ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2481
    Dolar
  • Euro
    34,7848
    Euro
  • Altın
    2.425,210
    Altın
  • Bist-100
    10.056,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/26°
    ADANA
  • ANKARA
    4/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    19/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    4/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    7/17°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Düşük not aldığı için öğretmenini bıçakladı!
Bir sigara grubuna daha zam!
Bir sigara grubuna daha zam!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
Köprü ayağına çarptı: 3 ölü, 2 yaralı!
6 Eylül 2021 Pazartesi - 11:49

Kocaoğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Aday olmadan partimin iktidara gelmesi için çaba göstereceğim” dedi. Belediye başkanlarıyla ilgili de konuşan Kocaoğlu, İmamoğlu ve Yavaş hakkında "İki başkanımız da başarılı, oturaklı" ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu ndan dikkat çeken açıklamalar

İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14,5 yıllık görev süresinin ardından köşesine çekilmişti. İzmir'in Dikili İlçesi'nde Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Kocaoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Başkanlık günlerinden söz eden Kocaoğlu, “İzmir'in ilk strateji planını 2005 yılında yaptığımızda projeleri sınıflandırdık. Belediye imkanlarıyla bu planı kaç yılda yapacağımızı belirledik. 2017 yılına kadar uzandık. Gelecek başkana bırakılacak olan sağlam ödemeler dengesi oluşturuldu ve projeler tamamlandı” dedi.

DENGE BOZULMADAN BORÇLANILMALI!

Kocaoğlu, bu dengeleri gözeten belediyelerin borçlanabildiği kadar büyük projeleri hayata geçireceğine inandığını söyledi. İzmir'in kredi notunun yüksekliğinden de kıvanç duyduğunu  belirten Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Kredi ile yapılanlarının da geriye dönüşünün olması gerekiyor. Örneğin metro yaparsan ne kadar borçlanırsan borçlan. Bunun geriye dönüşü var. Ödemeler dengesi bozulmadan borçlanılmalı.”

Kocaoğlu, büyükşehir belediye başkanlarının çalışmalarını da yakından izlediğini dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, “İstanbul iyi gidiyor ama Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kanına girdiler. Onu, Cumhurbaşkanı adayı diye pompalıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da aynı tezgahı kurdular, ancak Mansur Bey bunu yemedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul'da işini dört dörtlük yaparsa o kapılar zaten açılır. Bence başkanlığı da iyi gidiyor. Mansur Yavaş da hem başarılı, hem oturaklı. Ekrem Bey de öyle. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le halef- selef olduğumuz için hakkında yorumda bulunmam yakışık almaz” dedi.

İzmir'in eksikliklerinden de söz eden Aziz Kocaoğlu, temiz ve pis su arıtımının önemini hatırlattı. Kocaoğlu, “Çeşme'de, Seferihisar'da, Urla'da, Dikili'de, sahil kesimlerde arıtma tesisi yok. Beldelerde, köylerde de arıtma sorunu var. Eskiden sular temizdi. Günümüzde hemen bütün illerde su kirliliği maalesef ki arttı. Arıtmaya çok önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

KAYNAKLAR İÇ EDİLDİ

Başkanlığı döneminde 0-5 yaş grubu çocuklara süt dağıttıklarını, Başkan Tunç Soyer'in de bunu kırsalı da içine alacak bir biçimde yaygınlaştırdığını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, kooperatiflere önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kocaoğlu, devletin imkanlarının bazı hallerde nasıl “iç edildiği” konusunda şunları söyledi:

18 SAAT ÇALIŞIYORDUM

“Bir bizim yaptıklarımıza, bir de değişik yerlerde yapılan köprüler, otoyollar, hastanelerin ve metroların dolar bazında kaça yapıldığı araştırılsın. Biz ne kadara mâl etmişiz. Onlar ne kadar harcamış diye bir araştırsınlar. Bu rakamlar çıkarılıp halka anlatılmalı. Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının nasıl iç edildiği ortaya konulmalı.”

“Belediye başkanları çalmadan, çırpmadan işlerini yapmalı” diyen Aziz Kocaoğlu, “İnanın, başkanlığım döneminde 18 saat çalışıyordum. 15 yıl hep böyle çalıştım. Gece 03.00'te belediyeye ait çalışma yerlerini dolaşır yanlış yapıldığını görünce ‘Teftiş fırçası' atardım. İstihdam konusunda da hassastım. Emekliliği gelen işçi emekli olacak diye çalışmıyor, o çalışmayınca aynı yerde olan diğer işçi de işi gevşetiyor. O yüzden emekliliği gelenin kıdem, ihbar tazminatlarını veriyor, haklarını ayırıyordum. Toplu sözleşmelerde de hep işçiden yana oldum” ifadelerini kullandı.

 
Göztepe, rotayı Maestro'ya çevirdi!
 
İYİ Partili Çıray'dan şok çıkış... TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI TAKSİTLE Mİ SATILDI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O uçakla ilgili flaş iddialar!
Brezilya'da 1,3 ton kokainle yakalanan iş jeti ve şirketi ile ilgili çarpıcı ...
AYIP, YAZIK GÜNAH!
90. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gazapizm ...
Öğrencilere renkli karşılama!
İzmir'de, yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler, öğretmenleri tarafından ...
 
Can Ataklı'dan Abdullah Gül iddiası!
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugün kaleme aldığı yazısında geçtiğimiz ...
Otomobil dereye uçtu!
İzmir’in Buca ilçesinde otomobilin dereye düşmesi sonucu 1'i ağır, 4 kişi yaralandı.
İzmir'de zincirleme kaza!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
 
269 can kaybı daha
Sağlık Bakanlığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 ...
İzmir'de ağaçlık alanda yangın
İzmir'in Urla ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan ...
Okullarda pozitif vaka çıkarsa ne olacak?
Milli Eğitim Bakanlığınca, "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri