ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2137
    Dolar
  • Euro
    34,7623
    Euro
  • Altın
    2.427,230
    Altın
  • Bist-100
    10.226,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/15°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/23°
    IZMIR
  • KONYA
    8/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Komiser yardımcısı eşini ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
Kamuda tasarruf paketi açıklandı!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
İYİ Parti'de bir istifa daha!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
CHP'li Polat: Kamuda tasarruf için ödemeleri TL bazında yapın!
5 Nisan 2022 Salı - 09:55

Kızılay Mahallesi'nde büyük dönüşüm!

Kızılay Mahallesi sakinleri, Bornova Belediyesi’nin başlattığı kentsel yenileme çalışmaları için Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekküre geldi. 1940 yılından kalma binaların bulunduğu Kızılay Mahallesi’ni yepyeni bir görünüme kavuşturacak olan ve oybirliği ile kabul edilen planları yıllardır beklediklerini söyleyen Kızılay Mahallesi sakinleri, bir an önce inşaatlara başlayıp yeni binalara geçmek istediklerini söyledi.

Kızılay Mahallesi nde büyük dönüşüm!

Bornova Belediyesi’nin Kızılay Mahallesi’nde başlattığı kentsel yenileme çalışmaları Bornova Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildikten sonra, bu bölgede oturanlar için doğalgaz imkanının bulunduğu, geniş yollar, yeşil alanlar ve pek çok sosyal donatı alanına sahip bir çevrede yaşamlarını sürdürme imkanı doğdu. Mevcut planlardaki iki kat hakkını 6 kata çıkartan ve inşaat hakkını yüzde 12 arttıran planlar bölgede oturanların çok büyük bir çoğunluğunda memnuniyet yarattı. 

Başkan İduğ: İki yıllık titiz çalışmanın ürünü
 Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, iki yıllık titiz bir çalışmanın sonucunda bu noktaya geldiklerini söyledi. Kızılay Mahallesi’nin yenilenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Bornova’yı büyütmeye geldik. Kızılay Mahallesi’nin yenilenmesi, binaların daha sağlıklı ve güvenli olması, kentin güzelleşmesi bizim asli görevlerimizden. Çok çalıştık, çok özenli bir düzenleme yaptık. Yaptığımız planlar hem Bornova hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinde oybirliği ile kabul edildi. Planlar askıdayken bilgi almaya gelen herkesle tek tek görüşüldü. Hatta plana itiraz eden arkadaşlarımızla sadece ben 3 kez görüştüm. Başkan Yardımcılarımız ilgili müdürlerimiz onlarca kez görüştü. Neticede yapılar itirazlar da yine tüm Belediye Meclisimizin oy birliğiyle reddedildi. Ben planların arkasındayım. Kızılay çok güzel olacak” dedi. 

 Yeni planın bölgenin eski dokusunu tamamen yenileyeceğini, güzelleştireceğini ve değer katacağını söyleyen mahalleliler, bir süredir oluşturulan bilgi kirliliğinden rahatsız oldukların ve birinci elden bilgi almak için belediyeye geldiklerini söyledi.

Kızılay Mahallesi sakinleri düşüncelerini şöyle paylaştı: 

Nurhayat Can: Bornovamıza yakışır bir mahalle olmuş
“Üç boyutlu planları izledik. Bornova’mıza yakışır bir mahalle olmuş. Oysa çok korkunç şeyler duymuştuk;  ‘Binanız hemen yıkılacak. Arsanızın yüzde 5’i, 10’u kalacak. Bir daire bile hak edemeyeceksiniz’ diye söylentiler vardı. İyi ki geldik her şeyi, haklarımızı öğrendik. Kızılay’ın nasıl muhteşem bir mahalleye dönüştüğünü gördük bunun için başkanıma çok teşekkür ediyoruz.” 

Kadir Kokulu: Herkes gelip görsün
“Gereksiz bilgilerden arındığımız için başkanımıza ve personele çok teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun. Çok beğendik, çok mutluyuz. Bundan iyisi olmaz. Pek çok komşumuz kulaktan dolma bilgilerle, projeyi bilmeden konuşuyor. Herkes gelsin görsün bu projeyi.”

Gülperi Yüksel: Bu yaştan sonra güzel bir evde oturayım
“Ben 47 yıldır Kızılay’dayım. Tabi ki daha güzel evlerde oturmak isteriz. Daha güzel şartlarda yaşamak isteriz. Sağdan soldan duyduklarımızı bir kenara bırakıp buraya geldik ve neler yapıldığını birebir duyduk, şu an çok memnunum. Rahatlıkla evime gidiyorum. Huzurluyuz. Bir an önce başlasın istiyorum, 62 yaşıma gelmişim bu yaştan sonra güzel bir evde oturayım.” 

Murat Bayram Kokulu: İnsanların gelecekleriyle oynuyorlar
“Biz üç kuşaktır Kızılay Mahallesinde yaşıyoruz. Plan değişikliğinden sonra hemen harekete geçtik, inşaat firmasıyla anlaşma noktasındayız, inşaata en kısa zamanda başlayacağız. Söyledikleri gibi 1+1 filan da değil, arsama göre 6 katta bir büyük bir küçük daire gelecek. Bugün öğrendik, dönüşüme giren 686 parsel varmış, içimizde 20-25 kişi memnun olmayan var. Belediyeyi, başkanı, burada çalışan personeli karalamaya çalışmaları doğru değil. Hem mahallenin hem de insanların geleceğiyle oynuyorlar.”

Nuri Türkyılmaz: Yıllardır bu anı bekliyoruz
“Bazı komşularımız isyan ediyorlar ama neye isyan ediyorlar biz bilmiyoruz. İyi değil diyorlar. Geldik gördük. Gayet güzel. Yıllardır bu anı bekliyoruz. 62 yaşındayım. Yıllardır hep eski evlerde oturduk. Bizim için mükemmel bir şey bu. Bu işe kalkıştığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok mutluyum.”

Planda neler var
Kızılay Mahallesi’nde, caddeleri, otoparkları, yeşil alanları ile örnek bir yerleşim alanı yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, 30 hektarlık alanda planlama yaptı. 

Çalışmalar kapsamında 1074 binanın analizi yapılırken, 748’i planlama alanına dahil edildi. Revizyon imar planına göre yaklaşık 170 bin metrekare inşaat alanı oluştu, gelişme konut alanı ise 72 bin metrekare olarak belirlendi. Plan kapsamında oluşturulan parsellerde yapılacak binalara 6 kat hakkı veriliyor. Yeşil alanlar iki kattan fazla arttırılarak 29 bin 106 metrekareden 64 bin 311 metrekareye çıkarılırken, diğer sosyal donatı alanlarında da artışlar sağlanıyor.

 
27. Marble İzmir 145 ülkeyi ağırladı
 
Konak'ın özel çocukları Kuşadası kampında gönüllerince eğlendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da Ramazan dayanışması
Karabağlar Belediye Meclisi'nin nisan ayı ilk meclis toplantısı, ana hizmet ...
Foça'da sokak canları için bahar kermesi
Foça Hayvanlara Yardım Derneği, sokak canlarına bakım ve beslenme desteği ...
Gençlerden can dostlara ziyaret!
Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi ...
 
Spor parkı için hummalı çalışma!
Kuşadası Belediyesi tarafından tamamen spor aktivitelerine yönelik olarak ...
Torbalı'da can dostlar unutulmadı
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile Elim Sende Anaokulu öğrencileri ...
Çiğli'de 5 milyon sayfalık dijital arşiv kuruldu
Çiğli Belediyesi’nde kurum içi işleyişi verimli kılmak ve hizmet kalitesini ...
 
Minikler, can dostların haklarına dikkat çekti!
Gaziemir Belediyesi’nin 4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde düzenlediği ...
Büyükşehir'den can dostlar için dev yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 4 Nisan Sokak Hayvanları ...
Buca'da çiftçiye gübre desteği!
Buca Belediyesi, bamya ve kavun üretiminde kullanılmak üzere ilçedeki ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri