ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,3965
    Dolar
  • Euro
    45,7247
    Euro
  • Altın
    4.327,080
    Altın
  • Bist-100
    9.319,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/33°
    ADANA
  • ANKARA
    11/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    18/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/32°
    IZMIR
  • KONYA
    14/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na 'Kurultay tertemiz' dedi
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
Erdoğan, Pezeşkiyan ile telefonda görüştü
YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak
YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak
23 Eylül 2021 Perşembe - 11:21

Kemeraltı esnafına 10 seminerlik program

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan merkez haline getirme hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi çarşı esnafına yönelik seminer programının ikincisini başlattı. E-ticaret, çevre düzenlemesi, yeme-içme işletmeciliği gibi pek çok konuda eğitimin verileceği program kapsamında esnafa danışmanlık hizmeti de verilecek. Projeyle Yaşayan Kemeraltı Rehberi de oluşturulacak. 

Kemeraltı esnafına 10 seminerlik program

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kemeraltı çarşısını eski canlılığına kavuşturma hedefiyle yürüttüğü proje kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen “Esnaf Katılımcı Gelişim Etkinlikleri ve Yaşayan Kemeraltı Rehberi” projesinin açılış programı yapıldı. Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'ndaki “Kültürel Miras ve Yeni Arayışlar” başlıklı ilk oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ahmet Uhri konuşmacı olarak yer aldı.



Büyükşehir esnafa danışmanlık hizmeti de verecek
Müşterilerle etkili iletişim, e-ticaret, sosyal medya kullanımı, kentsel çevre düzenlemeleri, atık yönetimi, tabela tasarımı, vitrin düzenlemesi, yeme-içme işletmelerinde hijyen, mutfak ve servis yönetimi, Kemeraltı lezzetleri, kahve ve çay kültürü, barista olmak üzere on oturumda yapılacak seminerler kasım ayına kadar sürecek. Büyükşehir bu yıl ilk kez 150 esnafa vitrin düzenlemesi, web sitesi uygulaması, e-ticaret ve sosyal medya danışmanlığı konusunda danışmanlık hizmeti de verecek. Projeyle Kemeraltı esnafının teknolojiyle entegrasyonunun kolaylaştırılması ve yeni ihtiyaçları karşılayan, çevreyle dost işletmelerin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Ayrıca “Yaşayan Kemeraltı Rehberi” oluşturulacak. Bu rehberde Kemeraltı esnafının bilgileri, tarihi çarşının meşhur lezzetleri, eski işletmecilerle ve Kemeraltı üzerine araştırma yapmış akademisyen, araştırmacı ve gazetecilerle söyleşiler, ayrıca Kemeraltı’ndaki tarihi ve kültürel varlıkların bulunması hedefleniyor.



“Tarihi çarşı kan kaybetse de canlılığını koruyor”
Projenin açılış etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk, esnaf gelişim etkinlikleri kapsamında 4 modülden oluşan 10 seminer verileceğini söyleyerek “Kemeraltı tarih boyunca insanların, fikirlerin, ürünlerin aktığı bir yer olmuş. Biz İzmir'in kalbi dediğimiz tarihi kent merkezinin yine insanların, fikirlerin, ürünlerin akmaya devam ettiği bir yer olmasını istiyoruz. Tarihi çarşı yakın geçmişte kan kaybetse de aslında canlılığını koruyor. Birçok sektör ile İzmirlilere hizmet etmeye devam ediyor. Büyükşehir burada çok önemli altyapı ve üstyapı projelerine başlamış olmakla beraber esnafla birlikte çalışmaktan da sorumlu. Biz projemizi böyle konumlandırıyoruz” dedi.

“Eleştiriye açık olan bir belediyemiz var, çok şanslıyız”
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir birimlerine teşekkür ediyorum. Kemeraltı çok uzun zamandan beri bu kadar gündemde olmadı. Hem İzmir Büyükşehir hem de Konak Belediyesi'nin tarihi çarşıyı gündemde tutma isteği çok önemli. Biz Tunç Başkan'dan şöyle bir ricada bulunmuştuk: Kemeraltı'na dokunacaksanız lütfen esnafın istemediği, esnafın haberinin olmadığı, sahip çıkmadığı bir şeyi bize diretmeyin. Yapılan projelerin sağlıklı olması gerekiyor. Hep beraber masaya oturalım ve esnaf konuşsun istedik. Bunun örneğini İkinci Beyler ve Havra Sokağı'nda başarabildik. Tarihi çarşıda maalesef binalarımızı koruyamadık. Kendimizi eğitemedik, güncelleyemedik. Kuralları tekrar yazmamız gerekiyor. Biz esnaf olarak ayıplarımızı örtmekle sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Eleştiriye açık olan bir belediyemiz var. Bu açıdan da çok şanslıyız. Tartışabiliyoruz” ifadelerini kullandı.   
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ahmet Uhri ise İzmir'in tarihi akışı içinde Kemeraltı’nın gelişiminden bahsetti.

 
MSB’den ‘beş general’ açıklaması!
 
Batur: Hedefimiz sürdürülebilir bir kent!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de kültür sanat kursları devam ediyor!
Narlıdere Belediyesi, pandemi kısıtlamaları nedeniyle bir süre ara verdiği ...
Başkan Kırgöz pazarcı esnafını dinledi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçedeki pazarcı esnafıyla bir araya ...
Başkan Sandal'dan öğrencilere destek!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan eğitime büyük bir destek daha ...
 
Kuşadası'nda Milletler Geçişi!
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi’nin verdiği ...
Bornova Kitap Günleri!
İlki 2019 yılında düzenlenen Bornova Belediyesi Kitap Günleri 1 yıllık ...
Buca’da hareket dolu hafta!
Buca, bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik ...
 
Bornova’da hareket zamanı!
Bornovalılar Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında spor dolu bir hafta ...
Başkan Soyer hedefi belirledi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 22 Eylül Otomobilsiz Kent ...
ASAK ekibi eğitimlerini sürdürüyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma (ASAK) ekibi, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri