ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2662
    Dolar
  • Euro
    34,6836
    Euro
  • Altın
    2.400,180
    Altın
  • Bist-100
    10.337,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Okuldan atılan öğrenci müdürü vurdu!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Bahadır Erdem CHP'ye katıldı... Rozetini Özel taktı!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Tarifsiz acı... Yan yana gömüldüler!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
Ablasını bıçaklayarak öldürdü!
27 Mart 2022 Pazar - 12:19

Kemalpaşa'ya kütüphane

Kemalpaşa Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğinde ilçeye yeni bir kütüphane kazandırıldı. Faaliyete geçirilen kütüphanenin açılış törenine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kemalpaşa ya kütüphane

Geçtiğimiz aylarda, Bağyurdu ve Ören Mahallelerinde açılışı gerçekleştirilen kütüphanelerin 3’ncüsü, ÇYDD’nin “Bin Çiçek Açsın Bin Fikir Yeşersin” projesi kapsamında, Armutlu Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait eski hizmet binasında faaliyete geçirildi. Kemalpaşa Belediyesi ekiplerinin iki aydır sürdürdüğü çalışmaların tamamlanmasıyla hizmete açılan “Atatürk Çocukları Kardelenler” kütüphanesinde 5 bin 500 kitap raflarda yerini aldı. Ayrıca, kütüphaneye firma sahiplerinin bağışladığı 11 bilgisayarın kurulumu yapıldı.

EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİYE HEDİYE

Kütüphanenin açılış törenine Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ve ilçe örgütü, ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Tanzer Boğan, belediye başkan yardımcıları, İzmir Motosiklet Kulübü üyeleri, İzmirli yazar ve şairlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Rezan Yazkan şefliğinde Nif Çocuk Orkestrası ve müzisyen Damla Turan ile Semanur Başaran’ın gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından İzmirli yazar ve şairlerden Mehmet Rayman ve Emine Cin şiir okudu.

Geçtiğimiz aylarda Ören’de açılan kütüphanede 1 Ekim- 15 Mart tarihleri arasında en çok kitap okuyan öğrencilere başkan yardımcıları hediyelerini takdim etti. Birinci olan Işıl Ergül’e tablet ve ‘Nutuk’ kitabı hediye edilirken, ikinci olan Muhammet Fırat Özdağ ve üçüncü olan Ömer Bozan’a ‘Nutuk’ kitabı ile akıl-zeka oyunları verildi. Efe Uğur adlı öğrenci ise açılıştan önce  “Kitap” isimli şiiri okudu.

Başkan Karakayalı kütüphaneye, bilgisayar bağışında bulunan, RTS Beton ve Teknopet firmalarının sahipleri Cumhur Kaya ve Mehmet Eyüpoğlu’na plaket verip açılış kurdelesini de kesti.

Müzik ve şiir dinletilerinin ardından konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “İlkini Bağyurdu’nda açtığımız kütüphanemiz aslında sadece kütüphane değil bir eğitim ve bilim merkezidir. Bu kütüphanelerimizi Yukarı Kızılca ve Ulucak’ta da açacağız. Buralar birer etüt merkezi gibi öğrencilerimizin ders de çalışabileceği mekânlar olacak. Kütüphanelerin oluşmasında başta Mesut Tim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz çağdaş bir ülkede yaşamak, Atatürk İlke ve İnkılapları’na uygun, devrimci demokrat insanlar yetiştirmek. Kız çocuklarımızı mutlaka okutmalıyız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bu ayın sonunda ihtiyaçlı ailelerimiz için eğitim merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Kemalpaşamızı eğitimle çağdaşlığa yükselteceğiz” dedi.

ARMUTLU HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Tanzer Boğan ise Başkan Karakayalı’ya kütüphaneye sunduğu destek için teşekkür ederek, “Bugün bir bilim yuvasını açmak için bir araya geldik. ÇYDD, eğitim yoluyla çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşma amacıyla kurulmuş bir dernektir. Bu amaç doğrultusunda 32 yıldır 120 şubemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye çapında yayılmış bütün şubelerimizde bu çalışmalarımız devam ediyor. Genel merkez olarak bugüne kadar 3.568 okula 2.232 kitaplık ve 33 tam teşekküllü kütüphane yaparak armağan ettik. Buralara 5 milyondan fazla kitap yolladık. Atatürk Çocukları Kardelenler Kütüphanesi’nin Armutlu çocuklarına yararlı olabilmesi için Armutlu halkının desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 
Arkasspor'un rakibi Halkbank
 
DEÜ'deki dekana 21 ayrı idari görev!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu seriyi sürdürecek
Spor Toto 1'inci Lig'de milli ara öncesi üst üste 3 galibiyet almasına ...
İYİ Partili Çıray'dan flaş Sudan açıklaması: ŞİRKETİN PERSONELİ YOK, FAALİYETİ YOK AMA BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE 416 BİN 695 LİRA HUZUR HAKKI!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye'nin Sudan'da tarım yapmayı ...
İzmir'de yıkılıp adı değişen okullar Meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’de çok sayıda okulun yıkılıp ...
 
Erdoğan: Her akşam yatarken manda yoğurdu!
Tokat'ta çiftçilerle buluşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Büyükşehir'den Roman çocuklar için 'İlle de Spor Olsun' etkinliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin "Roman Eylem Planı" çerçevesinde ...
İZİKAD’dan Başkan İduğ’a büyük onur
Bornova Belediyesi, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) tarafından düzenlenen ...
 
İzmir'de sahte para operasyonu
İzmir'de, polisin düzenlediği operasyonda piyasaya sürecekleri  sahte ...
Soylu: PKK defterini kapattık!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK defterini kapattıklarını belirterek, ...
70 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri