ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,2169
    Dolar
  • Euro
    45,2700
    Euro
  • Altın
    4.328,410
    Altın
  • Bist-100
    9.312,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/31°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/29°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    19/25°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/31°
    IZMIR
  • KONYA
    18/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
İsrail yeniden İran'ı vuruyor
Çaya yüzde 15 zam geldi
Çaya yüzde 15 zam geldi
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Mansur Yavaş: İktidar değişecek korkusuyla bu operasyonlara başladılar
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
Narin Güran cinayetinde 12 sanık ve 3 çocuğun davasında gerekçeli karar: Aile organize şekilde hareket etti
23 Ekim 2022 Pazar - 16:28

Kent Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu!

Prof. Dr. Oğuz Akyarlı’nın vefatının ardından olağanüstü genel kurul kararı alan İzmir Kent Konseyi'nde yeni başkan seçildi. Seçime tek aday olarak giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç, 191 delegeden 174’ünün oyunu olarak yeni başkan oldu.

Kent Konseyi nin yeni başkanı belli oldu!

Bilim ve siyaset dünyasına önemli hizmetleri bulunan İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı'nın 26 Ağustos'ta vefatının ardından Kent Konseyi’nde başkanlık için seçim yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç tek aday olarak girdiği seçimde 191 delegeden 174’ünün oyunu olarak yeni başkan seçildi.



Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılan İzmir Kent Konseyi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'na İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Kent Konseyi Başkan Vekili Doğan Albayrak, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26. Dönem Başkanı-Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Nilüfer Belediye’sinin eski başkanı Mustafa Bozbey, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri, oda birlik ve kooperatif başkanları, kent konseyi üyeleri ve muhtarlar katıldı.



Özuslu: “Üretmeye teşvik etmeliyiz”
Genel Kurul'un açılışında konuşan Mustafa Özuslu, Kent Konseyi’nin, İzmir'i birlikte yönetmek fikrinin en iyi şekilde gösterildiği bir örgütlenme olduğunu söyledi. Kent konseylerinin bu açıdan öneminin altını çizen Özuslu, "Kent konseylerini göz bebeğimiz gibi korumamız gerekir. Onları, günlük hayatın içinde destekleyerek üretmeye teşvik etmeliyiz. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi bileşenleri olarak kentin sorunlarına katkı sağlamış oluruz. Fikirleri daraltmadan, kısırlaştırmadan büyütmek değerlidir. Sayın Başkanımız Tunç Soyer'in 'katılın birlikte yönetelim' mottosunda bu inanç yatmaktadır” dedi.


Kökkılınç: “Sevgiyi ve dertleri paylaşarak hizmet etmek istiyorum”
Sivil toplum örgütleri ile kentin tüm idari ve sivil bileşenlerinin birlik içinde hareket etmelerinin, kent sorunlarının çözümüne önemli katkı sağladığını söyleyen Nilay Kökkılınç, “Benim tüm yaşamım boyunca inandığım değerlerin başında 'paylaşmak' gelir. İnsanların sadece iyi günleri ve güzellikleri değil, kötü günleri ve acıları da aynı yoğunlukta paylaştıklarında toplum bilincinin gelişeceğine inanırım. Aslolan çözümsüzlüğe değil çözümlere ulaşmaktır. Karşılıklı anlayış, birlik ve dayanışma ruhu ile hareket bu yolda tek anahtardır” dedi. Kökkılınç İzmir’in öncü, aydın ve demokrat kimliğini yüreğinde hissettiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Bu kente, katılımcı demokrasiye inanmış sizlerle birlikte 'sevgiyi ve dertleri paylaşarak' hizmet etmek istiyorum. Bu doğrultuda; İzmir Kent Konseyi'nin güçlü dinamikleri olarak gördüğüm sizlerin tüm emeklerini sırtımda taşıyacağım. Kent ve kentli için üreteceğiniz her projede sizlere omuz vereceğim. İzmir’in ruhundaki güzelliğin tüm dünyaya yansıması için var gücümle çalışacağım. İzmir’in onurlu kimliğini oluşturan her değere kentlilik bilinci ile sahip çıkacağım. Kentin tüm bileşenleri ve paydaşları arasında köprü görevi yapacağım. Ve elbette, kentli haklarını her platformda sonuna dek savunacağım.”
Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e İzmir Kent Konseyi'nin çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 

 
Kulaçlar 100'ncü yıl için
 
Soylu, ülke sınırlarını da aştı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kulaçlar 100'ncü yıl için
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çeşmealtı'nda düzenlediği 100. Yıl Açık ...
Kılıçdaroğlu'ndan yol ayrımı açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ta Bahadın Belediyesi’ni ...
Rus askeri uçağı düştü
Rusya'nın Irkutsk kentinde, iki katlı bir konutun üstüne askeri uçak düştü.
 
Erdoğan'dan Diyarbakır Cezaevi açıklaması
Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep ...
Deniz marulları temizleniyor
İzmir Körfezi’nde mevsimsel koşullar nedeniyle oluşan deniz marulları ...
İYİ Partili Çıray; Bu paralar nereden geliyor!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, ‘net hata ve noksan’ ...
 
Özcan Purçu, yaşlıların sorunlarını gündeme getirdi
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yaşlıların yaşadığı sorunları Meclis ...
Karabağlar'daki muhtarlara Anıtkabir gezisi
Karabağlar Belediyesi, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” nedeniyle ilçede görev ...
McFit'in sahibi kayıp!
Dünyaca ünlü spor salonları McFit'in kurucusu Rainer Schaller, Kosta Rika açıklarında kayboldu.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri