ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
16 Aralık 2021 Perşembe - 14:40

Kemeraltı için güç birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda iki tescilli binayı tekrar hayata kazandırmak için protokol imzalandı. İş birliğinin Türkiye'ye örnek olacağını dile getiren Başkan Soyer, “Hepimizin ortak gayesi Kemeraltı’nı geliştirmek. Bu çalışmaları daha da büyüterek devam edeceğiz. Kemeraltı’nın dünyanın en güzel markalarından biri olabilmesi için ne yapsak az” dedi.

Kemeraltı için güç birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle kurulan TARKEM ile Konak Belediyesi arasında Kemeraltı’nda iki tescilli binayı restore etmek ve kent hayatına kazandırmak için protokol imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sergi Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Tunçağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve TARKEM yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türkiye’ye örnek bir çalışma
Protokol imza töreninde konuşan TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör iş birliğiyle kurulan TARKEM ve Konak Belediyesi’yle yaptığımız bu işbirliği Türkiye'ye önemli bir örnek olacak. TARKEM’in bu önemli yolculuğuna destek vermeye devam edeceğiz. Hepimizin ortak gayesi Kemeraltı’nı geliştirmek. Bu çalışmaları daha da büyüterek devam edeceğiz. Kemeraltı’nın dünyanın en güzel markalarından biri olabilmesi için ne yapsak az” şeklinde konuştu.

Bölge canlanacak
Kemeraltı bölgesinde iki tarihi yapının ayağa kalkmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Soyer, “Hem Konak Belediyesi’ne hem de TARKEM’e teşekkür ediyorum. 2023’te İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için çalışmalara hız kesmeden devam edilecek. Bu doğrultuda bu iki yapı da yeni işlevleri ile bölgeye hareketlilik getirilecek” dedi.

İzmir’in tarihi mirası Kemeraltı’nda müze ve atölyelerin sayısı artacak
Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ise bu iki yapının 2022 yılı içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile açacakları İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı Anı Evi’ne yakın lokasyonda yer aldığını söyledi. Kestelli Bölgesi’nde 2021 yılında Kontak-Yenilikçi Öğrenme Merkezi'ni hizmete açtıklarına da dikkat çeken Batur, ‘Kemeraltı İzmir’in tarihi mirası. Bu bölge de her geçen gün müze ve atölye sayısını artırarak bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak hedefindeyiz. İki tarihi yapıyı daha kentimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Mayıs 2023’te tamamlanacak
Kemeraltı Kestelli bölgesinde 19. yüzyıl sonlarında inşa edildiği tahmin edilen ve Arap Fırını sokağında yer alan tescilli iki yapı Konak Belediyesi ve TARKEM arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayat bulacak. İmzalanan protokol kapsamında gelecek nesillere aktarılacak yapıların restorasyonları Konak Belediyesi tarafından yapılacak. TARKEM ise binaların işletmesini üstlenecek. Binalar “El Sanatları ve Zanaat Atölyeleri” ve yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren “Sosyal Kuluçka Merkezi” olarak işlevlendirilecek. Protokole göre binaların restorasyonu Mayıs 2023’te tamamlanacak ve planlanan işlevleriyle hizmete girecek.

Atölyeler, mesleki eğitimler de organize edilecek
El Sanatları ve Zanaat atölyelerinde, Kemeraltı ve çevresinde pandemiden etkilenmiş başta zanaatkarlar ve geleneksel el sanatları ustaları olmak üzere esnafın dijital mecralara ulaşmasını kolaylaştıran, ürünlerini daha kolay ve daha verimli şekilde tanıtabilmelerini ve satışlarını artırmalarını sağlayan eğitimler düzenlenecek. Ayrıca ustaların yetkinliklerinin geliştirilmesine dönük atölyeler yapılacak. Yine Kemeraltı’ndaki esnaf ve zanaatkarların çocuklarına yönelik ilgili alanlarda mesleki eğitimler de organize edilecek. Sosyal Kuluçka Merkezi olarak işlevlendirilecek diğer binada ise sivil toplum kuruluşlarının gelişimine yönelik “Kurumsal Kapasite Geliştirme”, “Kaynak Geliştirme”, “Proje Yönetimi”, “Takım Çalışması”, “Liderlik” gibi atölyeler ve eğitimler düzenlenmesi planlanıyor.

 
Arkeolojik kazılara tam destek!
 
Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası, politika faizini bugün 100 baz puan daha indirerek yüzde ...
Sezer Öztürk için 32 yıl hapis istemi!
İstanbul'da 19 Eylül'de yol verme tartışması yaşadığı Halil İbrahim Scolten'i ...
İzmir Kuyumcular Odası'nda gemoloji laboratuvarı kuruldu!
İzmir Kuyumcular Odası'nda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Ticaret ...
 
Bakanlıktan Mürselpaşa'ya onay!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent trafiğini rahatlatmak için sunduğu ...
İzmir'deki tefeci çetesinin ajandası ortaya çıktı!
İzmir'de,  'Tefeci Menize' olarak bilinen 5'i kardeş 7 şüphelinin gözaltına ...
Yağışlar üreticiyi umutlandırdı!
Ege Bölgesi'nin, kasımda geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 8 kat ...
 
AK Partili Samancı'dan ekonomi yorumu!
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı TBMM'de ekonomik kriz ve dolar ...
Merhum Selim Yaşar'ın hesabından dikkat çeken paylaşım: "YATACAK YERİNİZ YOK"
İş görüşmesi için gittiği Dubai'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ...
İşte dolandırıcıların son yöntemi!
İzmir'de oyunculuk ajansına üye olması için cep telefonuna gönderilen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri