ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3386
    Dolar
  • Euro
    34,8343
    Euro
  • Altın
    2.392,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
22 Kasım 2019 Cuma - 12:06

Kılıçdaroğlu'dan İzmir'de başkanlara mesaj... Enkaz edebiyatı yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de belediye başkanları ile bir araya geldi. Borçlu belediyelerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu, "Özellikle başka partilerden alınan birçok belediyenin borçlu olmasına rağmen enkaz edebiyatı yapmadınız. Bunun için teşekkür ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ülkede 847 bin 643 kişi bin liranın altında aylık alıyor. İstanbul'da israf bırakıldı, şimdi 30 bin öğrenciye burs veriliyor" diye konuştu

Kılıçdaroğlu dan İzmir de başkanlara mesaj... Enkaz edebiyatı yok!

SONKALEİZMİR-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantıda net mesajlar verdi. Başkanlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Sıradan bir iş üstlenmediniz. Özellikle başka partilerden görevi devralan birçok arkadaşımız borç batağını gördü. Ancak hiçbiri enkaz edebiyatı yapmadı. Enkaz edebiyatının arkasına sığınılırsa, görevin yapılamadığı algısı ortaya çıkar. 'Ne kadar zor olursa olsun biz görevimizi yaparız' dediniz. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE İLKLERİ YAZIYORUZ
İzmir'de, CHP'li belediye başkanlarının katıldığı 'Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Demokrasi Buluşması' düzenlendi. Yarın da devam edecek, 'Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler' temalı çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda ilçe belediye başkanı ve partililer katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yer almadığı toplantıda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hazır bulundu. Çalıştayda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim sonrası 7 ayı devirdiklerini söyledi. Geçen 7,5 aylık sürede çok güzel şeyler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Birlikte mücadele ettik. Yanlışları düzeltip, doğruları büyütmeye çalıştık. Ortak hedefler belirlendi. Yerel yönetimlerde ilkleri yazıyoruz. Bu da bize nasip oldu. Sıradan bir iş yapmıyorsunuz. Bulunduğunuz beldenin sorunlarını çözmede yetki aldınız. Yetkinin gereğini yerine getiriyorsunuz. Önünüze engeller çıkabilir, önemi yok. Azim ve kararlılıkla sonuçları elde etmek mümkün. Belediye başkanları olarak birlikte mücadelenin, vatandaşa hizmet mücadelesinin değerli olduğunu herkese anlatacağız" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR 

Toplantıya katılan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Başka partilerden devraldığınız başkanlık görevinde zor bir tabloyu aldınız. 'Tablo ne kadar ağırsa bunları aşma gücüne sahibiz' algısını toplumun belleğine kazıdınız. 'Biz koşullar ne kadar zor olursa olsun hepsini aşabilecek yeteneğe sahibiz' dediniz. 'İsraf haramdır' diyoruz. En yaşlısı da en küçüğü de bunu söylüyor. Siz israftan özenle kaçındınız. Tasarruf yaptınız. Bir beldenin, belediyenin hakkıyla hukukuyla nasıl yönetileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiniz. Sade bir belediye başkanı için güveni tetikleyen ana unsur; israftan, şatafattan kaçınmaktır. Siz vatandaşın cebinden alınan her kuruşun hesabını vatandaşa hizmet olarak götürdünüz. Ankara Büyükşehir Belediyesi 7,5 ayda, 387 milyon 821 bin 378 lira bütçe fazlası verdi. Yeni aldığmız belediyedir. Rize Fındıklı'da 25 yıl sonra kazanıldı, 600 bin lira tasarruf yapıldı" dedi. 

'ŞEFFALIK' VURGUSU

Şeffaf yönetimin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir teşekkürüm daha var. Bu da bütçede, ihalede şeffaflık için. Meclis toplantıları, televizyonda izlenir gibi internet üzerinden izleniyor. Düne kadar yoktu bunlar. CHP'li belediyeler, şeffaflık konusunda üstlerine düşeni yapıyor. Bu da bir ilktir. 'Birlikte yöneteceğiz' dedik. Doğrudan vatandaşın katılımıyla projeler hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yüz binlerce kişinin görüşü alınarak proje yapılıyor. 'Her şeyi ben bilirim' mantığından siyaseti kurtarmak gerekir. Sosyal yardımda muhtarı göz ardı edemezsiniz. Kentin mimarisinde meslek kuruluşları yok sayılamaz" diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bu yıl dar gelirli 30 bin üniversite öğrencisine 96 milyon liralık yardım yapılacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu para, israfı önleyerek elde edilecek. İsrafı kesti, 30 bin öğrenciye verilecek. Bunu nasıl önlediğimizi halka anlatmalıyız" dedi.

İSTANBUL'DA 150 MAHALLEYE 150 KREŞ

Ankara'da, 250 bin öğrencinin ulaşımını ucuzlattıklarını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde anlattıkları 'aile sigortası' ile ilgili bilgi verdi. Belediye başkanlarının, kendi bölgelerindeki ihtiyaç sahibi aileler için sigorta uygulamaya çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ankara'da bu uygulama, kart üzerinden bütün Ankara için yapılacak. Biz yerel yönetimler bunu yapıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan bunu yapıyoruz" dedi.

Yoksul mahallelerden başlayarak, İstanbul'da 150 mahalleye 150 kreş yapılacağını anlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi kültürü geliştikçe kişi başına düşen gelir artar, yatırımcı önünü görür. Hepimizin savunması gereken, hukukun üstünlüğü. Sizler başkan seçildiniz. Yüksek Seçim Kurulu'na gitti dosyalarınız. Vatandaşa gittiniz, sokak sokak dolaştınız. Vatandaş size güvendi, belediye başkanı koltuğuna oturttu. Hangi parti olursa olsun, herkesin demokrasi ve insan hakları gibi hedefleri vardır. Eğer siz beğenmediğiniz bir partinin başkanını topluca görevden alıp, yerine kayyum atarsanız vatandaş niye oy kullandı? İktidara sormak lazım, o zaman sandığı niye koydunuz?" diye konuştu. 

SOYER: BİLGİYİ DOĞRU ÜRETMELİ VE PAYLAŞMALIYIZ

Toplantıda konuşan İzmir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ise insan odaklı belediyecilik anlayışına vurgu yaptı. Her icraatın, ülkeye ve dünyaya yön verdiğini kaydeden Soyer, "Şehrin bilgi birikimini iyi analiz etmeliyiz. Bilgiyi en doğru şekilde üretmeli ve paylaşmalıyız. Şehirlerin her biri tarihsel köklü bir geçmişe sahip. Her şehrin kimliği böyle oluşmuş. İçecek suyumuz, karnımızı doyurcak tohumlar kalmadığında zaten yönetecek şehirler olmayacak. Doğa odaklı  bir yönetim anlayışı olmalı. Eskiden sadece devletler arası ilişkiler varken 'kent diplomasisi' adı altında yeni bir alan açılıyor. Ankara'da masabaşında hazırlanan yerel yönetimler tasarısı umarız bunları görmezden gelmez. Aksi takdirde bu taslak geri gidiş olacaktır" dedi.

 

 
Altınordu'da hasret bitecek
 
Göztepe'de Eren forma bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trump'ın hakaret dolu mektubu gizlenecek miydi?
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Dışişleri Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe ...
Cumhurbaşkanı’nın açacağı camide FETÖ izleri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İzmir’de açacağı ve 30 milyon ...
İnce'den 'Saray'a giden CHP'li açıklaması!
Muharrem İnce, Rahmi Turan’ın köşesine taşıdığı ‘Erdoğan ile görüşen CHP’li’ ...
 
Kılıçadaroğlu İzmir'den mesajı verdi... BEYEFENDİYİ İNDİRECEĞİZ!
İzmir'de Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Yükseköğrenim ...
Öztrak'tan İzmir'de açıklama... ''CHP, Saray'dan emir alınarak kurulmadı''
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "CHP, saraydan emir alınarak ...
Erdoğan: Benim rakamlarım resmi rakamlardır, devlet yalan söylemez
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Tarım ve Orman Şûrası'nda konuştu.
 
'AK Parti ile koalisyon' açıklamasına sert tepki
İYİ Parti, “AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna "Yaparız... ...
"Ülkemiz polis devletine doğru mu gidiyor"
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde dün İçişleri ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan ‘Saray’a giden CHP’li’ açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AKP Genel Başkanvekili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri