ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3752
    Dolar
  • Euro
    34,9699
    Euro
  • Altın
    2.325,650
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    14/25°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Yunanistan'da art arda 2 deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
24 Mayıs 2023 Çarşamba - 16:56

Kızılay şube başkanlığına AK Partili o isim atandı!

6 Şubat tarihindeki yıkıcı depremlerin ardından gündemden düşmeyen Türk Kızılayı'nda genel merkez yönetim kurulu ile denetim kurulu üyelerinin aldıkları huzur hakkı maaşlarını sorduğu gerekçesiyle Kızılay Manisa Şube Başkanlığı görevinden alınan Atilla Efendioğlu’nun yerine, genel merkez tarafından AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Öner Gürsel atandı.

Kızılay şube başkanlığına AK Partili o isim atandı!

6 Şubat tarihinde tüm Türkiye'yi sarsan yıkıcı depremin ardından sattığı çadır, giysi ve gıda malzemeleri ile kamuoyunda tartışmalara neden olan Türk Kızılayı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Gündemdeki tartışmalar sebebiyle Türk Kızılayı Genel başkanı Kerem Kınık'ın depremden 96 gün sonra 12 Mayıs tarihinde istifa etmesine rağmen, kurum “liyakatsiz atamalar” la tartışma konusu olmaya devam ediyor

‘HUZUR HAKLARINI' SORDU HEM KENDİSİ HEM YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Manisa'da yaklaşık 1 yıldır Kızılay Manisa Şube Başkanlığı görevini yürüten Atilla Efendioğlu, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde Türk Kızılayı genel merkez yöneticileri ile denetim kurulu üyelerinin aldığı huzur hakkı ücretlerini kuruma ait ortak sosyal medya  üzerinden sorunca kurumun itibarını zedelediği gerekçesiyle hem kendisi hem de şubenin yönetim kurulu üyeleri apartopar görevden alınmıştı.

KIZILAY’IN “GÖREVDEN ALMA” AÇIKLAMASI

Efendioğlu'nun görevden alınması kamuoyunda tepkilere sebep olurken Türk Kızılay Genel Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Türkiye Kızılay Derneği Manisa İl Merkezi Yönetimi, Kızılay Tüzüğünün ilgili maddelerinde yer alan ‘Kızılay'ın temel ilkeleri ile amaçlarına ve etik kurallara aykırı hareket edenlerin, Kızılay'ın yetkili organlarından yetki almaksızın Kızılay'ı yükümlülük ve borç altına sokanların üyelikleri, haklarında düzenlenecek olan tespit raporuna dayanılarak, Genel Merkez Yönetim Kurulunca sona erdirilir.' düzenlemesini ihlal ettikleri yönünde Teftiş Kurulu'nun hazırlamış olduğu rapora dayanarak, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevden alınmıştır.”

YERİNE AK PARTİLİ İSİM ATANDI

Atilla Efendioğlu'nun görevden alınmasının ardından geçen bir aylık süre zarfında boş kalan koltuğa Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda Bilim ve Teknoloji İşlerinden Sorumlu olan başkan yardımcısı Öner Gürsel atandı.

3 Mayıs tarihinde Türk Kızılay Manisa Şube başkanlığı görevine atanan Öner Gürsel ile birlikte yeni yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gürel, Özer Teksin, Öyküm Aytekin Deveci, Aytekin Viduşlu ve Uğur Hasacar Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti.

Türk Kızılay Manisa Şube Başkanlığı görevine atanan AK Partili Öner Gürsel ile yönetim kurulu isimlerinin şubenin web sayfasında yer almaması ise dikkatleri çeken nokta oldu.

“AKP LİYAKATSİZ ATAMALARINA DEVAM EDİYOR”

Türk Kızılay Manisa Şube başkanlığı görevine bir AK Partili ismin atanmasına tepki gösteren CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, atamayı iktidarın liyakatsiz atamalarının son örneği olduğunu ifade etti.

CHP'li Arcak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Her zaman her yerde söylediğimiz gibi AKP artık son demlerini yaşıyor. Ancak bu son çırpınışlarda kurumlara liyakatsiz atamalarına devam ediyor. Bunun en son örneğini de Türk Kızılay Manisa Şubesi'ne AKP'li bir ismi atayarak gösterdi. Türkiye'nin yıllardır köklü yardım kuruluşu olan Kızılay'ın ismini yaşanan son depremden sonra iyice yıprattılar ve zedelediler. Ancak halen ders almadıklarını görüyoruz. Yine yandaş atamasıyla karşı karşıyayız. Şu bir gerçektir ki AKP son günlerinde kurumlara kendi yandaşlarını sessiz bir şekilde atamaya devam edecek. Ama şunu bilsinler ki 28 Mayıs tarihinden sonra 13'üncü Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapılan her yandaş ve liyakatsiz atamanın hesabını soracaktır. Ayrıca 28 Mayıs tarihinden sonra Türk Kızılayı’nın kaybolan itibarını tekrar biz kazandıracağız.”

GÖREVE İADE İÇİN DAVA AÇTI

Öte yandan, Türk Kızılayı’nda genel merkez yönetim kurulu ile denetim kurulu üyelerinin aldıkları huzur hakkı maaşlarını sorduğu gerekçesiyle görevden alınan Atilla Efendioğlu'nun 14 Nisan tarihinde genel merkeze itiraz dilekçesi yazdığı ve bir ay sonra 17 Mayıs tarihinde tekrar göreve iade için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtığı bilgisine ulaşıldı.
 

 
Başkan Soyer Buca'da muhtarlarla buluştu...
 
Seçim öncesi kredi ve faiz depremi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik'ten kaçak avcılara baskın!
Sahil Güvenlik ekipleri İzmir Körfezi'nde kaçak avcılık yapanlara yönelik ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a ''montaj'' davası!
CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
İzmir'de kaymakamdan muhtarlara sandık yasağı!
Millet İttifakı’nın İzmir il başkanları, kentteki muhtarların seçim gününe ...
 
Bakan Nebati'nin seçim bürosunda patates çuvalları!
Mersin’de seçim çalışmalarını sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin ...
Hayvanat bahçesinde selfie dehşeti!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde işletmesi kişiye ait hayvanat bahçesinde ...
CHP Bayraklı'dan ikinci tur seferberliği!
CHP Bayraklı İlçe Örgütü, genel seçimin ikinci turu çalışmaları kapsamında ...
 
SMA'lı Pera tedavisine kavuştu!
İzmir'de dünyaya gelen ve topuktan alınan kanla erken tanı konulan ilk ...
İşte Zafer Partisi’nin alacağı bakanlıklar!
Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sonrası Zafer Partisi'nin alacağı bakanlıklar belli oldu.
Sigara fiyatlarına zam geliyor!
Sigara fiyatlarına 3 liralık zam yapılması beklenirken, Tekel Bayileri ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri