ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3804
    Dolar
  • Euro
    34,7674
    Euro
  • Altın
    2.463,150
    Altın
  • Bist-100
    9.999,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
9 Haziran 2023 Cuma - 23:09

Kılıçdaroğlu'dan İzmirliler'e teşekkür!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sessizliğini bozdu. SÖZCÜ TV'de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez" dedi. CHP lideri seçim sonuçları ile ilgili İzmirliler'e teşekkür ederek, "Gerçekten İzmirliler partiye de sahip çıktı" dedi. 

Kılıçdaroğlu dan İzmirliler e teşekkür!

SONKALEİZMİR-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de, Sözcü Genel Müdürü Alişer Delek moderatörlüğünde Sözcü Gazetesi Yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz ve Sözcü Televizyonu moderatörü İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. 

Kurultay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısı ve pek çok konuda soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İzmirliler'e de teşükkür etti. Kılıçdaroğlu, İzmir'de belirledikleri milletvekili listeleri ile ilgili soruya, "Biri zaten İzmirli ama İstanbul'da yaşıyordu... Gökçe hanım. İzmirliler'e şükran borçluyum. Gerçekten İzmirliler partiye de sahip çıktılar. Bizim beklediğimizin üstünde olmasa dahi güzel bir sonuç elde ettiğimizi ifade etmek isterim. Milletvekili seçimlerinde olmasa da cumhurbaşkanlığı seçiminde..." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları şöyle:

*** Bugüne yaptığım çalışmaları öz veriyle yaptığıma inanan birisiyim. Demokrasiyi savunanları Cumhuriyet Halk Partisi bir araya getirdi bizim siyasi tarihimizde bir ilktir. Oysa bunlar unutuldu bunların konuşulması lazım. İktidar olduğumuzda neler yapacağımız konusunda oturup bir yıl çalıştık ve bir mutabakat metni hazırladık hayatın her alanı ekonominin her alana sosyal yaşamın her alanı ile ilgili neleri yapacağımız ortaya koyduk yeteri kadar anlattık mı tartışılabilir.

*** Yeteri kadar anlattık mı tartışılabilir ve öyle bir noktaya geldi ki toplumun her kesimi ile diyalog kurduk her kesimin yani apartman görevlisinden tutun sanayicisine kadar her şeyi anlatmaya çalıştık sosyal kimlik üzerinden de giderek toplumun her kesimine kucaklamaya çalıştım bunu yaptık mı yaptık yeteri kadar oldu mu olmadı mı tartışılabilir ama önemli adımlar attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.

"KAZANACAĞIMIZA İNANIYORDUK"

*** Tabi biz kazanacağımıza inanıyorduk sadece biz değil neredeyse bütün anket firmaları ki kazanacağımızı söylüyor da biz de kazanacağımıza inanıyorduk. O bağlamda altı lider ve iki Büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla beraber alanları çıktık. Beklediğimizin olmaması bizim üzerimizde üzüntüye yol açtı. Biz de insanız sonuçta… Yani emek harcadınız çaba harcadığınız belli bir yere geldiniz, üzüldük.

***Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok iyi tanımak lazım Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değil. Bu partinin liderleri ağır sınavlardan, linç girişimlerinden geçmiştir. Biz de seçim akşamı hem liderlerle hem de kendi içimizde oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye. Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri konuştuk ve şu karara vardık, evet toplumda bir talep var hukuk kuralları içerisinde kurultayımızı toplayacağız. Eleştirilere baktık, eleştirileri aldık, kurultayın gereği neyse yapılacak, yetkiyi yine partililerimize bıraktık.”

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

***Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. ‘Biz nerede kaybettik?’ bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik. Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi tablosu olarak kabul etmeyi doğru bulmam, sizin de etmenizi bulmam. Kazanamadık doğru ama bunu toplumun önüne ağır bir yenilgi olarak koymak toplumu umutsuzluğa sevk eder” dedi.

KİMSENİN KAZIK ÇAKACAK HALİ YOK

*** Kılıçdaroğlu programın ilerleyen dakikalarında “İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek her kes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP’de kişiler önemli değil. Cumhuriyet Halk Partisi diğer partiler gibi değildir. Duygularıyla değil aklıyla hareket eder, bakar ölçer. Bütün vatandaşlarıma sormak isterim, AK Partililer dahil. Kılıçdaroğlu çalıştı mı, çalışmadı mı? Kılıçdaroğlu söylenmesi gereken her şeyi söyledi mi söylemedi mi? Değişimin önünü açtık ben kurultayda çıkıp ‘adayım’ demem. Ben bugüne kadar çıkıp adayım demedim. Partinin yetkili organları buna karar verecek. Herkes gelip aday olabilir. Bu Kurultay’da genel başkan da seçilecek.

İMAMOĞLU’NUN DEĞİŞİM ÇAĞRISI

***Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün. Genel siyasete de girebilir büyükşehir belediye başkanları. Ekrem İmamoğlu Kurultay’da aday olabilir. Ben akılcı düşünüyorum. Yerel seçimden önce İBB terk edilmemeli. İstanbul gibi bir kenti Cumhurtiyet Halk Partisi kaybetmemeli. Arkadaşlarımız genel başkanlığa aday olabilir, niye adaysın demem”
 

 
TOGG manzaralı, ayakkabı için kan verme izdihamı!
 
İzmir'de beton mikseri 15 metre yükseklikten düştü, sürücüsü öldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li belediye başkanı gözaltına alındı
Ağrı'nın Patnos ilçe Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve eş başkan Müşerref ...
CHP'li Polat'tan gümrüklerdeki yeni uygulamaya tepki: "Kontrol mekanizmasını zayıflatır"
CHP İzmir Milletvekili ve Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu ...
AK Partili Saygılı: ''Büyükşehir Belediyesi İzmir'i terk etti''
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, dün akşam saatlerinden itibaren ...
 
HÜDA-PAR'ın hedefinde anayasa ve kadın var!
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Anayasa’nın değiştirilmesi teklif edilemez ...
AK Partili Dağ ve Çankırı'ya sürpriz karşılama
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, yeni Kabine'de yer alacağı beklentisi oluşan ...
Sarıgül açıkladı... TDP, CHP'ye katılıyor!
CHP'den milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, başkanlığını yaptığı TDP'nin ...
 
Yeni Meclis Başkanı seçildi...
TBMM Genel Kurulun da yapılan gizli oylama 3. Turda: AK Parti İstanbul ...
İmamoğlu'dan dikkat çeken değişim mesajı...
Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhur İttifakı'nın kazandığının anlaşılmasından ...
CHP'de tüzük değişikliği ve ön seçim kararı!
CHP'de adayların belirlenme sürecinde "ön seçim" yapılması kararı alındı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri