulayıcısı başkan vekili olduğu için doğal olarak başkana hâlihazırda tanınmıştır. Amaç projenin hızla tamamlanması ve yaz sezonuna kadar zaman kaybetmeden vatandaşlarımızın hizmetine açılması için açık ve şeffaf, hesap verilebilir yolu seçmektir.

ANCAK; yetkinin makamda olması ihalenin yapıldığı, alanın birilerini verildiği anlamına gelmemelidir. Henüz bir ihale süreci söz konusu olmayıp, konu bütün taraflar ile istişare edilerek, göreve başladığımızdan beri yöntemimiz olan istişare yöntemine açık bir konudur. Belediye başkan adaylarından ziyaretime gelenlerin seçim sonrasına dair önerilerini dinleyip, farklı STK’ların görüşlerini alıp festival ve kutlama programları gibi etkinlikleri düzenlediğimiz gibi bu konunun da karar yetkisi tarafımızda kalmakla beraber her türlü öneri yine değerlendirmemizde olacaktır. Amacımız kimseden mal kaçırmak değildir. Kaldı ki; seçimden sonra bu ilçenin kaymakamı olarak görevimiz devam edecek olup niyetimiz seçilecek başkan kim olursa onunla, ilçemiz siyasi partileri ve STK’ları ile istişare halinde olarak ilçemize kazandırabileceğimiz tüm hizmet ve yatırımları kazandırmaktır. Bizi siyasi tartışmaların içine çekmemeleri adaylarımıza tavsiyem ve temennimdir. Kapımız herkese açık herkesi dinlemeye hazırız. Niyetimiz bu derece halis iken kötü niyetli itham ve iftiraları sahiplerine iade ediyor, başta terörden sıyrılmış ilçemiz adına en iyi hizmet edecek adayı belirlemeye zaman harcamalarını bütün teşkilatlarımızdan temenni ediyorum. Bunun yanında Park Urla ile ilgili düşüncemizi burada açıkça belirttik. Asıl aday adaylarımız Park Urla ile ilgili ne düşünüyor? Tesisleri kendileri ihale etmeyecek mi ya da otel mi yapacaklar ya da geleceğini nasıl tayin edecekler? Halk ve bizim nezdimizde asıl cevaplanması gereken sorular bunlardır.''

 
Göztepe'de kaptan İsmail yine vazgeçilmez oldu!
 
Menemen'e estetik dokunuş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşı gecesi falez faciası: 2 üniversiteli hayatını kaybetti!
Antalya'da yılbaşı gecesi arkadaşlarıyla eğlendikten sonra falezlerin ...
8 kentte operasyon... MOSSAD casusları gözaltında!
İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD için Türkiye'de yabancı uyruklulara ...
İşte seçime katılacak partiler!
Yüksek Seçin Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime ...
 
PKK'lı terörist Süleymaniye'de öldürüldü!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticareti ...
İzmir'de hafta boyunca sağanak yağış etkili olacak!
İzmir'de yeni yılın ilk haftasında sağanak yağış etkili olacak. 
Şahinler çetesi çökertildi!
Antalya merkezli 3 ilde düzenlenen 'Kafes-27' operasyonunda 'Şahinler' ...
 
Otobüs devrildi: 4 ölü, 36 yaralı!
Malatya'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 4 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanlığı önünde hareketli dakikalar: Durmadı, polis vurdu
Ankara'da, İçişleri Bakanlığı önündeki kulübe yakınında 'dur' ihtarına ...
Tunceli’de 4.2 büyüklüğünde deprem!
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri