ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    40,6591
    Dolar
  • Euro
    47,0634
    Euro
  • Altın
    4.410,600
    Altın
  • Bist-100
    10.853,00
    Bist-100
  • ADANA
    25/34°
    ADANA
  • ANKARA
    19/32°
    ANKARA
  • ANTALYA
    26/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    21/33°
    BURSA
  • ISTANBUL
    24/31°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    24/35°
    IZMIR
  • KONYA
    21/32°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eski rektörden İmamoğlu çıkışı!
Eski rektörden İmamoğlu çıkışı!
Bahçeli'den 'komisyon' açıklaması: CHP'nin girmesi değerli, şartlar dayatması mantıksız
Bahçeli'den 'komisyon' açıklaması: CHP'nin girmesi değerli, şartlar dayatması mantıksız
Dev bankadan yıl sonu enflasyon ve faiz tahmini!
Dev bankadan yıl sonu enflasyon ve faiz tahmini!
Bakanlık başmüfettişi hakkında soruşturma izni
Bakanlık başmüfettişi hakkında soruşturma izni
25 Haziran 2019 Salı - 15:19

Kılıçdaroğlu'dan referandum çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Cumhurun başında olan kişi tarafsızlığını korumalı. 800.000 kişi bu mesajı verdi. Tarafsızlık konusunda referanduma hazırız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu dan referandum çıkışı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Her şey çok güzel oldu her şey çok daha güzel olacak.

Güzel bir ülkemiz var, huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Kimliklerimiz, inançlarımız farklı olabilir ama bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Değerli sanatçı Enis Fosforoğlu’nu dün sonsuzluğa uğurladık. Adalet Yürüyüşü’nde de beraber yürümüştük. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Gezi olayları dünyanın en demokratik eylemlerinden birisiydi.

Gezi direnişinde ağaçların kesilmesine karşı direndiler. Kitaplar okundu. Sevgi gösterilerinde bulunuldu. Yeryüzü sofraları kuruldu.

601 gündür Osman Kavala içerde. Bu insanlar ne yaptı? 600 gündür mahkemeye çıkmayı bekledi. FETÖcülerin hazırladığı iddianamelerle yargılanıyorlar.

Gezi'ye katılanların tamamı bizim çocuklarımız. Her görüşten gençlerimiz vardı orada.

İSTANBUL'U HAZMEDEMEDİLER

Hiç kimse meraklanmasın; Türkiye'nin önü açıldı, Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye'ye huzur gelecek, bereket gelecek, demokrasi gelecek.

31 Mart’ta bir seçim yapmıştık, güzel de bir sloganımız vardı; Mart’ın sonu bahar diye. Gerçekten Mart’ın sonu bahar oldu.

Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de baharı getirdik. İstanbul’u hazmedemediler, binbir türlü iftira attılar. Oyları çaldılar dediler, nerede bu hırsız?

Elimizde kamera görüntüleri var dediler, e hani nerede? Sonunda itiraf ettiler, siyasi bir söylem dediler. Siyasetin de bir ahlakı vardır!

Seçim yenileme kararı alınınca kimi çevreler boykot edin dedi. Kimileri de beklediler ki CHP’liler sokağa dökülsün, camı çerçeveyi indirsin. Biz sağduyulu hareket ettik. 16 milyon İstanbulluya sonuna kadar güveniyoruz dedik ve güvendik.

Haktan, hukuktan, adaletten bahsedenler hakem olarak milleti görürler.

13.729 oy farkla kazanmıştı Ekrem İmamoğlu. 23 Haziran’da sandığa gittik ve 800.000’i aşan bir oyla İmamoğlu seçimi aldı. Bu milletin ahlakına, ferasetine ve vicdanına güvendik, güveniyoruz.

Seçimler her türlü iftiraya rağmen yapıldı, Pontus’tan tutun diplomaya kadar. Doğrudan doğruya İmamoğlu’nu hedef alarak orantısız bir güçle propaganda yaptılar. Ama bizim de vicdanımız, Allah’ımız ve inancımız var!

DEMOKRASİ DESTANI YAZDIK

Şimdi bir daha 82 milyonun vicdanına ve adalet duygusuna sesleniyorum; eğer bir kişi tarafsız davranacağına dair namusu ve şerefi üzerine and içmişse tarafsız kalmalıdır.

Hep beraber bir demokrasi destanı yazdık.

Hem Ekrem bey, hem Milletvekillerimiz, İl Başkanlarımız, örgütümüz, taraflı Cumhurbaşkanı’na rağmen güzel bir çalışma sergilediler.

Eğer bütün dünya bugün Türkiye’yi konuşuyorsa 16 milyon İstanbullu sayesindedir. 16 milyon İstanbullu bir siyasi destan yazdı. Ve bu destan bizim siyasi tarihimizin en önemli destanlarından biridir.

Millet İttifakı'na teşekkür ediyorum, Saadet Partili, AKP'li, MHP'li, HDP'li yöneticilere ve oy veren seçmenlere teşekkür ediyorum. Hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Bu destan demokrasiye susayanların destanıdır.

Vatandaş Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasını istiyor, Cumhurun başında olan kişi tarafsızlığını korumalı. 800.000 kişi bu mesajı verdi. Tarafsızlık konusunda referanduma hazırız.

Biz bütün baskılara ve engellemelere rağmen dünyaya, bu ülkenin kültüründe ve dokusunda demokrasi vardır mesajını verdik.

Kazanan sadece Ekrem İmamoğlu değil, kazanan Türkiye Cumhuriyeti’dir, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıran milyonlardır.”

YEDİ KURALI AÇIKLADI

Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Belediye Başkanlarımıza düşen görev halk için Başkanlık yapmaktır. Yedi kuralımız var ve hepimiz buna uyacağız.

1) Beldedeki bütün kimlikleri kucaklayacaksınız

2) Hizmeti, zümre kişi akraba yandaş için değil halk için yapacaksınız

3)Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Dezavantajlı gurupları önceleyeceksiniz

4) Yoksullara yardım yaparken asla teşhir etmeyeceksiniz

5) Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.

6) Belediye yönetim kurullarında liyakata uyacaksınız

7) Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz

 
İzmirliler dikkat... Rekor sıcaklık geliyor
 
Okuyananne'nin beklenen kitabı çıktı... Annem Demişti Dersin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul seçimlerine HDP etkisi
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Erdoğan: Seçimlerde tartışmasız bir zafere imza attık
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşuyor.
'80 vekil AK Parti'den ayrılacak' iddiası
İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun seçimi rekor farkla kazanmasının ardından ...
 
Sen misin İstanbul'u kazanan... Kaftancıoğlu’na montaj tweet davası!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal ...
Meral Akşener: Kış geliyor, yani Winter is coming
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubu toplantısında ...
BBC: AK Parti'de bölünme hızlanabilir
BBC'den İstanbul yorumu: Sonuçların AKP içindeki bölünmeleri hızlandırması muhtemel
 
Teori İzmir'den zafer İstanbul'dan Vicdan kardeşliği kazandı
Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun sarsıcı zaferiyle sonuçlanan ...
Çarpıcı analiz: Parti devletinin çöküşü
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Emre Kongar, dünya gündeminde de ...
AK Parti 11 ilçeyi daha kaybetti
Türkiye'nin gündeminin ilk sırasında aylardır konuşulan, tekrarlanan İstanbul ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Kayserispor 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Beşiktaş 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Çaykur Rizespor 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Corendon Alanyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Galatasaray 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Gaziantep FK 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Gençlerbirliği 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Göztepe 0 0 0 0 0 0 0 0
10 ikas Eyüpspor 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Kasımpaşa 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Kocaelispor 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Antalyaspor 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Rams Başakşehir 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Samsunspor 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
19 Trabzonspor 0 0 0 0 0 0 0 0
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri