ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Kilis Beldiye Başkanı Bilecen isyan etti: Annelerini bile işe almışlar!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Sinan Ateş cinayetinde kritik bir delil ortaya çıktı!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
13 Şubat 2021 Cumartesi - 10:12

Kılıçdaroğlu’ndan seçim açıklaması: İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi

Kılıçdaroğlu, “Seçim konusunda biz de çalışıyoruz. Erdoğan çalışıyor ama biz duruyor değiliz. İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi zaten biz onları yakından izliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan seçim açıklaması: İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi

Erken seçim hakkında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Seçim konusunda biz de çalışıyoruz. Erdoğan çalışıyor ama biz duruyor değiliz. İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi zaten biz onları yakından izliyoruz. Bir seçim hazırlığı düşünebilirler ama şu aşamada bir seçimin artı getirmeyeceğini Erdoğan da biliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu ‘uzay’ hamlesi hakkında ise, “Ay’a gidiyorlarsa gitsinler. Ay’a gidiyoruz dediler de biz karşı mı çıktık? Çıksınlar Ay’a… Arada bir vatandaşın gülümsemesi lazım. Bu gülümsemeye katkı sunduğu için de teşekkür edelim” diye konuştu.

BirGün'den Nurcan Gökdemir ve Hüseyin Şimşek'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

BIDEN’CI DEĞİL TÜRKİYE’CİYİM

Ben Biden’cı değil, Türkiyeci’yim. Biden’in seçim kampanyasına destek vermek için insan gönderenler bunlar değil mi? Biden’in önünde takla atmaya hazır olanlar da bunlar. ABD’ye gidip farklı konuşup Türkiye’de farklı konuşanlar bunlar. S-400’lerde Girit Modeli diye arayışa giren bunlar. Kim Biden’cı? Biz, Türkiye’nin çıkarlarını savunuyoruz ve her ülkeye saygı gösteriyoruz.

"KURUCU" İFADESİ

Anayasa’yı değiştireceklerini söylüyorlar. MHP ile beraber yapacaklarını söylediler. Oturun bir Anayasa değişikliği yapın bakalım. Meclis orada. Neyi öngörüyorsanız yaparsınız. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem deyince onlar kendilerine göre başka bir şey diyorlar. Üstelik bu Anayasa değişikliği için de “kurucu” ifadesini kullanıyorlar. Geriye dönmek istiyorlar bir anlamda. Ne olursa olsun AKP iktidarı artık Türkiye’yi yönetemiyor. Her alanda ciddi sorunlar var, Türkiye meşgul ediliyor.

AYDINLARDAN RİCA EDİYORUM

Bu ülkenin bütün aydınlarından bir şey rica ediyorum. “Erdoğan’ın ortaya attığı gündem üzerinde yorum yapmaya bile değmez” derlerse en güzelini yapmış olurlar. Bu konuda bir ajandası bile yok aslında iktidarın. Birisi diyor ki “Şu konuyu söylersen bu konu tartışılır.” Ben Anayasa konusuna da hiç girmedim. Girmek de istemiyorum. “Anayasa yapacağız” diyorsanız MHP ile yan yanasınız demektir, buyurun yapın. Yönetim yeteneğini kaybeden ve dağılan bir siyasi iktidarın bu ülkeye getireceği hiçbir yarar yoktur. Şu ana kadar özellikle, “Şahsım rejimi” diye tanımladığımız süreçten itibaren, tüm yetkilerin Erdoğan’a verildiği tarihten itibaren Türkiye, ekonomik ve siyasal olarak, eğitimde de geriye gitmiştir. O kadar ki Akdeniz’de uluslararası sularda bizim bir gemimizde arama yapılacak. Dört saat Türkiye’de yetkili bulunamayacak. Hiçbir bakanlığın yetkisi yok. Bütün güç bir kişide toplandı. Dışişleri Bakanı, Ekonomi Bakanı… Yok aslında.

LAİKLİK İLKESİ TARTIŞMALARI

Laiklik ilkesinin Anayasa’dan çıkartılacağını tahmin etmiyorum. Bu, Erdoğan ya da Devlet Bahçeli tarafından dillendirilmiş değil. Önemli olan bunun onlar tarafından dillendirilmesi. İkisi “Anayasa değişikliği gerekiyor” diyorlar, otursunlar yapsınlar. Daha önceki değişiklikleri kendi partilerinin mutfağında yapmadılar mı, yaptılar. Şimdi bunu parlamentodan geçirecek çoğunlukları yok. Ne yapacaklar? Belki daha sonra milletvekili transferi yapmayı düşünebilirler. Ahlakını yitirmiş bir anlayış, bu tür ahlaksızlıklara da başvurabilir.

"ERDOĞAN, ARTIK TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR"

Erdoğan, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Acaba yerimi nasıl korurum, arayışı içinde. Aslında nasıl yerimde kalırım, öyle düzenlemeler yapayım ki seçim sonucunda ben yerimde kalabileyim, koltuğumu koruyabileyim, düşüncesi tam olarak. Makam hırsına kapılan ve makamını korumak için çaba harcayanlar, ülkenin sorunlarını zaten görmezler. Erdoğan, makam hırsı içerisinde bir sürü değişiklikler, bir sürü düzenlemeler yapıyor, yapmak isteyebilir, bunlardan bazıları anayasa çerçevesinde bazıları siyasi partiler, bazıları başka çerçevede olabilir ama Erdoğan’ın bu saatten sonra Türkiye’ye verebileceği hiçbir şeyi yok. Ne yaparsa yapsın. Erken seçim de konuşuluyor. Erdoğan, kazanabileceğini düşünse derhal seçim yapar.

Seçim konusunda biz de çalışıyoruz. Erdoğan çalışıyor ama biz duruyor değiliz. İstanbul’da bazı hakimler değiştirildi zaten biz onları yakından izliyoruz. Bir seçim hazırlığı düşünebilirler ama şu aşamada bir seçimin artı getirmeyeceğini Erdoğan da biliyor.

 
Menemenspor kritik sınavda
 
Kirazlıdere Termik Santralı yine gündemde: Bu ısrar niye?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Gül'den 'yeni anayasa' açıklaması
Adalet Bakanı Gül 'yeni anayasa' ile ilgili olarak 'Meclis'ten nasıl bir ...
İnce'ye 'Gizli Tayyipçiler' tepkisi
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP ...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aşı oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte aşı oldu. 
 
CHP'li Beko paramedik istihdamını sordu!
Dünyada ve ülkemizde büyük bir hızla yayılan Covid-19 salgını ile birlikte ...
AK Partili Dağ'dan Foça Tatil Köyü açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de 16 yıldır kullanılmayan ...
Enis Berberoğlu yeniden milletvekili
CHP'li Enis Berberoğlu, bugün mahkeme kararının TBMM Genel Kurulu'nda ...
 
Erdoğan ikinci doz aşıyı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19'a karşı ikinci doz aşıyı olduğunu açıkladı.
Gruşçu: Milletin efendisini ele güne muhtaç ettiler
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, ülkedeki ekonomik krizden dolayı ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e: ''Almaları mümkün olmayan kredi ile övünüyorlar''
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri